Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vabila za RD, kako brez staršev?

Vabila za RD, kako brez staršev?

Torej bliža se RD mojega otroka in tokrat želi povabiti nekaj prijateljev iz vrtca, soseske. Zanima me kako to izvedete. So starši ves čas pri vas? Naj napišem že vabilo tako, da se bo razbralo, da lahko po otroke pridejo čez kako urico in pustim telefonsko številko?
Ne me napadat, ampak nekako bi mi bilo odveč imeti starše v stanovanju (glede na to da bodo že otroci in da staršev v bistvu niti ne poznam).

Predloge prosim!
Hvala

Pri nas so npr. pri starosti, ko je bilo še treba paziti otroke ostali. Takrat smo povabili tudi tiste, ki so bili res naši prijatelji. To je bilo do 4, 5 leta. V prvem razredu pa je otrok sam povabil otroke, ki jih je želel, starši pa so v večini šli domov. Kakšen je malo ostal, kakšen malo prej prišel … Smo pa ko so jih pripeljali rekli, če lahko pustijo gsm kontakt, če bi karkoli bilo.

A ni normalno, da praznujejo otroci? Ko sta bila moja dva majha, ni bilo potrebno nič pisati, smo vsi vedeli, kako in kaj? Lahko jim pa napišeš, od kdaj do kdaj naj bi žur potekal.

Pri nas je letos 6. rd praznoval brez staršev. Je pa cel vrtčevski razred vzel za samoumevno, da se na rd pripelje otroka, tam pusti in pride iskat. Hočem reči, da smo brez nekih dogovorov tako vsi delali. Kakšen je vprašal ali mora biti zraven, večina pa je kar rekla, da pridejo čez par ur otroka iskat.
Lahko pa na vabilo napišeš, vabim te na moj rd, ki bo tega in tega. Starši naj te pripeljejo ob 16h in pridejo iskat okrog 20h. Tako ne bo nesporazumov.

Dobra ideja ja, hvala!
Meni je logično, da bi ga kje pustila, ker je precej samostojen, ampak vidim pri nekaterih, da še kar cincajo ali je otrok sposoben biti kako urico brez njih, zato sem vprašala, ker še nimam izkušenj s tem.

Nasa petletnica je praznovala s kolegicami. Starsi sojih pripeljali in kasneje prisli iskat. Nekateri malo prej nekateri malo kasneje. Pa smo kaksno rekli se starsi.

Pred kratkim sem bila na takem praznovanju s svojim otrokom. Sem ostala, ker je mama tega otroka moja prijateljica in ima sedaj še dojenčka, zato sem ji z veseljem priskočila na pomoč. Je pa bilo grozno! Otrok je bilo kar nekaj in so ves čas divjali, se cufali. Med njimi je bil tudi prijateljček, ki ni bil iz istega vrtca in ga razen slavljenca nihče od otrok ni poznal. In on je te otroke napadal in oni so njega napadali nazaj. Meni se je vse skupaj zdelo eno veliko dretje, dirjanje in razdejanje. Doslej so vedno praznovali tako, da so ostali tudi starši in je bilo veliko manj problemov.
Jaz 5 letnika še ne bi pustila v tujem stanovanju, ne bi zaupala staršem, če jih ravno ne poznam zelo dobro. Sem dovolj videla pri teh prijateljih, da so nekateri otroci nastopili zelo divjaško.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close