harvey norman na obroke
Še to me zanima..mi lahko nekdo razloži napisano na linku..ni mi namreč logično, kako je lahko brez obresti,brez stroškov kredita? kje je “keč”?
No pol mi pa tole razložite: Za znesek kredita 850.00 € z odplačilno dobo 36 mesecev znašajo stroški odobritve 0 € in stroški zavarovanja 0 €. Mesečna anuiteta je 35.42 €. In potem spet piše, da skupaj iz naslova kredita plačate 850 €, in ostale stvari naprej, v glavnem vedno so vsepovsod nule. Samo meni nekaj ni jasno, ker če 35.42 € zmnožim s 36 dobim 1275.12 €. Torej, kaj pa to pomeni? Za moje pojme to pomeni, da kupljeno preplačaš za 425.12 €. To pa je res ugodno?! Če ne gre drugače je seveda tudi to opcija, samo ni glih poceni. Na mesec res ne pride veliko, samo končna cifra pa ni kar tako.
Potem vidim, da majo foro za klimo: 1095 x 0.64 €, s tem hočejo povedat, da te pride klima 0.64 € na dan skozi obdobje 36 mesecev, kar je zopet dobro za videt, končna cena pa pride 700.80 €, brez montaže seveda.
Jaz mislim, da moraš v trgovino odnest s sabo kalkulator in sam preračunavat.
Pozdravljeni
Harvey norman oglašuje kredite brezobrestne od summit leasinga in hypo kredit. Pri summit leasingu oz. moratorij (to je kredit z odlogom 3 mesecev) nimate stroškov odobritve in zavarovanja kredita in ne obresti. To velja enako za hypo. Za stranko je ta kredit zelo ugoden. Glavnico deliš na mesece in dobiš željeno mesečno anuiteto in to je to. Do tu vse lepo in prav, vendar za zaposlenega v podjetju kjer tudi jaz sodelujem je to nočna mora, zakaj? Pri obeh kreditih obstajajo obresti nekje 9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ki vam jih ne prikažejo. Obstajajo tudi stroški odobritve in zavarovanja kredita ki so 4,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ki vam jih ne zaračunajo oz. prikažejo.Vse to Vam zaposleni v Harvey normanu častimo. Da se bolje izrazim, podjetje nam pri prodaji blaga plača 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bruto na blago od celotne mesečne prodaje. Če sem npr. stranki prodal blago za 1000 eur na gotovino (kar je danes redkost) sem dobil od tega 10 eur bruto oz nekje 6 eur netto uspešnosti. Nekje pred 3 leti je to še kar veljalo. Ko pa stranka vzame kredit se sanje za zaposlenega razblinijo in ker poravnamo vaše stroške vse iz naše uspešnosti, postanem dolžnik oziroma sem dolžen pri istem znesku nekje 10 eurov netto podjetju. Če sem prejšnji dan uspel prodati nekaj blaga na gotovino in kaj zaslužiti sem lahko naslednji dan s par krediti izgubil vso uspešnost in sem lahko še dodatno v minusu. Zaključil bi pa s tem, da vse to nisem napisal da bi vas odvrnil od nakupov v trgovini. Moje sporočilo leti bolj na ozaveščanju, da nas lasten narod prodaja tujcem, da z nami lahko delajo kar želijo in vlada ki z minimalno plačo uničuje delavca ki čara skozi mesec od položnic. Tako da delati v Harvey normanu danes se več ne splača, ker v večini primerov dobiš mezdo, ki se vrti od 600-650 eur netto. Nadrejeni te pumpajo kot Smiljan Mori da boš na koncu dobil ne vem kaj, je utopija. Dejstvo je to, da podjetje krade od zaposlenih, da se lahko baha pred konkurenco. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.