Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali vam osebni zdravnik pregleduje zadnjično odprtino

Ali vam osebni zdravnik pregleduje zadnjično odprtino

Ker sem imela težave v zadnjični odprtini sem odšla k osebnemu zdravniku in mu povedala za težave. Rekel je, da so verjetno hemeroidi ampak, da bi rad še sam pogledal in je pogledal ter potrdil svoje sume. Potem mi je pa napisal recept za mazilo in svečke in mi dal napotnico za naprej. Ko pa sem se pogovarjala s svakinjo o tem je rekla, da njej osebni zdravnik ni nikoli pregledoval zadnjične odprtine tudi ko je imela hemeroide in tudi moji prijateljici, ki je imela hemeroide med nosečnostjo se je to zdelo čudno. Takrat me je malo zaskrbelo, da moj zdravnik nima dovolj znanja, da bi na podlagi opisa težave določil diagnozo, ampak mora tako intimni predel telesa pregledati, kar sicer počne samo proktolog. Kako je s tem pri vas?

Mojemu možu je pogledal. Nč ne boj, da si bila zlorabljena -mislim, da je bila njegova dobra volja in mu štej v plus:-D

Nevarno bi bilo, če bi kot oni študent medicine proučeval ritno anatomijo in šel z roko notri, potem ti pa izvlekel ven pol črevesja.

Že to mi ni jasno, kako gre sploh kdo z roko notri:

1) Da se rit tako razširi

2) Da mu roka potem smrdi od njenega dreka

Ko sem pred cca. 15 leti imela krvavo blato, je tudi meni osebna zdravnica pregledala zadnjično odprtino.

Enako tudi meni ko sem imela kri na blatu. Bili so hemoroidi na sreco, ker sem mislila v paniko da je rak in da so mi dnevo steti. Rokavica,vazelin,na kolena,minutka in panika se je razblinila.

Tudi to je meni čudno ratalo na preventivnem zdravniškem pregledu na poljanskem nasipu,ko sem se moral gol pred zdravnico sprehajat,da se mi je kr zdelo,da se me naslajuje in mi je kr nerodno blo,ko sem moral pred njo predklon nares,da mi je gledala v rit in moja moda.Pol pa sem se moral gol pred njo vsest in me je kr zeblo,pol pa e začela nalagat,če vem da je nevarno preveč beljakovinskih napitkov piti za mišično maso,pa da me lahko kap zadane,pol pa sem ji rekel,da se sam s prehrano ukvarjam,pa ji kr ni bilo prav,pa je kr začela zavlačevat,mene je pa kar zebsr začelo.Pol pa da kao vidi še enkrat mjo hrbtenico,da ni kje ukrivljena (ukrivljena?) zaradi uteži.Čudno in sem ji spet rit kazal v predklonu.

No očitno se mi je zaradi tega začela kasneje maščevat.In namesto da bi izračunala mišično maso,je kr napisala da sem debel.

Ha ha ha ha ha, kako si me nasmejal! Res zabaven zapis.

Bodi kvečjemu vesela, da je zdravnik zadevo pogledal in se na ta način prepričal, da gre zares za hemeroide. Iz laičnega opisa, ki ga pacient poda, se sicer da (različno glede na težave) z večjo ali manjšo verjetnostjo sklepati o diagnozi, a ne vedno. Tvoji hemeroidi bi bili lahko tudi kaj drugega in če bi ti verjel le na besedo in te odpravil z receptom za kremo, bi to lahko pomenilo izgubo časa, ki je v nekaterih primerih lahko usodna.

Pozdravljeni mene pa zanima z čem gre v rit lp

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2369, 05.02.2022 ob 16:39

Pozdravljeni mene pa zanima z čem gre v rit lp

S tičem seveda.

Hudo! Kteri dohtar pa je to da je tok fajn?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close