Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravilišče Debeli rtič – kako izgleda

Zdravilišče Debeli rtič – kako izgleda

Zanima me, ali ima kdo izkušnje kot starš, kako je bit z otrokom (kot spremljevalec) v tem zdravilišču. Kaj otroci počnejo, kako jim mineva čas… Je pa otrok star 2 leti.

Če ima kdo izkušnje prosim za izkušnje.

Sem gledala na internetni strani, pa nič ne najdem…

Jaz sem bila s hčerko nekajkrat . Bilo je sicer 10 let nazaj, meni je bilo super. Hrano imaš 3 krat dnevno +malica, kopaš se v bazenih,družiš s starši drugih otrok, skratka nič ne delaš in uživaš.Če sicer nisi zahtevna, ti bo lepo, ker je vse bolj primerno za otroke, ni ne vem kakšnega razkošja, je pa vse o.k.
Jaz sem bila v hišici, kjer smo bile 2-3 mamice z otroci, pa še vzemi za vsak slučaj kakšen hitri kuhalnik za jutranjo kavico. Sedaj ne vem, kako je s tem, mislim, da ti bo prav prišel+kava+sladkor, ker trgovine pa ni blizu. Sicer je bife v hotelu, cena kave je potem hotelska, tam dobiđ tudi razne čipse, …kot v bifeju, imajo tudi časopise. Če rada bereš, vzemi knjige.
Lepo se imej!!!

Če te še kaj zanima, se oglasi.

izgleda kot bolnica, kar tudi je

Otroci imajo 5 obrokov, ti pa toliko, kolikor si jih plačaš, kot spremljevalec si plačaš vse sam. Nato se 1. dan uskladijo urniki glede na terapije, ki jih ima vsak od otrok. Imaš tudi pregled pri zdravniku. Nekaj so terapije in vaje na suhem, nekaj pa so terapije v vodi. Malo je sicer odvisno, iz kakšega razloga otrok biva v zdravilišču, naša 2 sta imela 2 uri terapije dopoldan in 2 popoldan. V isto skupino dajo otroke s podobno ali enako diagnozo, če je možno, pogledajo tudi starostno, če pa ni, so pač v eni skupini različno stari. Pri tamalih smo bili starši na terapijah zraven, pri starejših pa ne več. Meni je dan minil kot urica, zjutraj zajtrk, ki je samopostrežen, za 2 otroka in zase nabrat hrano, pojest, vzel si še malico – sadje ali jogurt -na kar je šel starejši na mokro vadbo v bazen, mlajši na suho, nato sta se zamenjala, k sreči smo lahko skombinirali tako, da večji (takrat 5 letnik) ni ostal brez nadzora, ko sem bila na vadbi z mlajšim. Do kosila je potem ostalo kake pol ure do uro, to že redko. Mi smo bili tam septembra in ni bilo nobenih varuhov, vzgojiteljev, animatorjev – nikogar! Nisi imel kje in komu otroka pustit, če se nismo pokombinirali starši-spremljevalci med seboj in si vzajemno povarovali otroke. Po kosilu smo imeli cca 2 uri prosto, nato zopet vsak po 2 uri terapije. Malica okoli 17. ure, večerja okoli 19h, po večerji smo se malo družili, otrokom so terapevtke cca 2 x tedensko naredile “filmski večer”, da so pogledali kak film na DVD-ju. Kak večer smo se šli igre z otroki, skrivalnice, črnega moža ipd. Okoli 21h so otroci itak pocepali dol, saj so bili izcuzani od dneva in terapij. Č eje vmes bilo kaj časa, smo se mamice družile, poklepetale, spile kavo, šle na kak sprehod – dnevi so minili v šusu. V Veveričjem domu je tudi knjižnica in si lahko vzameš knjige, pa tudi kako igračo se je dalo izposoditi. V naselju je tudi pralnica, kjer lahko na žetone opereš oblačila, da ne vlačiš toliko s seboj.

Obvezno vzemi s sabo mreže proti komarjem, tiste, ki jih nalepiš na okenske okvire, saj je OGROOOOOOMNO komarjev, tisot leto pa je bilo tudi ogromno os. Ne vem, kje bosta bivala, Bor nima klime, nima TVja v sobi, Arija ima oboje. V Boru je čez poletje za crknit vroče, če lahko izbiraš, izberi sobo, ki gleda na vinograd. Tiste sobe tudi imajo nekaj malega balkona, nimaš pa niti ne hladilnika. V Ariji je tudi to. Obala je za kopanje ena velika žalost, vse je polno trave ali pa skalovje, ostane ti bazen, ki je sicer velik, je tudi en večji peskovnik z mivko, nekaj igral. Če mali ni priden hodec, vzemi s sabo voziček, ker sprehodov je veliko, ampak je veliko spustov in vzponov, do Bora pa je od parkirišča tudi nekaj za hodit – z avtom se do nobenega hotela ne da.

Kadar imaš čas, greš lahko tudi v Ankaran, Koper, če imaš avto, sploh med vikendi, tko da ni panike. Če te še kaj zanima, pa vprašaj.

O. Super, hvala obema.

Ja, mi gremo prvič, mislila sem (za doplačilo) odpeljati še enega otroka. So pa vzrok astma, bronhitisi…

Menda naj bi jaz kot spremljevalka za otroka do 3 let imela zastonj???

A potem ni nobene animacije, kjer starš zraven ne bi bil potreben?

