koliko prihrankov imate
varčujem kar tako, ker vem, da mi država ne bo dala nič, in mi tudi nič ni dala, sem pri 130 tisoč ojru, tok da za neki časa bo, bajto mam pošlihtano v nulo, aja davkarija je ne vidi, ker ni pisana name, enako everčki, avto imava dva eden bo v kratkem škripnil, ali pa tudi ne, drugi je pa nov malo čez dvajset jurjev, pa spet davkarija ne vidi s čigavim se vozim, tako da za nekaj časa sem brez skrbi, pol bom pa tako ali tako škripnil in ne bom dočakal penzije, kdo bi se sekiral.
varčujem kar tako, ker vem, da mi država ne bo dala nič, in mi tudi nič ni dala, sem pri 130 tisoč ojru, tok da za neki časa bo, bajto mam pošlihtano v nulo, aja davkarija je ne vidi, ker ni pisana name, enako everčki, avto imava dva eden bo v kratkem škripnil, ali pa tudi ne, drugi je pa nov malo čez dvajset jurjev, pa spet davkarija ne vidi s čigavim se vozim, tako da za nekaj časa sem brez skrbi, pol bom pa tako ali tako škripnil in ne bom dočakal penzije, kdo bi se sekiral.[/quote]
zato si pa tako prepotenten in nesramen, ker nisi nič sam nardu. verjetno se še zdaj za mamino krilo držiš.
p.s. če boš cele dneve tu čepel boš škripnil še prej kot misliš!
varčujem kar tako, ker vem, da mi država ne bo dala nič, in mi tudi nič ni dala, sem pri 130 tisoč ojru, tok da za neki časa bo, bajto mam pošlihtano v nulo, aja davkarija je ne vidi, ker ni pisana name, enako everčki, avto imava dva eden bo v kratkem škripnil, ali pa tudi ne, drugi je pa nov malo čez dvajset jurjev, pa spet davkarija ne vidi s čigavim se vozim, tako da za nekaj časa sem brez skrbi, pol bom pa tako ali tako škripnil in ne bom dočakal penzije, kdo bi se sekiral.[/quote]
zato si pa tako prepotenten in nesramen, ker nisi nič sam nardu. verjetno se še zdaj za mamino krilo držiš.
p.s. če boš cele dneve tu čepel boš škripnil še prej kot misliš![/quote]
ne drži, sem na svojem, vse je moje, a državi ne dam nič, poleg tega da tukaj kar precej visim kakšen dan, se potem zgodi, da več dni rolcange pa torno gonim po bajtah, zdaj ko ste prišli iz dopustov bo pa itak živ hudič, saj boste pogruntali, da bi bilo fajn imet toplo tudi pozimi, no tko se pol pa nabere.
p.s. če boš cele dneve tu čepel boš škripnil še prej kot misliš![/quote]
ne drži, sem na svojem, vse je moje, a državi ne dam nič, poleg tega da tukaj kar precej visim kakšen dan, se potem zgodi, da več dni rolcange pa torno gonim po bajtah, zdaj ko ste prišli iz dopustov bo pa itak živ hudič, saj boste pogruntali, da bi bilo fajn imet toplo tudi pozimi, no tko se pol pa nabere.[/quote]
aja pa še ob treh ko pride domov ena iz JU moram it delat, tako da bom tam najmanj do devetih in sigurno ne bom zastonj, bom prinesel noter vse to moje pisanje danes dopoldan, čeprav tudi dopoldan nisem bil brez dela in sem nekaj že prinesel v šparovček
Nakladate ali resno? Ne morem verjeti, da imate pri 30+ vsi okoli 100 jurjev privarčevanega… Kaj pa delate?
Ker jaz sem skoraj 40 in imava z možem še okoli -30.000 “privarčevanega”, avto nič posebnega, stanovanje potrebno obnove.
Vem, da imajo nekateri pač več denarja, imam prijateljico, ki ima pri manj kot 40-ih okoli 200.000 privarčevanega (sama brez moža) in vozi avto kupljen na keš v vrednosti 50.000, ampak tako so bolj izjeme kot pravilo in mislim, da tu na Monu, vsaj po komentarjih in temah sodeč, ni toliko teh izjem, kolikor se jih je zdaj javilo…
Imam našparano točno kot sem povedal. Delam od svojega 18 leta, plačo imam 1200 z malico in prevozom. Res pa je da nimam svoje hiše ali stanovanja. Živim zraven staršev imam en štuk, hiššo sem pomagal graditi staršem. prav tako tudi nisme plačeval položnic ker jih je oče za vse opravljeno delo ki ga opravim doma.
Ne razumem čemu takšna nejevera. Vprašanje je bilo ‘koliko prihrankov imate’ in ne, koliko prihrankov imate iz naslova službe.
Prihranki so pa lahko iz različnih virov: lahko si prodal nepremičnino, pa si dal denar na banko in ga sedaj plemenitiš, nisi ga porabil,se pravi, si ga prihranil. Lahko recimo prodajaš drva iz svojega gozda, lahko se recimo ukvarjaš z mahinacijami z delnicami, plemenitimi kovinami, lahko oddajaš nepremičnino,lahko si dobil z denacionalizacijo, lahko si prodal drag avto in kupil cenejšega, lahko ti je bilo podarjeno, karkoli, itd…… Vse to so prihranki.
Za avto sta dala pol zraven, ko sem ga kupila pri 20 letih.
Šparala sem pa vse kar sem delala med počitnicami, kar sem dobila za rojstni dan, za spričevalo os staršev in starih staršev. Potem pa sem delala med absolventom in nato so me zaposlili. Starši pa so mi od tega dali 5000
Misliš da imamo vsi bogate mamice in očke kot ti zzgleda?????
Ali mislite da vsi zapravijo vse kar dobijo!!!!!! za potovanja za oblačila za pijače. Eno so vsak dan večkrat na pjači, hodijo na kofetke………, odvisno kako so te naučili doma, kako so te vzgojili. Poznam več ljudi ki bi lahko kaj prišparalo pa vse zagoni, če ne druzga so vsak dan v trgovini, ali vsak dan jedo v gostilni ker se jim ne da kuhat, potem se pa pritožujejo kje ves denar
Forum je zaprt za komentiranje.