A vam druge ženske predstavljajo nevarnost?
Primer;
Spoznala si žensko, kateri otrok prijateljuje s tvojim otrokom (ali sta skupaj v šoli, vrtcu). Ženska dobrega izgleda, vendar preprosta in odprta.Ni prijateljica, temveč znanka s katero rada poklepetaš, greš na kavo,..
Se zgodi, da se obe kje srečate skupaj s svojima partnerjema. Mogoče na roj.dnevu, prireditvi, bazenu, plaži. Partnerja se tudi spoznata in lahko bi se poznanstvo razvilo v prijateljstvo.
In tedaj se zgodi!
Ko jo srečaš si do nje hladna, nikoli nimaš časa za klepet kaj šele kavo, skratka očitno se jo izogibaš. Ona ti ni storila ničesar, ni koketirala s tvojim možem ali kakšno drugo neprijaznost.
Zakaj nočeš več z njo v kontakt?
Drage moje, ste kdaj tako ljubosumne, da prekinete stik z žensko s
katero ste rade poklepetale? Samo zato,. ker je morda vašemu možu všeč? Morda je rekel kakšno pohvalo v njeno prid pa vas to žre?
Resnično me zanima! Jaz imam včasih ta problem, da so ženske ljubosumne name. Izključujem koketiranje z tujim možem in sem prijazna in komunikativna oseba.
Aaaaja, sem mislila, da imaš TI problem, ker tvoj mož gleda za tvojo znanko:))))
Ne, meni je všeč če moj kdaj pogleda za kakšno, sicer se to ne zgodi dostikrat, ker je zeeeelo izbirčen ampak kadar pa se mi pa dopade. Vsaj vem, da mu je še do “miganja”. Včasih se imava celo skupaj lepo na ta račun:)))
Ali obstaja moznost, da si samo domisljas?
Moj moz se nikoli ni pohvalil nobene druge zenske razen mene in ene moje sestricne. Nimam tezav z zenskami v njegovi druzbi niti s seboj v druzbi parov.
Zal se pa res premalo druzim s starsi sinovih sosolcev, ker so vsi starejsi od mene in nimamo kaj dosti skupnega.
Ne nikoli! Čutim pa večkrat kaj takega kot si opisala ti, da take ženske kot ti, postanejo nesramne, na veliko opravljajo, širijo neke laži, skratka ne vedo kaj vse bi naredile, da bi vsaj malo očrnile osebo zaradi katere se počutijo manjvredne,ljubosumne, grde, slabe…
To je sindrom žensk, ki niso zadovoljne same s seboj, s svojim življenjem in tudi nič ne naredijo zato, da bi bilo boljše…raje pobegnejo v zavist, ljubosumje, fofšijo, opravljanje…
Zamisli se nad svojim dejanjem in kako si lahko taka do osebe, ki jo poznaš in veš kakšna je, ti pa v njej vidiš vse drugo in postaneš taka. Saj ni ona kriva, kriva si ti, ker ne znaš biti zadovoljna s tem kar si, s tem kar imaš, s svojim življenjem. veš kako lepo je imeti ob sebi prijateljico, iskrenega človeka s katerim greš lahko na kavo, klepet…ti pa vse to odrivaš…zakaj že?!
Ne rečem, da bi bila ta ženska res neka lovača, da bi odkrito koketirala s tvojim možem…ampak ti si jo opisala drugače in resnično ji delaš krivico, pomisli kako bi se ti počutila na njenem mestu.
še to, ko moj mož pohvali nekoga, lahko le mimoidočo žensko in reče, mater je ta fejst, in če je res tudi meni, rečem res je in le zakaj bi ob tem zganjala ljubosumje?
Mar ni normalno, da pogledamo še kaj mimo nas, da pohvalimo nekaj kar je hvale vredno, tudi jaz rada pogledam dobrega moškega in pocukam mojga in mu rečem, kako lepo diši;)), ali mater ma seksi rito in se moj muza nazaj.
Če moj pohvali mojo prijateljico, sem na to ponosna, ker je moja prijateljica, ne pa ljubosumna in ne vidim v tem kako si jo on želi, kako me bosta varala ali ne vem kaj…sploh ne vem, kaj si ti misliš in zakaj postanes taka, mar menis, da te bo tvoj prevaral sedaj z njo ali kaj??
Povej zakaj si taka, res bi rada razumela take zenske? Česa se bojiš?? Verjetno res, da ti bo speljala moza ali kaj…ma lepo te prosim no, saj menda ves kaksen zakon imas?!
