Zavarovanje hiše – triglav paket B
Veliko je govora o tem kako imajo ljudje zavarovanee hiše. Predvsem me zanima kar je trenutno aktualano za poplave. Ker sem res zmedena, vas prosim za pomoč.
Mi imamo paket B, pri Triglavu. Kako potem poteka to ocenjevanje škode? Če imaš npr. škode za 20.000, koliko potem dobiš odškodnine?
Če kdo ve, bom vesela? Hvala!!!
Se bojim, da dobiš bore malo 🙁
ah, da dobite vse povrnjeno??
http://www.triglav.si/wps/wcm/connect/5f7cfa6e-6656-466c-a454-3c4e6d9394b2/A4_vlozni_list_PAKETI+ZAVAROVANJ+ZA+DOM+-+julij+12.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=5f7cfa6e-6656-466c-a454-3c4e6d9394b2
nekdo vas je lepo zavedel…
limiti so taki 5.000 za škodo na nepremičnini (mogoče ste doplačali za 10.000), 3.000 za škodo na premičninah (doplačilo 6.000), stroški čiščenja – do 10.000, čeprav tu je zelo nejasno napisano, kako je to v praksi omejeno…
Mi imamo sklenjeno pri Generaliju in sem šla iz fibrca gledat. Če prav berem, bi nam v primeru poplave pripradlo 2500 evrov za nepremičnine in 2500 za premičnine. Skupaj torej 5000 evrov.
Hvalabogu, da nismo na poplavnem območju. Seveda pa se da to vsoto proti dodatnemu plačilu povišat.
Tudi za druge naravne nesreče.
Na srečo še nisem imela večje škodnega primera, so pa imeli prijatelji požar v stanovanju. Uničeno oziroma poškodovano je bilo vse, kar ni bilo poškodovano zaradi ognja, je bilo pa zaradi dima.
Zavarovano pri Triglavu, B paket. Dobili so odškodnino, s katero so lahko komplet vse obnovili in nadomestili uničeno (kuhinja recimo je bila cela za stran do ometa in estriha). Tako da definitivno ni najvišji znesek 5 jurjev ali 2,5, ampak je to verjetno posamezna škodna postavka. 500 evrov steklo – to je najvišji možni znesek za eno steklo.
Ker če je to največji znesek za recimo tri, štiri šipe, potem se res ne splača zavarovat no.
Kaj pa tebi ni jasno? Za vsak škodni primer skoraj so drugačna pravila. Da veš, kakšna, je treba pa fino prebrat, kaj si sploh sklenil.
In jasno, da so škodni primeri, do katerih pride redko in pri majhnem procentu zavarovancev, tretirani drugače kot škodni primeri, ki prizadenejo večje število ljudi naenkrat. Saj bi zavarovalnice bankrotirale, če bi vsem financirale popolne obnove hiš, ko pride do take katastrofe.
Forum je zaprt za komentiranje.