kaj kupiti tašči za 70 let
Moja tašča je ena izmed tistih prijaznih gospa, ki nikoli nič ne potrebuje, rabi ali želi. Edino kar jo zanima so njeni vnuki. Zato ji je mož ponudil za okroglo obletnico toplice po njeni izbiri s svojima vnukoma. Darili je zavrnila, ker se boji odgovornosti za otroka v bazenu. Otroka že plavata, ampak kljub vsemu – jo tudi razumem. Ker je njeno stanovanje potrebno beljenja, sva predlagala beljenje – kar je ponovno zavrnila, da to pa se ne spodobi (podrobnosti zakaj se ne spodobi, je nisva spraševala :)).
Mož je že kar malo obupan in pravi, da ji bo prinesel en lep šopek, jaz pa bom spekla torto. To je sicer čisto lepo darilo za navaden rojstni dan, ne pa za okroglo obletnico.
Ima morda kdo kakšno idejo. Tašča ima hobi – pohodništvo, vendar ne potrebuje (ne želi) novega nahrbntnika, gojzarjev ali ostale opreme, prav tako ne želi v gore kam daleč, ker hodi v okoliške hribe.
Prosim za pomoč, bom hvaležna za vsak nasvet.
Kaj pa kakšno “sentimentalno” darilo? Npr. urejen album z izbranimi slikami njenih otrok, vsi pomembnejši mejniki v njihovih življenjih in na koncu vnuki… pa kakšna risbica vnukov, če so recimo mlajši. Če so starejši poskusite skupaj spesnit kak verz posebej zanjo, ali pa ji vnuki izdelajo kak spominček.
Kaj pa kakšen skupen celodnevni družinski izlet?
Moja tasta in tašča sta bila za obletnico poroke navdušena nad celodnevnim izletom, brez organiziranja, skrbi za prehrano… samo sedla sta v avto, si ogledala, kar še nista videla in prinesla nazaj polno slik, ki sta jih potem kazala še ostalim družinskim članom.
…je taka.Vsega se brani.Pa vsega ima dovolj.Novitet pa ne mara.
Zato sem ji kupila košarico,v njo pa sem dala različne stvari iz trgovine:
med (od čebelarja ),medico (tudi od čebelarja)
Planinski čaj,kavo,suho salamo,malo pršuta,pakiran sir,
pa še par stvari za osebno nego:šampon,regenerator,tekoče milo,trdo milo,kremo za roke.
In je bila zelo vesela.
Točno tako, toplice ampak brez otrok. Ne vem kako sploh pomislite, da bi 70 letna babica v bazenu pazila dva otroka, ki sicer že plavata? Kaj bi pa imela od takšnih toplic? Od teh toplic bi največ imeli vi, ki bi siuredili otroško varstvo.
Sicer pa imam še en predlog. Če taščo najbolj zanimajo vnuki, ji pač podarite še enega vnuka 🙂
Mi smo nasi za 70 kupili voznjo z avionom nad njenim rojstnim krajem ter na trilgav. Drugace pa se na vseh darilih nabira prah in zadnja leta ji kupujemo: mobitel (tisti z velikimi tipkami), obisk pedikerja, ker ima tezave z nogami(2x), dvodnevne oddihe za oba s tastom…. To gre v promet, vse ostalo je stran vrzen denar.
kupite en lep album za slike, ki ima ob strani prostor za kakšen komentar
dajte razvit enih 200 fotk vaše družine (doma, na morju, pri igri, rojstni dnevi…), ki jih imate verjetno na računalniku
napišite komentarje ob fotkah, vsak malo, naj tudi otroci sodelujejo
na vrh pa eno rožico in tašči vsak en poljubček
pojma nimate, kako se tega vsak razveseli….ko lahko listajo po albumu in berejo komentarje ter gledajo slikce
Forum je zaprt za komentiranje.