Ljudje, s katerimi se druživa, so vsi po vrsti fajn – tako ženske kot moški. S tistimi, ki nama niso všeč, stiki zamrejo. In se tudi pogovarjava o njih, jih tudi pohvaliva oz. poveva svoji mnenji o neki osebi (ženski ali moškem).
Midva sva skupaj, pa to še ne pomeni, da se nama kdo drug ne zdi lepši, boljši, zanimivejši – v nekem trenutku. Ogrožena pa se zaradi tega ne počutiva.
Glej, jaz ti povem s svojega stalisca:
Se s kaksno mamico lepo pogovarjava o otrocih in se lepo razumeva. Vse ok, stiki so omejeni na srecanja v vrtcu, soli, igriscu, praznovanju RD ipd., so neobvezni in slucajni ter spodbujeni z eno edino skupno tocko – najini otroci. Meni to zadostuje.
V kolikor se ti stiki malo poglobijo, se spoznata se partnerja, se zacnejo kavice ob srecanjih v soping centrih ipd., se nezavestno umaknem. Saj se poklepetam z mamico in njenim partnerjem, ampak omejim stike na zgoraj omenjena srecanja.
Zakaj omejim stike? Dalec od ljubosumnosti ali podobno. Enostavno nimam casa na pretek, tega ki ga imam, pa moram zelo pazljivo razporedit, da zadovoljim vse svoje potrebe in obveznosti. Nimam veliko prijateljev, ampak s temi, ki jih imam, gojim in negujem odnose, sem z njimi zadovoljna in pokrivajo vse moje potrebe po prijateljstvu, druzenju, zabavi ipd. Za ustvarjanje novih prijateljstev nimam ne potrebe ne casa. Zato stike raje omejim na ta slucajna in neobvezna srecanja, preden bi me potegnilo v neke odnose, ki bi me samo obremenjevali.
Se mi pa zdi, da zenske, ki takoj pomislijo na ljubosumnost znanke, nosijo v sebi kar nekaj narcisoidnosti in malo podcenjevanja do te zenske.
jaz sem prav tako ena tistih, ki ne iščem dodatne družbe in novih poznanstev… najini prijatelji so vsi iz študentskih časov (ni važno, ali so člani uprave ali so brezposelni, to so “prijatelji”). In za te si zelo rada vzameva čas in se dobivamo, slučajno imamo tudi enako stare otroke, tako da na obiskih vsi uživamo-otroci in odrasli.
V našem vrtcu je popoldan en kup mamic, ki ne delajo, ki so doma in imajo časa na pretek, sedijo na dvorišču vrtca in se pogovarjajo…
Moje mnenje: So zelo prijazne, in če imam čas, se ustavim in poklepetam, dokler se moja otroka ne nehata igrati. če nimam časa, pač laufamo domov samo s pozdravom…
Mnenje mojega moža: sem alergičen na te lene babe, ki čvekajo tam okoli in zijala prodajajo in se nastavljajo drugim moškim, delat naj grejo…
In ko se srečamo družine kje v mestu, izpadem jaz kot kakšna ljubosumna baba (mož pa me že od daleč po tihem opozarja: da se ne boš spet ustavila,…)
Hja, videz vara :))))
LP
MB, kaj pa vem da ima še nekdo ta link. Če hočeš da je samo tvoj se registriraj.
Jazzi, ob tebi pa sem se nasmejala. Najprej si fajn udarila, pol pa uvid zmote in oproščanje. Saj je ok! 🙂
Nedasemiregistrirat, to kar pišeš razumem. Kar ne razumem pa je, da se me ta ženska začne izogibati tudi ko sem sama in je z mano uradno prijazna. Total obrne ploščo!
Iskrena je dala odgovor, ki potrjuje, da so tudi take, kakršne opisujem.
*nedasemiregistrirat , 09.01.2006 ob 15:12
Ali obstaja moznost, da si samo domisljas?
Moj moz se nikoli ni pohvalil nobene druge zenske razen mene in ene moje sestricne. Nimam tezav z zenskami v njegovi druzbi niti s seboj v druzbi parov.
Zal se pa res premalo druzim s starsi sinovih sosolcev, ker so vsi starejsi od mene in nimamo kaj dosti skupnega.
Tipično za pare, ki so skupaj že dolgo, pa gre za virtualno “varanje”, izživetje fantazij v možganih. Če to nastopi v živo, potem je problem . Tega se avtorica boji, čuti.
Ženske imamo 6. čut 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.