Kako pa je s kopanjem. V bazenu ali v morju…

Če se ni lani kaj bistveno spremenilo, je brezplačno spremstvo samo za spremljevalce slepe osebe, vsi drugi plačamo polno ceno, celo starši otrok s težko motnjo, ki nikjer ne plačujejo. Do nedavnega je veljal 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na polno ceno za spremljevalca, če še velja, pa ne vem. Preveri na recepciji. Tja se tudi itak moraš it zmenit za termin, ko prejmeš odločbo, saj velja 30 dni od prejema, po tem času pa ti zapade!

Kako z animacijo v sezoni, ne vem, mi smo bili sept in ni bilo nič.

Kopali smo se mi v glavnem v bazenu, notranjem in zunanjem, saj je dostop v morje katastrofalen, pa tudi otrokom se je gravžalo, da se jim je tista trava povijala po nogah.

Pozdravljena,
No, kot bolnica to sigurno ni, ker je hotel. Sta 2 hotela in sicer hotel Bor in 2 leti star hotel Arija.
Ko dobiš odločbo, da otroku pripada klimatsko zdravljenje, pokličeš na DR in rezerviraš 14-dnevni termin. Otrok ima vse zastonj, starš, kot spremstvo, pa plača bivanje in polni penzion.
Trenutno je bila cena 41€/na dan. Polni penzion imaš avtomatsko in ga ne moreš spreminjati, pripada pa tudi kopanje v notranjem bazenu z morsko vodo in en obisk savne/masaže/kopeli…
Ko prideš na DR gre otrok k pediatru na pegled, ga pregleda in mu glede na stanje določi inhalacije, merjenje PEF…(če gre za astmo), če so kožne težave pa ne poznam.
Naš otrok je imel zjutraj in zvečer inhalacije s fiziološko, ter phala je PEF (merjenje). Vsak dan (razen nedelje) ima dihalne vaje (telovadbo) in vodno vadbo v notranjem bazenu. Ponavadi je to v dopoldanskem času, popoldan pa si načeloma frej z otrokom. Organizirajo razne aktivnosti, delavnice v Veveričjem domu (izgleda kot ena velika igralnica polna igrač), lahko se kopač v morju, v zunanjem bazenu,…dosti je za počet in ni dolgčas. Zvečer pa je ponavadi žur od 20h-22h. Ples, razne igrice, kakšen čarodej….

V glavnem, mi smo v soboto prišli domov in otrok pravi, da je bilo noro špon.

No tako je tam:
otrok ima glede na odlocbo dolocene terapije – zdravniki in sestre so ok.
Ko se prijavis, ti najprej poberejo 20€ za animacijo – ki se je najveckrat ne udelezis, ker ponavadi tako majhni oproci v tistem casu spijo. Zvecer je pri bazenu glasba, ker je tam veliko otrok in imajo organiziran ples, plus se kaj.
S hrano je tako:
maslo, 3 vrst marmelade, med, kokosja, tunina pasteta, pecena/kuhana jajca, 2 vrsti salame (vedno iste vrste), 1 vrsta sira (vedno isti sir), opljeni sir za mazanje, skuta, hrenovke, cokolesnik, kosmici, kruh bel, crn, s semeni), za pijaco: mrzlo mleko, toplo mleko, kava, caji, sokovi iz avtomata – ce imas sreco in so polni.
Kosilo/vecerja (Arija, Bo je slabse) ribe, meso (pecn puran, pecena svinjina, kuhana govedina, od perutnine kokosja bedra) in priloga (pire iz vrecke, masten postan pomfri, razkuhan riz in makaroni (vedno isti), polenta, kroketi, za prilogo je se razkuhana zelenjava (koren, cvetaca, grah..), solata- koruza, pesa, zelje, zelna solata(veliko nagnite), paradizik, kumare (vecinoma grenke) pa se nekaj razkuhane zelenjave.
Sladice so dobe – vendar velja kot za ostalo, ce nisi tam ko se obroki pricnejo je mogoce tudi ne dobis, oz. jih moras prositi ce ti lahko prinesejo.

Malica: ja celo je, vendar v tako malih kolicinah, da je ponavadi ne dobis, ker jo takoj zmanjka.
Prte, ki so na mizah ne menjajo dovolj pogosto in so umazani, ravno tako so umazani stoli, in previdnost ko se usedes ni odvec.

Takole je bilo zadnjih 14 dni – sem ravno od tam. Vsako leto se pozna, da bolj sparajo, in to na vseh podrocjih, in tiste tri zvezdice na hotelu bi komot spremenili v 2 ali pa se to ne.

Samo za informacijo, so mi potrdili iz hotela, da spremljevalec otroka do starosti 3 let da ima zastonj bivanje.

Me samo zanima, od prejetja odločbe, kdaj je tisti rok oz. v praksi, kdaj prideš do zdravilišča.

Če odločbo prejmem danes, v kolikšnem času potem prideš v zdravilišče…

Č ejod obiš danes, vzameč danes telefon v roke in se posvetuješ z recepcijo, kdaj in kaj je možno.

Torej so očitno spremenili to okoli spremstva. Mene je to še krepko drago stalo, kot bi šla v običajen hotel, s tem, da sem imela samo pol penzion. Vsaj nekaj. Edino hrana je bila pri nas odlična, brez pripomb, tudi dovolj jo je bilo, dokler niso v hotel privlekli nekih ostarelih primitivnih RK aktivistov, ki so požrli vse, kar so videli, če je bilo treba, so tudi otroku iz rok izpulili. Katastrofa!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close