Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čep v ušesu

čep v ušesu

naredil se mi je čep v ušesih, ki me zelo moti saj ne slišim in piska mi v ušesu.
kako ga lahko odstranim razen tega, da grem k zdravniku?

V lekarni se dobijo kapljice v ta namen.

V lekarni kupi tulce iz voska, ki potegnejo maslo ven. Stane kakšne 8 evrov, dva tulca, vem da je drago, ampak, uf kako deluje. Vosek raztopi in potegne ven, neboleče, in potem si lahko ogledaš, kaj si imel v ušesu.
En tulec prižgeš jutri, en pojutrijšnjem, in to je to.

Ali pa uporabi brizgo in si v uho tako dolgo spricaj toplo vodo, da bo cep razpadel. Previdno! Je pa najbolje, da gres k zdravniku. Takoj mine in ni nic groznega. 🙂

Če imaš doma kaj glicerina, ga pogrej na malo več kot telesno temperaturo, nagni glavo in ga nakapaj v uho. drži nekaj minut, potem pa nagni glavo na drugo stran, da izteče. Čep se stopi. Če ne gre takoj ponovi 2x, 3x.

Ej, tale zmaga. Ti to verjetno redno prakticiraš:).Upam samo, da ne boš enkrat tukaj jokal/a,ker si si zjebala ušesa u nulo….. .Mislim,še pri zdravniku ne uspe vedno, pa ima “ornk” brizgo, pa tudi vedeli naj bi, kako se tej zadevi streže, pa se še zgodi, da pride do vnetja.

Tako da, mogoče bi res probala s tistimi tulci (sploh nisem vedela, da se sedaj dobijo že tudi v lekarni), moram takoj jutri po njih.

Ej, tale zmaga. Ti to verjetno redno prakticiraš:).Upam samo, da ne boš enkrat tukaj jokal/a,ker si si zjebala ušesa u nulo….. .Mislim,še pri zdravniku ne uspe vedno, pa ima “ornk” brizgo, pa tudi vedeli naj bi, kako se tej zadevi streže, pa se še zgodi, da pride do vnetja.

Tako da, mogoče bi res probala s tistimi tulci (sploh nisem vedela, da se sedaj dobijo že tudi v lekarni), moram takoj jutri po njih.[/quote]

Ne vem, če jih imajo v vseh lekarnah. V zasebnih verjetno, javni zavodi pa ne vem če. Drugače pa jih verjetno imajo Sanolaborji in druge specializirane trgovine-zeliščne prodajalne (saj sploh ne vem kaj je pravi izraz)

Jaz sem ga za svoje otroke pred 14 dnevi kupila v Lekarni Ljubljana (pa ne v ljubljani). To je ta lekarna, ki ima lekarne povsod, ne? Italijanski proizvajalec, rumena škatla.

No, saj Slovenija res ni velika, vendar pa tudi lovke teh firm ne segajo ravno na vse konce:))). Na našem koncu je na srečo ni.

Imela letos sranje s tem, spucala mi je medicinska sestra. Ko sem vprašala zdravnico, kaj lahko naslednjič sama naredim, da se rešim tega – k zdravniku pojdite. Jaz si sama ušes res ne bi packala.
Mož ima grozne težave z ušesi in maslom – tole zadevo s tulci je kupil samo enkrat in nikoli več.
So pa čepi hudo nevarni, ker se lahko pod njimi razvije hudo vnetje, zato ni za čakat. K zdravniku, da sestra to strokovno opravi. Glede na to, s kakšnim pritiskom mora brizgnit, da dobi zadevo ven, ne vem, kako bi si lahko to doma naredil sam.

Najbolje je, da za par minut nastaviš glavo da jo obsije sonce…..se maslo kar samo stoopi….vendar ne predolgo, da se ti ne skisajo možgani.

Voščeni tulci se dobijo tudi v DM, vsaj jaz jih tam kupujem. Pa res deluje, preverjeno! Pomembno pa je, da uporabiš na obeh ušesih zaradi ušesnega pritiska, ne samo na enem.

Za kaj takega jih je treba imet:)))

Sam sem že večkrat uporabil voščene tulce ki jih kupiš v lekarni in delujejo zanesljivo. Brez kakšnih vnetij ipd. Glavo daš na stran, nekdo ti locira tulec in ga prižge. Zgleda nenavadno mogoče malo zastrašujoče ampak realno daleč od tega. Prijeten topel občutek v ušesih in masla ni več.

teli tulci.. a mislite ce bi tulec prizgal pustil da zgori v prazno.. da ne bi mel usedline. bi. me zanima ce je tist res iz usesa. bi blo za probat. enga kr tko zazgat druzga v usesu. pa da vidm razliko

Odgovor na objavo uporabnika
ne ne!, 17.08.2012 ob 19:39

V lekarni kupi tulce iz voska, ki potegnejo maslo ven. Stane kakšne 8 evrov, dva tulca, vem da je drago, ampak, uf kako deluje. Vosek raztopi in potegne ven, neboleče, in potem si lahko ogledaš, kaj si imel v ušesu.
En tulec prižgeš jutri, en pojutrijšnjem, in to je to.

Nateg stoletja. Zakuri tulec ne da ga vstaviš v uho, pusti ga v kozarcu ali ga drži v roki in na koncu boš videla, da je “potegnil ven maslo”.

Tisto oranžno na koncu ko se zakuri do konca je samo nek premaz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close