Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nepremičninske agencije

Nepremičninske agencije

Ne vem, koliko imate opravka z nepremičninskimi agencijami, ampak sam sem zelo zelo razočaran.

Kolikor sem imel sam opravka z njimi ali kako drugače bil prisoten pri nakupu kake nepremičnine prijateljev in znancev, so vsi nezadovoljni. Pravijo, da se “trudijo” le toliko časa, kolikor se jim splača oziroma do plačila celotne provizije. Imate vi tudi take izkušnje? Pa zakaj se mora provizija plačati tako zgodaj, torej že ob plačani ari za nakup stanovanja? Ker potem jim ni več nič v interesu. V glavnem rešujem in se ubadam sam s težavami, urejanjem papirjev in podobnim.

Nekje sem moral stresti jezo in se zato opravičujem. Sem pač razočaran, da se to dopušča.

Obnašajo se tako kot jim dopušča sistem. Čim več izpuliti iz žepov brez vsake odgovornosti.
Sam sem imel izkušnje s temi, saj niso drugega kot požrešni prevaranti, ko smo kupovali hišo. Agencija je hotela svoje procente, a ob tem so mi v faco povedali, da ne garanjtirajo, da ni na naepremičnino kašna plomba!!! Mi smo imeli poštenega prodajalca, naš odvetnik pa je povedal, da ni zakona po kateremu moraš tem mrhovinarjem plačati provizijo. Toda tle je bil keč v tem, da prodajalec ni hotel prodati brez te nepremičninske barabije, ker je imel vezan posle – oni so mu iskali nov objekt, nama z ženo je bila pa bajta in lokacija kot iz risanke, enkratna in če smo hoteli priti do nje smo se podredili zahtevi prodajalca+lopovov z agencije.

Če se le da, mej živce in ne plačaj!

Pričakoval sem vsaj kanček profesionalnosti, ampak očitno je to njim tuja zadeva. Le pobasati denar, potem pa naj se stranka z vsem sama ubada.

Mi smo bili z našo zelo zadovoljni. Ne samo, da je zrihtal res vse papirje, vključno z zapisnikom predaje, popisom števcev, tudi on je uredil prepise vseh stvari (elektrika, plin, voda, snaga …) na nas. Bil je tudi z nami pri notarju, ko smo podpisovali. Sicer smo ga še vedno blazno preplačali, saj je od nas dobil kar lep kup denarja, ampak je zato tudi kaj naredil. Tako da moja izkušnja z eno agencijo je dobra.

Imam pa seveda tudi jaz ogromno slabih izkušenj, ampak tam samo pri ogledih, ker do nakupa ni prišlo.

Mi smo ravno prejšnji teden nekaj prodali preko ene nepremičninske agentke oz agencije in smo zelo zadovoljni. Plačilo agenciji je šele ko ti kupec poravna celotno kupnino in nič prej. Njim plačaš 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od vsote kupnine plus ddv. Sami smo prej oglaševali kar nekaj časa pa nam nekako ni uspelo dobiti kupca, potem se je pa kar od nekje znašla ena agentka in nam sama predlagala ali želimo tole oglaševati prek njih in smo se odločili da naj še sami poizkusijo. Prodalo se je v 4 mesecih oglaševanja. Prej v parih letih pa komaj kak interesent. Če bomo še kdaj kaj prodajali jo zopet pokličemo.

Ja, ne vem, tudi jaz imam same pozitivne izkušnje. Tako kot je bilo zgoraj napisano, res preplačaš, ampak jaz nisem imela nobenih težav. Meni so vse zrihtali, ves čas so mi stali ob strani, kontaktirali z mojo banko, ko sem pridobivala kredit. Skratka, niso vsi isti. Ker nismo iz dotičnega kraja nam še sedaj pomagajo z nasveti, potmi, avtobusi, ….

Različno. Imam izkušnje z agencijo, kjer bi agentka spadala v zapor in z agencijo, ki je to v pravem pomenu besede.

DFI?

Kaj pa ima agencija z banko?

Imam občutek, da je vse zgornje slavospeve sestavila ena in ista oseba.
Tudi jaz imam izjemno slabe izkušnje z agencijami, usluga na nuli, plačilo pa mastno. Od tega, da ne vedo, kaj sploh prodajajo (kakšno je stanovanje) do skrpucala od pogodbe in posledično birokratskih težav.

Samo čim dlje od Metropole…

Ok, moram še sam nekaj dodati glede nepremičninskih agentov oz. agentk. Imel sem kontakt z nekaj agenti in vsi so bili korektni, povedali so mi tudi, da plačam njim provizijo, ko oni izpeljejo vse postopke nakupa, vključno uredijo priklop na elektriko… Ok, se mi je zdelo vse Ok, tudi korektni. No in potem sem slučajno naletel še na dve agentki, ampak to je bil pa živa groza. Res. mi ni jasno, mogoče to res ni posel za ženske, ampak ti dve res nista imeli osnovnega znanja. Popolnoma nezainteresirani, eni se niti ni dalo na ogled… karkoli sem vprašal sta se samo izmikali odgovoru. Ma ne vem, mogoče je za ženske to res prevelik zalogaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close