Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek urinska inkontinenca-uhajanje urina, kaj narediti??

urinska inkontinenca-uhajanje urina, kaj narediti??

za mano sta dva poroda, počasi bom prisla v meno, čez nekaj let bom stara 50. nekaj časa že opažam, da mi uhaja urin ob naporih kot so, telovadba-tek,skoki…smeh, ples, skratka, ko se bol gibam, ob kihanju… to me čedalje bolj moti in zdaj sem videla tole:

http://contiform.si/kako-deluje-contiform-preprecuje-uhajanje-urina/

Pozna katera to, ima doma, je sprobala in ali to res pomaga od prvega hipa…kupila bi, samo je kar drago, okoli 80 evrov in bi res rada prej slisala kako je to učinkovito.

Vem, da pomagajo tudi keglove vaje, ampak, meni ne kaj dosti…

torej vesela bom vasih izkusenj, slisala pa se tudi, da ti v ordinaciji naredijo neki hitri poseg in gres takoj domov in to tudi pomaga, samo ne vem kaj tocno, če ni celo nekaj v zvezi z laserjem??

Hvala za vsak namig!

keglove vaje moraš delati redno dlje časa, da opaziš učinek – sigurno pa delujejo.
pred raznimi posegi lahko poskusiš še z vaginalnimi kroglicami – imajo jih v sanolaborju in vadiš z njimi nekaj časa. Če bo pomagalo boš hitro opazila. Ampak seveda enako velja, da je vaditi potrebno redno. Vsak dan.

Zadnjič sem bila na enem predavanju, in je bilo povedano, da se uhajanje urina preverjenno pozdravi s pritiskanjem kuhavnice, ali jurčka za šivanje….v popek….zjutraj pol ure in zvečer pol ure….1 teden. Za uhajanje blata je pa ena točka pod popkom in se vaja dela 2 tedna. Nisem pa probala, ker (še) nimam teh težav.

http://med.over.net/forum5/read.php?253,7446956

Dr. Sabina Senčar, bila sem na laserski operaciji ….same pohvale …malo poglej po forumu

lep dan

Pozdravljeni!
Težave kot jih opisujete pri vas kažejo na stresno urinsko inkontinenco, katera se na konservativen način zdravi med drugim tudi s Keglovimi vajami, femina valjčki, stimulatorjem ali drugimi pripomočki. Pripomočka po katerem vprašujete sicer ne poznam, saj je danes tržišče polno različnih zadev, ki bi naj pomagale pri zdravljenju le te.

Poseg, ki ga omenjate se imenuje TVT operacija. Pri tem posegu se pod sečnico vstavi trak (mrežica), ki podpira sečnico in tako ob naporih, kot so kašljanje, kihanje, dvigovanje bremen itd., preprečuje nehoteno iztekanje urina. Poseg se lahko opravi v lokalni ali splošni anesteziji. Pacientka bolnišnico zapusti naslednji dan po posegu.

Obstaja tudi polnilo. Pri tem posegu operater z injekcijo v sečnico vbrizga polnilo tako, da sečnica nabrekne in s tem se prepreči uhajanje urina. Poseg se opravi v lokalni anesteziji.

Obstaja tudi lasersko zdravljenje, kot je napisala ena zgoraj, ki je prilepila tudi link dr. Sabine Senčar, katera se ukvarja s to vrstnim zdravljenjem.

Pripomniti moram, da se z vsemi zgoraj omenjenimi načini zdravi samo stresna urinska inkontinenca.

Pri zdravljenju urinske inkontinence vam želim reči le srečno, saj je življenje brez nje neprecenljivo.

Lorena Meglič
Društvo Mena

se pa dobijo tudi tablete pri urologu, proti preveč aktivnemu mehurju in pomagajo.

Žal pa tablete ne pomagajo pri zdravljenju težav kot jih opisuje avtorica posta, ampak so namenjene zdravljenju preko merno aktivnega sečnega mehurja ali za zdravljenje urgentne urinske inkontinence.

Lorena Meglič
Društvo Mena

Nejlepša hvala vsem za odgovore. jaz bom najprej poskusila z keglovimi vajami, ker mislim,d a situacija še ni tako “huda” in bo mogoče to pomagalo, če spet mišico natreniram, vrnem v bolj prozno stanje.

Ga. Lorena, kakšne pa imate izkušnje s temi keglovimi vajami, vem, da jih moram pridno dnevno, večkrat dnevno delati in bo uspeh kdaj, če bo??

