Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Peta otroška bolezen

Peta otroška bolezen

Ojla
Kot kaže smo jo dobili (5. otroško bolezen)
Sem že prečekirala, znake, trajanje, kužnost,…
Zdaj bi pa rada slišala vaše izkušnje;
Glede na to, da otrok takrat, ko se pojavijo izpuščaji/ fleki, ni več kužen… Ali ste ga imeli doma ali v vrtcu? Ali ste šli k pediatru?
Hvala za odgovore, mnenja, nasvete!

Tudi mi smo dali to peto bolezen pred kratkim skozi. Naša punca je bila doma pa ne zaradi te pete bolezni ampak zato, ker je bila operarirana (žrelnica). Dobila je fleke po licih in sem klicala zdravnico saj sem se ustrašila, da je kakšna reakcija zaradi operacije in je dejala da razsaja peta bolezen , da ni več kužna vendar naj raje počiva. Dva dni je imela fleke po licih, nato po zgornjem delu rok in od zadaj po ritki, nato nazaj po rokah. Približno po tednu in pol je vse zginilo.
V vrtcu pa sem vzgojiteljci povedala, da smo preboleli peto bolezen in je dejala, da so opažali pri nekaterih otrocih taka rdeča lička. Tako, da očitno otrok lahko gre v vrtec. Je pa baje nevarno za nosečnice.
lp

Lahko gre v vrtec, ker ko opaziü in veü, da je peta je kužnosti konec.

Jaz sem ju imela doma zaradi sonca. Izpuščaj zelo pordeči, če je še dodatno na soncu, pa lahko srbet začne.

Čez noč vročina, proti jutri upadla, zato sem ga dala v vrtec. Ko je dobil pa izpuščaje in smo ugotovili, da ima peto bolezne je bilo kužnosti že konec, zato je bil v vrtcu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close