Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kam po nove zobe – prosim tiste z izkušnjami

kam po nove zobe – prosim tiste z izkušnjami

Lani sem si dala samoplačniško urediti zgornjo čeljust, morala bi takoj še spodnjo, pa nisem več finančno zmogla. Sicer super privat zobar mi je dal predračun za 4000 ojrov. V dveh tednih bi mi prevlekel spodnjih 12 zob, dal porcelan tako kot zgoraj. Je na dosegu roke, tudi za reklamacije.

Kdor ima to za sabo, mi lahko svetuje

– se splača odkartati štiri jurje (mogoče bi vzela posojilo na penzijo)
– kako je čez mejo (izkušnje, kvaliteta, stroški bivanja tam, koliko je ceneje po enem zobu)
– se naj grem miškulance s socialnim zobozdravnikom. V naši ambulanti ga imamo, dela tako-tako, polovico delovnih dni pa tako ne pride, ne da bi asistent vsaj obvestil naročene paciente.

Lepa hvala, je nujno!

je 4000 preveč za 12 porcelan prevlek!

Mogoče je 4000 res preveč, ampak kako naj to preverim? Če vprašam privat zobarja, bo vsak rekel, naj se pridem pogledat, pa prinesem ortopan sliko, potem pa bo modroval in računal za prvi pregled 30 ojrov …. Preden oblezem vse možne ponudnike, bom že brez zob in še bolj škrbasta. HELP!

za eno prevleko pri privat zobarjih se gibljejo približno okoli 250 ojrov!
Zdravljenja, nazidki, ekstrakcije in podobno se plačajo ekstra ampak mislim, da to še vedno
ne bo 1500 ojrov, ki je razlika do 4000.
Pa čimprej lep, močan ugriz:)

dr. Andrej Guna, Bežigrad
250 eur za prevleko, pred pol leta.
Nosim jih kot svoje, ker je res dober. Ni pa znan kot naprimer Bobič in podobni. Ni mi računal pregleda, čeprav še nisem vedela, ali jih bom delala pri njemu.
Lp in srečno

Za “zapolniti vrzel” treh zob zadaj, mi mora zobar obrusiti dva zdrava in čez vse narediti prevleko, ki zajema 5 zob. Imam predračun 320 x 5 = 1600€. V to je vključeno vse delo, tudi morevitno zdravljenje. Če je za 5 zob 1600, verjamem, da je za 12 zob 4000.

Kaj pa če greš na zobno kliniko , pa ti bodo študentje dentalne medicine uredili zastonj. Nekateri tole kar precej prakticirajo. Pa še lepo naredijo ker delajo pod nadzorom mentorja. Mogoče v razmislek.

Hvala vsem, predvsem pa FOTRU: mi veste povedati, kje je ta čarobna učna klinika? A pokličem na Stomatološko v Ljubljani in jemljejo brez vez? Če naj bom ‘učni pripomoček’ in to gratis, pridem prec.
Spoštovani FOTER, prosim za še ta odgovor. Hvala vnaprej.

za eno prevleko pri privat zobarjih se gibljejo približno okoli 250 ojrov!
Zdravljenja, nazidki, ekstrakcije in podobno se plačajo ekstra ampak mislim, da to še vedno
ne bo 1500 ojrov, ki je razlika do 4000.
Pa čimprej lep, močan ugriz:)[/quote]

sodelavka je na bledu, za 1 prevleko dala 300 eurov,

jaz bi šla k dobrem zobarju in tudi (pre)plačala, samo da je lepo in funkcionalno,

na stomatološko se pride samo z napotnico, pa še to ti mora napisati tvoj osebni zobar.

kolegica je šla v bosno, kjer je ostala čez vikend in je imela iz naslova delanja zob zastonj apartma. plačala je več kot pol cene manj kot pri nas. bi jo pa mogla vprašat, kje je to točno.

zobje niso hec, veliko je bilo že žalostnih zgodb, ko so ljudje, da bi prišparali odšli nekam ven, romunija, bosna, hrvaška… pa se jim je zgodilo marsikaj in so nato za popravilo v SLo plačali ohohoho.

jaz se ne bi igrala, raje najamem kredit, pa k najboljšemu zobarju, kar pomeni najboljši sprejem, material, delo…

jaz drugače hodim k Škorjanc Gregorju, poglej na netu za podatke, je res drag, ampak ima vrhunske materiale, ki trajajo…in naredi hitro.

Sem enkrat vmes hotela mal prišparat in sem šla k cenejšemu, pa mi je moral po dveh letih čistit granolom, ker mi un ni dobro sčistil kanale… od takrat ne šparam več, pa magar tist mesec nč ne jem, sam da imam za zobarja.

no, ta kolegica je ravno pri naših zobarjih pustila ohoho denarja in bi bilo bolje, če bi ga recimo potalala. če pogledaš, da so njihove cene primerjljive z našimi za tiste ljudi zaradi standarda, potem verjetno oni tam dol ne govorijo zase, da je plačilo zob za njih ravno španska vas.
aja, pa tu pri nas, ko si je delala zobe, je imela eno leto garancije, tam jo ima 10.

bivša sodelavka si je šla delati zobe v srbijo in jih ima še danes. od tega je 20 let. razlika v ceni je bila takšna (primer, ker se ne spomnim več za ceno, se pa spomnim razlike v ceni), da bi dal takrat pri nas recimo jurja, tam je dala dvesto.

Dolenjci in Posavci hodijo v Samobor – tudi moj mož – do zdaj vsi zadovoljni, preden začne delati dobiš predračun, cena je približno 1/3 slovenske.

Prosim tel od Samobora ali naslo lp

Greš v Bosno.

V BiH al pa na hrvasko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close