Kako se izvaja te vaje poznam, vem, saj sem jih že delala, pa bila premalo vztrajna… saj jih delam prav, če stiskam noznico, kot bi zadrzevala urin, štejem do 5 in spustim ali stisnem in lahko štejem tudi do 10 , kar sem pobavadi delala in spustim in to čim večkrat čez dan… Hvala za pomoč.

Se mogoče ve ali bo laserksa operacija kmalu na isti plačljivih s strani zavoda? Kajti 700 evrov je pa huda cena, pa, ko bi potem vsaj garantirala, da bo res pomagalo?!

Kaj pomeni urinska inko., mislim prav, ko menim, da je to začetek, blažja oblika, ki se da še popraviti s pridnostjo-keglovimi vajami… ali kasneje pa to lahko preide v hujšo obliko…kdaj gvorite o urgentni? je kriva za to maternica, ki se poveša??

S Keglovimi vajami je tako, pomagajo, če mišice medeničnega dna niso preveč ohlapne. Prvi rezultati se pokažejo nekje po treh mesecih, če ste zelo pridni. Stresno urinsko inkontinenco pa lahko zdravite tudi s stimulatorjem. Dobi se ga na naročilnico. Vsekakor pa vam svetujem, da s pristopom k zdravljenju ne odlašate.

O urgentni inkontinenci je precej napisanega na naši spletni strani.

Kdaj bo ZZZS primaknil denar za lasersko zdravljenje inkontinence pa se žal ne ve.

Lorena Meglič
Društvo Mena

Spoštovani,

Contiform omogoča nadzor nad uhajanjem urina ter lajša simptome stresne urinske inkontinence, ki se kažejo kot uhajanje urina ob naporih oz. ob povečanju pritiska v trebušni votlini (smejanje, kihanje, kašljanje, različne športne dejavnosti,…).

Enostaven je za uporabo (vstavi se ga kot tampon) in omogoča takojšnje olajšanje in nadzor nad uhajanjem urina, saj podpre sečnico in ji tako vrača prvotno anatomsko obliko. Tako vam omogoča ponovno pridobitev nadzora nad uhajanjem urina in s tem povrnitev SAMOZAVESTI, saj boste lahko z pripomočkom Contiform izvajali vse aktivnosti (tudi športne) brez bojazni pred uhajanjem urina.

ZAČETNI PAKET Contiform, ki ga omenjate v tem forumu vsebuje 3 različne velikosti pripomočka, saj je vsaka ženska drugačna in mora najti sebi primerno velikost, s katero se bo počutila resnično udobno. Ko ugotovite katera velikost vam ustreza, naslednjič kupite samo NADOMESTNI PAKET Contiform, ki je bistveno cenejši od začetnega paketa.

Za več informacij vas vabimo, da obiščete našo Contiform Slovenija internetno stran www.contiform.si
Ekipa Contiform Slovenija

Meni contiform žal ni pomagal popolnoma nič. Res je, da imam diagnosticirano težjo stresno inkontinenco, pa vendar… Pričakovala sem vsaj malo učinka. Mogoče pomaga pri lažjih primerih.

Pred tremi tedni sem bila na laserski terapiji in zdaj nestrpno čakam spremembe – zaenkrat jih tudi še ni.

Lep pozdrav.

Tudi jaz sem kupila Contiform – M (srednje velikosti, ki naj bi ustrezal največjemu številu žensk)!!

Če si jaz lahko tole trdo gumo dimenzij 5x 4 (premer) vstavim v nožnico? NE!!! To BOLI !!!
Nožnico razširi in raztegne , da je niti bog več ne bo spravil v normalno stanje?!!!
Ne priporočam !!! Škoda denarja!

Enako je z “menstrualnimi skodelicami”! Mlajša znanka si je kupila! Rekla je enako-trda guma, žuli, tišči, boli!!!!
Ne igrajte se s tem, da si te vstavljate te trde predmete v nožnico!!

In ne morem verjeti, da bi dr. Lukanovič to priporočal, kot sem nekje zasledila!!!

Pozdravljeni!
Tudi jaz sen bila pred štirimi tedni na laserskem posegu, čaka me še eden, čez dva tedna. Je izboljšanje, vendar pri poskokih še vedno občutim težave z uhajanjem.

Zanima me kako je pri vas. Koliko laserskih posegov ste imeli in ali so težave izginile?

Hvala lepa in upam, da imate čim manj težav.

jaz sem bila dvakrat, je bolje, pazim, da nimam preveč polnega mehurja, popolnega izboljšanja pa ni. Res pa ne rabim več vložka, ko grem s hriba dol.

Ima še katera kakšne izkušnje. Jaz sem skoraj na tem, da kupim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close