Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MREŽA NA OKNIH ZARADI MUCE -nasvet, prosim

MREŽA NA OKNIH ZARADI MUCE -nasvet, prosim

Pozdrav,

zanima me s kakšnimi mrežami in kako ste zaščitili okna zaradi muce?
Kje ste jih kupili in kako namestili? Pa strešna okna?
Smo v mansardi in me je grozno strah, da bo muca padla ven, pa tudi na streho bi lahko šla. Res mi je muka imet zaprta okna, ker prej smo vedno imeli odprta vsa okna na maximum.
Hvala za kak nasvet.
(upam da ni edina varianta, da mrežo izrežeš in jo moraš pritrdit z kakimi risalnimi žebljički…. to sem delala pred 15 leti za komarje… :-((

HVALA, HVALA!!

Kaj pa komarniki na rolo. Ni pa poceni..

Kot pravi zgoraj, komarniki so ok, samo so dragi; drugače pa sem jaz imela to http://www.tesa.si/consumer/solutions/tesa_insect_stop/mresu-vstop-prepovedan-zanesljiva-zaita-pred-mresom,60671,1.html

Tisto mrežo, ki jo pritrdiš z žebljički, itak mačka raztrga. Vsaj naša jo je. Razcefrala na koščke.

Če že imaš mačko zaprto v stanovanju, potem si vsaj preberi kaj o teh živalih. Potem boš videla, da mreže ne potrebuješ. Le malo več znanja.

V večini trgovin za živali jih dobiš.
Najceneje pa preko amazona.

Jaz prav tako živim v mansardi, pa se mačka prosto gibljeta zunaj. Tudi na strehi ju je dovolj …

Naša hišna muca lahko ima ves dan odprto okno tudi če ni nikogar doma in niti pomisli ne, da bi šla ven na potep. Celo, ko smo jo pozabili na okenski polici in zaprli okno, je bila celo noč tam. Tako kot jo boste navadili, tako se bo obnašala.

Kupi kovinsko ali plastificirano mrežo (Baumax, Bauhaus, Obi ipd.). Komarnik ti mačka raztrga en dva tri in ti popolnoma nič ne pomaga.

Ja, seveda. Sem jaz tudi tako mislila, dokler en od mačkov ni poletel iz 5. nadstropja.

Take plastične mreže z luknjami cca 1×1 cm, ki se v Bau… trgovinah kupijo na rolah na metre. Potem pa z letvicami in žebljički pritrjeno na okna. Pri večkrilnih oknih smo imeli zamreženo samo eno krilo – tako da smo za standardno zraženje odprli ponavadi samo tisto krilo, če pa je bila potreba po bolj intenzivnem zračenju, smo pa za tisti čas pač zaprli vrata, da mačka ni mogla noter. Kaj posebej se tista mreža ni opazila, ker ko je še zavesa čez, se je praktično ne vidi (če misliš, da bi lahko kaj močno motila pogled skozi okno).

A res? Kakšno znanje pa tukaj pride prav? Kako mačka naučiti uporabljati padalo, če slučajno čmokne iz balkona ali strehe malo višje hiše?

re: yo

A res? Kakšno znanje pa tukaj pride prav? Kako mačka naučiti uporabljati padalo, če slučajno čmokne iz balkona ali strehe malo višje hiše?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close