Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek japanke ali japonke? kako jim pravite vi?

japanke ali japonke? kako jim pravite vi?

jaz japonke in mi je japanke kar malo smešno ;))

Jaz tudi rečem japonke, ker japanke rečejo Hrvati. Pa tudi v trgovinah piše japonke.

Rečem japonke, ampak dobro vem, da je pravilno japanke.

japonke… saj obuvalo izvira z Japonske in ne Japanske :))

Natiponke…..;))))

Vnuk je vedel, da so to natikači ali japonke….ker se enkrat ni spomnil nobene besede, je rekel, jaz bom pa obul natiponke! Star 5 let!

Japonke 🙂

šlape 🙂

Slabo veš. Pravilno je japonke.

Ko so prišle k nam v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, smo jim vsi rekli japanke. Japonke so pa novejši izraz.

A se reče po slovensko Japonska ali Japanska? Torej…. japonke

Nožne tangice so! :))

Flipflopke

Japonke.

SSKJ
japonke (2)
——————————————————————————–
– dekoratíven -vna -o prid. (ȋ) namenjen olepšavi, okrasen: dekorativni elementi; dekorativna keramika, pisava; dekorativne tkanine / dekorativna umetnost; dekorativno slikarstvo / Japonke so zelo dekorativne v svojih kimonih / nav. slabš.: dekorativne fraze; ta pesem je zgolj dekorativna dekoratívno prisl.: dekorativno učinkovati; dekorativno poslikan strop ♪
– japónka -e ž (ọ̑) nav. mn. obuvalo z dvema jermenoma, ki se združena namestita med prvi in drugi prst: natakniti japonke; japonke iz gumija, iz plastične mase

Japonke. In sem že prej vedela, da je tako prav 😉

Nožne tangice, hahaha, posrečen izraz.

Kitajke!!!!!

Slabo veš. Pravilno je japonke.[/quote]

Slabo veš ti, pravilno je japanke. Ali pa si ti obuješ prebivalke Japonske???

Slabo veš. Pravilno je japonke.[/quote]

Slabo veš ti, pravilno je japanke. Ali pa si ti obuješ prebivalke Japonske???[/quote]

Darling, ne smeši se. Če ne verjameš meni, je zgoraj Barca prilepila zapis v SSKJ.

pr nas so to pantofeljni

Na primorskem smo od nekdaj govorili japonke. Tele japanke mi sličijo na koverte in planice.

Slabo veš ti, pravilno je japanke. Ali pa si ti obuješ prebivalke Japonske???[/quote]

Darling, ne smeši se. Če ne verjameš meni, je zgoraj Barca prilepila zapis v SSKJ.[/quote]

Japanke so japanke, pa če se vsi na trepalnice vržete!!

Darling, ne smeši se. Če ne verjameš meni, je zgoraj Barca prilepila zapis v SSKJ.[/quote]

Japanke so japanke, pa če se vsi na trepalnice vržete!![/quote]

Ti bi najbrž tudi v Angliji po levi strani vozila, pa bentila da so vsi ostali neumni, a ne?

Na primorskem smo od nekdaj govorili japonke. Tele japanke mi sličijo na koverte in planice.[/quote]

Na Dolenjskem tudi. Japanke slišim pa samo Ljubljančane govorit, pa še to ne vseh 😉

Japanke je izraz v uporabi pri naših bratskih narodih, ker (kdo bi si mislil) tam pravijo dotični državi Japan in ne Japonska. In žal mnogo prebivalcev Slovenije ne razume pomena te obutve, od kje izvira in zakaj ima tako ime.

Pri nas imamo pa natipanke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close