Kako bi bilo življenje lepo …
… če bi se znali kontrolirati in biti prijazni en do drugega, če ne bi bilo goljufov (malih in velikih), če bi vsi delali po svojih najboljših močeh in v skupno dobro, če ne bi dajali prednosti našim pred vašimi, če možje in žene ne bi varali en drugega, če močnejši ne bi zlorabljali šibkejših, če …
Ampak življenje ni tako. Sprijaznite se s tem. Zato:
– potrebujemo represivne organe,
– imamo zakomplicirano zakonodajo, ki zahteva pravne veleume,
– imamo debel in grotesken državni aparat z brezštevilnimi nivoji, komisijami, službami, itd.,
– imamo počasna sodišča,
– …
Vsi vemo, kaj je narobe. Vsi vemo, kako malo bi bilo potrebno, da se stvari spremenijo. Kje se torej zatika?
Svetovna zarota elit? Ehm, dejmo ‘misterije’ preskočiti in raje prave argumente na plano. Če jih kdo ima, jasno.
Da je človeška narava nagnjena k vsemu, kar pišeš, je pač dejstvo. Da je družba postavila določene varovalke, je logično.Kar pa ni logično je, da te varovalke delujejo slabo in/ali prepočasi.
Nima smisla torej upati in čakati na trenutek, ko se bomo vsi imeli radi in bo vse lepo, ampak učinkovito preprečevati, izkoreninjati, kaznovati odklone. Učinkovito…….tu je ta problem.
jah saj mene je država s svojo zakonodajo naredila, da delam na črno, ker če izstavim račun se za denar lahko obrišem pod nosom, če pa delam na črno, je pa denar, pol se pa naredi.
– imamo neke represivne organe, ki so sami za sebe zadostni, da si grejejo stolčke in imajo korist od tega
– tudi zakonodajo ki zahteva veleume imamo in ti zakonodajni organi nimajo v glavi nič česear bi morali imeti
– tudi predebel državni aparat imamo, ki deluje po svoje, po liniji najmanjšega odpora, mi pa tudi
– sodišča so pa razred zase,katerim nihče nič ne more in tudi oni nikomur nič nočejo, še posebej tistim, ki bi jim najbolj morali. Mene bodo JJ………LI za 100 eur za milione se jim hodijo pa smejat k raznim komisijam.
Najbrž prvič, da se ne strinjam s tabo…
Ljudje smo ustvarjeni popolnoma drugače, po zakonih narave pač. Sistem nas je robotiziral in se pokakal in polulal na zakone narave. Podaljšali so nam življenje za… vsaj še 1,5 krat toliko, kot je narava določila, tudi ko ti pride čas za umret – ne moreš oz. ne smeš ( 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izdatkov v zdravstvu naj bi šlo za podaljševanje življenja, zlasti v stadijih, ko je konec neizogiben – globoka starost, neozdravljive bolezni…), ne smemo se prekomerno zapijati, prepovedali so nam kajenje, z avti se ne smemo zaletavati in umirati….
Vse je postalo nekako previdno, predvidljivo, določeno…
Ej, da se razumemo… ne pogrešam umiranja. Pogrešam življenje, ki ne bi bilo tako prekleto standardizirano. Pa kdor preživi, bo pripovedoval. Tole, kar mi živimo, ni življenje. Je en vzorec. Mušter bi se reklo….
Kaj te pravzaprav sploh zanima?
Praviš:”Vsi vemo, kaj je narobe. Vsi vemo, kako malo bi bilo potrebno, da se stvari spremenijo. Kje se torej zatika?”
Kaj vemo? Kaj je narobe? Če bi bilo tako malo potrebno da se nekaj spremeni, potem bi se najbrž že.
Ti povem jaz kje se zatika? V tvoji, njegovi in moji glavi. Torej večinoma se zatika v vseh glavah.
Ni zgledov, oziroma jih je premalo. Ni kritične mase – zavedujočih oseb, ki bi lahko nagnile tehtnico v pravo stran. Iz preprostega razloga. Vsak večinoma skrbi zase.
Bil je en, ki je začel obračati veter v pravo smer, a kaj ko ga je pred 20 leti odstranil nek na pol mrtev pijanec. SLAVA MU.
Najbrž prvič, da se ne strinjam s tabo…
Ljudje smo ustvarjeni popolnoma drugače, po zakonih narave pač. Sistem nas je robotiziral in se pokakal in polulal na zakone narave. Podaljšali so nam življenje za… vsaj še 1,5 krat toliko, kot je narava določila, tudi ko ti pride čas za umret – ne moreš oz. ne smeš ( 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izdatkov v zdravstvu naj bi šlo za podaljševanje življenja, zlasti v stadijih, ko je konec neizogiben – globoka starost, neozdravljive bolezni…), ne smemo se prekomerno zapijati, prepovedali so nam kajenje, z avti se ne smemo zaletavati in umirati….
