okraševanje muffinov
Hčerki bi za rojstni dan spekla čokoladne muffine, ki jih obožuje. Za zabavo bi jih okrasila.
Enkrat sem jih že poskušala krasiti z barvami iz tubic (rumena, zelena, rjava, rdeča), pa je trajalo sto let, da so se na zraku strdile – in medtem so se muffini seveda malce posušili.
Izkušene slaščičarke 🙂 prosim za nasvet – kaj uporabiti, s čem krasiti muffine, da bo hitro strjeno in všečno?
Hvala!
Najbolje, da jih okrasiš tako kot cupcakes, torej s plastjo kreme. Ali bo to smetanova, maslena ali iz mehkega sira, se ti odloči, lahko pa jih okrasiš s ticino tako kot recimo tukaj
http://blogs.commercialappeal.com/whining_dining/cupcakes.jpg
S tem da vrh muffina odrežeš, da zglasiš površino.
Itak da si 🙂
Če ne pa samo s stepeno smetano lepo namaži, pojdi v trgovino po najrazličnejše bonbončke in okrasi.
Odvisno koliko je tvoja deklica stara, lahko daš tudi vsakega v posebno posodico in si otroci sami okrasijo mafine. 🙂
Da bi bili pa vseeno prej malo okrašeni pa lahko greš npr. v prometeja po washi lepilne trakove , ki jih zalepiš na zobotrebce in malo obrežeš in so kot neke zastavice.
Takole http://happypeoplehappyhomes.files.wordpress.com/2012/10/washi-flag-cupcake-eezpix.jpg
Ne brizgaj kreme po mafinih, no! Ker mafini so čisto druga pesem kot so cupcakes, ki imajo na vrhu kremo.
Speci cupcakes in okrasi s kremo, speci mafine in v maso dodaj sadje, oreščke …
Ne miksaj jabolk pa hrušk, ker rezultat ne bo zadovoljiv! Enostavno ne paše krema na mafine, ker mafini so bolj težki, bolj kompaktni, bolj nasitni in to ni to.
Pa se ti zavedaš, da bodo to jedli otroci ne pa gurmani?
Njim bo še bolje, če bo gor kaj smetane, iz praktičnega vidika so pa itak za uporabo pri otrocih boljši mafini, ker so malo trši in se ne packajo tako kot cupcakes. Marsikatero cupcake še odrasli ne znajo lepo pojest, ne da bi se totalno posvinjali.
Ah, jaz sem cupcakes poskusila peči, pa mi nikoli niso ratali. Od zunaj zažgani, od znotraj surovi. Izgleda, da jih moja pečica ne mara, ker sem recept dobila tudi na tem forumu in MORA RATAT, so pisale, pa ni.
Tako da delam recept za mafine, samo manjše in okrasim s kremo iz mascarponeja in smetane. Njam!
Imam vrečko za brizganje.
Profesionalne barve se dobijo v vseh slaščičarskih trgovinah, tudi prek neta. Jaz sem jih kupila pet in jih imamo za doooolgo. Za ideje pa vtipkaj v youtube cupcakes. Baje pa se dobijo barve tudi v lekarnah. So čisto nekaj drugega kot te tubice.
Te reči so zmeraj paša za oči, zato kar pogumno. Jaz nisem dobra kuharice, tole pa znam naredit tako, da okoli padejo. Ni težko. Za recept za kremo poglej na kulinariko pod cupcakes.
Forum je zaprt za komentiranje.