Nakup oblačil in obutve
Kje kupujete oblačila in obutvev. Opažam da je iz leto v leto slabše, oblačila čedalje manj kvalitetna, pa tudi čedalje bolj neprimerni modeli. Sem bila včeraj v btc-ju oz. v city parku in sem samo gledala iz katerega skladišča so ven vzeli par let staro robo.
Skratka, kje kupiti kolikor toliko kvalitetna oblačila, za primerno ceno.
Osebno nimam trenutno toliko denarja da bi si kupovala oblačila ki so recimo nad 50€, tudi pri bundah, plaščih ne. Rada nakupujem v h&m, tally wayl, največ v teh dveh trgovinah, kjer se tudi bunde dobijo po 20, 30, 40 €. Vem da sploh od tally wayl puloverji zdržijo recimo 2 leti cirka samo enostavno nimam denarja da bi kupila recimo puli ali pulover ali čevlje ki so nad 50€, kvaliteta ni bog ve kaj samo tako pač je. Jaz imam skoraj vsa oblačila pod 50€, sploh sedaj ko so že ponekod januarske razprodaje se splača pogledati, mogoče tudi za kakšnimi bolj kvalitetnimi oblačili/obutvijo.
Potem po drugi strani če pa pogledam mi je pa to čisto všeč takšne poceni obleke, obutev. Ker mi moda veliko pomeni in se itak vsako leto nekaj menja in rada menjam obleke hitro. Tako da bi se mi zdelo brez veze dati ogromno denarja za nek kos obleke, ki bi mi bil čez 1, 2 leti čisto beden in nemoderen.
Sploh več ne kupujem, sem ugotovila da imam doma zelo kvalitetno konfekcijo, tako da je vse veliko lepše, kot če bi v H&M kupila novo:)
Tako slabe robe pa še ne no.
In potem gledam čevlje…vse tako kot bi bilo že nošeno, nekateri čevlji in škornji so že namenoma zguljeni spredaj, pa namerno zmečkani, itd. ..NE HVALA, raje nimam nič kot to grdo robo!
Očitno imate tu vsi ogromno keša da so vam tako odveč cote od h&m. Samo še vedno mi ni jasno zakaj potem večina folka na cesti zgleda ko klošarji oz izgledajo slabo nosi večina neka šotorasta oblačila sivih črnih barv. Sedaj ali se večina ne zna obleči ali pa ne vem kaj. Meni so pa cunje od h&m in od ostalih “kao poceni” štacun čisto dobre in všeč.
Lepo in poceni se lahko oblečemo. Včasih to ni bilo možno. Zadnjih deset let pa je robe na pretek.
Če pa imate preveč denarja in vas kriza torej ni prizadela, obstaja vse polno posebnih trgovin in butikov.
Zadnjič sem v neki izložbi videla plašč za 4.800 €. Ni bil nekaj posebnega, je pa imel štempelj:)))
Torej….Neverjetno se mi zdi, da nekdo v času, ko je vsega preveč, sprašuje take nebuloze.
No. Jaz -80 nisem nikjer videla, -70 pa od petka skoraj vsi. Samo za 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znizajo res kaksne smotane modele, ki ne grejo v promet, bolj kot je zadeva dobra manj jo znizajo. Tudi meni to ni vsec 🙂 ampak ce malo pregledas in ves kdo kaj prodaja se kar najdejo zadevice. Na E-bayu so pred kratkim odprli outlet moje naj znamke in tam imajo nore cene. Sicer pa jaz nisem opazila nekih razvlecenih zadev, pravzaprav sem si zadnji dve sezoni prav fajn izboljsala stanje moje garderobe. In tudi se mi ne zdi, da se moda, ki se res nosi menja tako hitro, recimo te polne pete so zagotovo ze dve sezoni na trgu in so sedaj nekje na visku. Se pa jaz ne oblacim vec v HM, mogoce kaksen kos od tam, ce res pregledas se tudi tam kaj najde, samo toliko casa nimam. Tudi Esprit se je zadnjo sezono poslabsal, iz bombaza so sli skoraj pri vsem na mesanico s poliestrom.
Se nekaj, ce kupujete na spletu v tujini. Isti pulover recimo je na eni strani 60 na drugi 40. Ena oblekca je pri enih znizana na 70 pri drugih v outletu je pa ze na 35.
Bi res prosila za kakšen link. Saj sem debela, ti ne bom delala prevelike konkurence! :)[/quote]
Ljubica moja, ce si ti varocno zaoljena me mene res nic ne moti, kako naj vem kajsna bom jaz cez kaksnih 20 let. Pravzaprav bi pa ze danes imela ene 4 kg vec, ce se bi se mal lepo razporedili.
Poglej, jaz sem v tujini in ne vem kdo vse v Slo posilja. Ti pa lahko v kratkem precekiram in spirocim, ok?
Jaz grem na ebay.de utipkam nitri marc o polo in grem na en izdelek, ki ga prodaja outlet in pol na vse njihove izdelke. Sedaj so reees znizali, sam preverit mores ce ti posljejo.
Preveri se zalando.de sam ce si nora na cevlje ne odpiraj te povezave :-))
Lahko mal preveris kaj ima amazon.de
Jaz sicer poiscem recimo en konkreten pulover, pol dam to v iskalnik v googl.de in preverim kje ga dobim najceneje.
Ce se kaj rabis povej.
In zelim ti lep skok v novo leto.
Forum je zaprt za komentiranje.