Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj se je zgodilo z Baby love adaptiranim mlekom?

Kaj se je zgodilo z Baby love adaptiranim mlekom?

Ker smo imeli kar nekaj zaloge mleka Babylove za dojenčka, približno 2-3 tedne nismo šli v DM. Ko smo šli kupit novo zalogo omenjenega mleka, smo ugotovili, da ga ni več-nikjer v Sloveniji. Po besedah prodajalk zato, ker naj bi na trgu primanjkovalo določene surovine, ki je v tem mleku. Ve katera/kateri kaj več o tem, predvsem, če se bo omenjeno mleko spet vrnilo na police?

Uff a res al kaj. To je pa zoprno. Jaz sem ene 10 dni nazaj kupila tistega PRE za novorojenčke, ampak zgolj za vsak slučaj, ker pričakujemo v teh dneh.

Vsekakor upam, da se mleko vrne na police, ker sem že veliko pohval prebrala o njem.
Prodajalke nič ne vedo, kdaj naj bi ga spet imeli, če sploh? Po moje ga ne morejo kar tako umaknit iz prodaje…
Kaj pa če jim na mail pišeš, pa vprašaš?

Kaj pa če so slučajno ugotovili, da je imelo mleko kake čudne aditive?

Nima nobenih čudnih aditivov, sem večkrat primerjala vse sestavine z ostalimi adaptiranimi mleki in se bistveno ne razlikujejo, če pa že pa babylove mleku v prid. Itak pa naj bi ga izdelovala Humana, ki ima najstarejšo tradicijo tovrstnega mleka in ne vem zakaj bi se nasploh kaj razlikoval od ostalih mlek, razn tega, da ostala mleka (Aptamil, Novalac) pediatri prav nagravžno protežirajo in posiljujejo brez kakršnih koli tehtnih razlogov. Če pa že navedejo razlog, je pa tako iz trte zvit, da je prav smešno. Sestavine so namreč skoraj identične. Izvedela sem, da gre v primeru pomanjkanja Babylove mleka za pomanjkanje bio sirotke. Sicer je pa edino mleko, ki je ostalo na policah ravno Babylove Pre, tako da se ”ajooj’ ni treba sekirat.

Je pa tudi res, da marsikaj ne piše na embalaži, tako da….
ne vem….
raje počakat…uradno obvestilo zakaj ni več na tržišču…

sej je spet jaz sem bila danes v DMju in so police spet polne

No, še dobro. Pri nas se je tudi izkazalo za super mleko. Je pa res, da nekatere prodajalke prodajajo kar nekaj – tudi mene so prepričevali, da nega artikla nimajo nikjer več in da so ga prenehali izdelovati. Pa sem slučajno zašla v en drug Dm, kjer so ga seveda imeli in niso nič vedeli o tem, da bi ga prenehali izdelovati. In glej čudo – tudi v tistem prvem DM so ga čez čas spet dobili. Tako da – prodajalkam ravno ne zaupam več….

Pri nas ga pa ni 🙁 Pa še prodajalka mi je rekla, da še ne vejo kdaj ga bodo sploh dobili. Pa končno smo našli mleko, ki je sinu odgovarjalo. Danes sem kupila dva druga za probat. Ma takih imamo že nekaj odprtih.

v katerem kraju pa? Smo pregledali 5 DM trgovin, pa nam v nobeni niso vedeli povedati, kdaj naj ga bi spet imeli. Sem zdaj za našega 4-mesečnika nabavila pro. je sicer malenkost bolj kalorično, je pa lažje prebavljivo in manj nasitno kot 1.

V Celju v šparovem DM-ju in v centru mesta v DM-ju, če katera rabi naj napiše in ji ga pošljem oz rezerviram pa ga pridete iskat

Živjo
Mene tudi zanimajo škatle BIO PRE mleka. Ne bi vzela vseh osem, ker moramo tudi mi preiti na 1ko, ker ga več ne nasiti tole.Sem kupila začasno mleko od Humane ma ga zavrača tako da imamo manjši problem.Na DMjevi strani pa je objava o tem da trenutno ni mleka v prodajalnah ker primanjkuje bio sirotke.
se priporočam

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close