Aparat za peko kruha
Imam Hoferjev kruhomat, kupljen za enih 30 eur in ima dve metlici. Najprej sem bila skeptična in sem kupovala pripravljene mešanice. V Hofru zelo redko najdeš pripravljeno zmes za bel kruh, za ostale jih je polno, ta pa prva poide. Preizkušala sem tudi ostale mešanice, npr. Tuš ima mešanico za koruzni kruh. Potem sem na tem forumu našla nekaj receptov in začela pečt sama (moka, voda ali mleko, suh kvas, sol, sladkor, malo olja ali masla ali kokosove masti) in pride super kruh. Edino kar me moti so luknje v kruhu od metlic, ampak to je zgolj estetske narave.
Pri nas je kruhomat pstal kar nepogrešljiv.
aparat za peko kruha je super. sicer je res, da je kruh pečen v recimo krušni peči bolj dober, ampak meni je aparat še vedno zakon.
ima več programom, od kratkega (več kot 1 ura, manj kot 2 uri, saj ne vem natančno) do takega za polnozrnat kruh in samo mesnje in vzhajanje testa (recimo za krofe, ki jih potem ocvreš v olju ali pa za buhteljne) …..
nasvet za nakup: naj bo na dve gnetilki. in ne rabiš najdražjega kupovat. sama poznam clatronica (je bil med cenejšimi) in itak uporabljam smo hiter program, ker si mi najbolj obnese. kupiš moko in kvas, dodaš vodo in malo soli in imaš super kruh, ki je dejansko dosti cenejši od kupljenih.
Pa ne smeš pozabit še na to, da boš na splošno veliko manj zapravila v trgovini. Mi smo recimo prej kupovali kruh na dan ali dva. Pa nikoli nisem ostala samo pri kruhu. Vedno je bilo potrebno kupiti še nekaj zraven. Pa še “davki”, če je šel zraven otrok. Nam se izredno splača. Ta teden sem šla v trgovino samo enkrat. Prišparaš 2x. Pri ceni kruha in pri manj artiklih,ki se znajdejo v košari.
Midva uporabljava kruhomat že 3 leta (od kar sva skupaj) in sva zelo zadovoljna! Čisto preprosto, samo sestavine not vržeš in vklopiš. Po moje se zelooo pozna na ceni, lahko uporabljaš tudi različne vrste mok (ržen kruh, koruzni, pirin, kombinacije …), midva ponavadi kupiva moko na mlinu, da je bolj sveža in upam zdrava. Za moje pojme najbolj uporaben gospodinjski aparat (poleg osnovnih).
Pa še v trgovino ni treba hoditi tako redno kot bi sicer, če bi želel kruh vedno ko ga zmanjka, hodiva največ 1x tedensko. Ko so obdobja, ko ga pojeva manj, ga dam pa pol v skrinjo dokler, da se ne posuši preden bi se pojedel.
Jaz imam aparat za peko kruha iz lidla. Z njim sem zelo zadovoljna. Kruh, ki ga spečem v aparatu, je dober za jesti do enega tedna, med tem ko kruh kupljem v trgovini maksimalno tretji dan. Je pa tako da kupujem že pripravljene zmesi v hoferju (pa tudi tista v lidlu je ok). Ponavadi enkrat na teden spečem en hlebček cca. 750 gramov. Je pa ta kruh iz kruhomata bolj nasiten, kot tisti iz trgovine.
Forum je zaprt za komentiranje.