II.gimnazija MB
Zanima me, kaj menite o II.gimnaziji MB, je res tako težka in se je potrebno več učiti, kot na prvi in tretji gimnaziji? Moj otrok si želi tja, vso osnovno šolo ima petice, veliko nagrad s tekmovanj, vem, da bo brez problemov sprejet, vendar me zanima, koliko “življenja” ti kot najstniku vzame.
Hvala za odgovore.
Velja za nekaj več, že od nekdaj. Zahteva veliko učenja, garanja, če otrok želi štirice in petice. Tudi dijaki, ki jo obiskujejo, se imajo za nekaj več. Hohštaplersko vzdušje pač. Učencem z odličnim (včasih tako) uspehom tako rekoč ni. Če ima delovne navade, bo uspešen, če je len, bo odletel. Dijaki egoistični, bog ne daj, da bi drug drugemu kaj posodili, si pomagali.Druga zgodba pa je športni oddelek. Jaz osebno si ne želim, da bi moj otrok šel na katero koli gimnazijo, čeprav v OŠ blesti. Žal pa večina pri 15. še ne ve, kaj bi sami s sabo, pa pač izbirajo gimnazije.
A to govoriš iz svojih izkušenj na tej šoli ali tako, baba čula baba rekla. Ker kolikor jaz poznam sceno na tej šoli je resnica popolnoma drugačna, kot jo ti opisuješ. Edino z delovnimi navadami se strinjem s teboj, vse drugo pa je pisanje foušljive mame katere otrok ni sposoben za 2.gimnazijo. PIKA
Meni se ni zdela nic pretirano tezka.
Res je, da je treba malo “migat”, ampak ni sile, razen ce res zelis same petke.
Jaz priznam, da sem blazno lene sorte in da kaj dosti truda nisem vlagala v ucenje – roko na srce – iz OS niti nisem imela delovnih navad. Vsa 4 leta sem bila pravdobra (ja, se je znasla kaksna trojka tudi vmes), maturo opravila z “odliko”.
Potem na faksu… uf, to je pa druga zgodba. Sem morala spraviti noter vso ucenje za OS in za srednjo solo. :/
II. gimnazijo sem končala deset let nazaj, huh :), mednarodna matura.
Bilo je nekaj profesorjev, ki so bili bolj “zajebani”, kot pa da bi bila snov tako težka, obnašali so se, kot da predavajo študentom ne dijakom, tako da je bilo kar nekaj predmetov, kjer ni imel nihče petic.
Ampak vzdušje pa odlično, ogromno obšolskih dejavnosti, prostovoljnega angažmaja, sodelovanja med dijaki … praktično smo se vsi poznali, organizirali skupaj razne večere, proslave, prireditve … sami smo si organizirali tudi znanstvene tedne ipd., iskali sponzorje …
Faks se mi je po gimnaziji zdel nato “mala malica”, kar se zahtevnosti in delovne discipline tiče.
Mi je pa manjkalo vse obšolsko dogajanje, pri njem smo si v bistvu nabrali ogromno izkušenj za naprej, več kot med samim rednim šolskim delom.
Ravno danes sem srečala eno mamico, otroka, ki v OŠ ni prav nič blestel. Poba hodi na eno strokovno srednjo šolo, kjer je prav dober in si želi, da bi bil zadnji dve leti odličen, da bo v tej isti stroki potem lahko nadaljeval šolanje na fakulteti, saj je ugotovil, da ga ‘ful veseli’ ta stroka, ki si jo je izbral. Meni se je to zdelo čudovito!
mene zanima če bi bila sprejeta na 2. gimnazijo v MB. prihodnji mesec grem v deveti razred in prejšni dve leti sem imela zaključeno vse pet razen vsako leto še po eno štirico. Če bi bilo to leto enako kot prejšni dve leti in bi torej skupno imela 172 točk, bi še lahko prišla v drugo gimnazijo v MB, saj vem, da tja pridejo res samo najboljši ?
Forum je zaprt za komentiranje.