Vse je postalo nekako previdno, predvidljivo, določeno…
Ej, da se razumemo… ne pogrešam umiranja. Pogrešam življenje, ki ne bi bilo tako prekleto standardizirano. Pa kdor preživi, bo pripovedoval. Tole, kar mi živimo, ni življenje. Je en vzorec. Mušter bi se reklo….[/quote]
Jaz pa mislim, da je vse namensko…., popolnoma vse, nek projekt nekoga.
Govoriš v prvi osebi, pa sem pričakoval odgovor od tebe. Ne pa v smeri – BRSKAJ.
Ti mi povej.
Se pa strinjam z BMW-jem, da je vse namensko, da je to projekt nekoga. Dajmo ga že odkrit.
Joj, ste nekateri lenuhi. Rešitev je po mnenju večine naslednja:
1. tajkunom se pobere pokradeno premoženje in se ga da revnim
2. na čelo države se namesti poštene ljudi
3. izvaja se pravične ukrepe in ljudem nameni pošteno plačilo
A ni simpl? Od mene pa odgovora ne boš dobil, ker je ravno TO moje vprašanje. Zakaj ni tega preskoka s pomočjo takih enostavnih rešitev?
A ni simpl? Od mene pa odgovora ne boš dobil, ker je ravno TO moje vprašanje. Zakaj ni tega preskoka s pomočjo takih enostavnih rešitev?[/quote]
Tako stanje kot ga opisuješ bi trajalo le malo časa. Ko bi revež dobil denar, bi drugega reveža izkoristil….in ciklus se ponovi….daj poštene vladat, ne bodo dolgo pošteni…..
Potem mojega odgovora nisi dobro prebrala, ti še enkrat citiram:
…..
Ti povem jaz kje se zatika? V tvoji, njegovi in moji glavi. Torej večinoma se zatika v vseh glavah.
Ni zgledov, oziroma jih je premalo. Ni kritične mase – zavedujočih oseb, ki bi lahko nagnile tehtnico v pravo stran. Iz preprostega razloga. Vsak večinoma skrbi zase.
Bil je en, ki je začel obračati veter v pravo smer, a kaj ko ga je pred 20 leti odstranil nek na pol mrtev pijanec. SLAVA MU.
….
Da bi našel in skrčil na tri točke se ti zahvaljujem :
….
1. tajkunom se pobere pokradeno premoženje in se ga da revnim – kdo pa so tajkuni, znaš postaviti mejo, med pravim podjetnikom in tajkunom. Večini tajkunom ni nič ostalo. Tako da ne vem kje boš kaj vzela.
2. na čelo države se namesti poštene ljudi – naštej mi vsaj 3 poštene ljudi, ki jih lahko namestiš na čelo države in bodo to vlogo sprejeli
3. izvaja se pravične ukrepe in ljudem nameni pošteno plačilo – kaj so pravični ukrepi in pravično plačilo?
Kot vidiš sem ti na enostavne odgovore, podal prva enostavna vprašanja. Na koncu se bo zadeva razpihila do točke, ko boš pričela graditi državo iz ničle. To pa je že naredil Platon. Si prebrala njegovo knjigo?
A ni simpl? Od mene pa odgovora ne boš dobil, ker je ravno TO moje vprašanje. Zakaj ni tega preskoka s pomočjo takih enostavnih rešitev?[/quote]
1tajkuni so denar poskrili
2povej mi ljudi v državi, ki so pošteni in bodo pošteni, ko bodo prišli na stolčke
3pravične ukrepe se pa izdaja in izvaja na nas in ne na tistih pod točko 1 in 2
Kako bi se lahko razumeli, če se še midva ne razumeva pri čisto preprostih zadevah? Kako bi se razumeli, če nimaš potrpljenja in meni polagaš besede, da JAZ kontriram. Ha ha ha.
Začni ponovno, bodi direktna in ne ovinkari. Povej naravnost kaj te moti. Kje sem napisal “Taki smo”. Napisal sem, precej več. Na žalost, pa razumem, da nisi razumela.
Še enkrat:”Bil je en, ki je začel obračati veter v pravo smer, a kaj ko ga je pred 20 leti odstranil nek na pol mrtev pijanec. SLAVA MU.”
Zdaj razumeš – kritična masa se mora spremenit. Močne posameznike hitro umažejo, diskreditirajo ali fizično odstranijo.
Zato pravim: VELIKO bo še potrebno, da se bo spremenilo.
Forum je zaprt za komentiranje.