Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj pa kolagen

kaj pa kolagen

Spodaj je tema o jemanju mace … kaj pa kolagen? Jemlje katera?

Zadnjič mi je v (zasebni) lekarni svetovala, naj zaradi težav s sklepi začnem jemati kolagen, da ugodno vpliva na hrustanec. Mislim, toliko nas hecajo s temi dodatki, na stotine jih je, in ne vem, ali res potrebujemo vse to? Tako se nisem odločila za nakup, sem pač skeptik. Torej jemlje katera in ali ima učinek?
Stara sem dobrih 40, težave imam predvsem z rokami in rameni (tipkanje).

V naravi je dovolj tudi vitamina in rudnin za sklepe. Predvsem pa je v naravi veliko tudi od nas vseh odvisno, koliko bomo pomagali. Proti poškodbam ali bližji obrabi kosti se šteje tudi, če so mišiče, ki nas obdajajo močne. Kar pomeni, da je fajn, če jih redno tudi v blažji obliki krepimo. S tem damo manj možnosti, da se kaj še dodatno poškoduje.

Morda premisli v to smer in ne ujčkaj svojih kosti, kot da bi bila stara 80 let.

Dodatki so priporočljivi ob resničnem pomankanju in ne takrat, ko to zapoveduje moda.

Glede tvojega tipkanja ali morebitnega karpalnega kanala pa, dodatki ne bodo pomagali, dokler ne boš nehala pač tipkati ali ne boš ublažila težo, ki te hromi v stoletni praksi, ki jo počneš. Prav tako ne boš tega izboljšala, če boš pri delu za ritjo na stolu sedela poklapano, kjer boš imela pri rokah tudi ramene.

Naredi kaj v drugo smer, predno sploh pomisliš, kaj šele uporabiš dodatke, če osnova ne štima.

________________________ *Če srce čuti, ni nič prehitro*

Jemljem že kakšne tri mesece. Zaradi las in kože. Vsak dan dam eno merico tega v čaj. Ne pomaga ne vem kako… res pa je, da imam krasne zdrave nohte, ki so bili prej zelo lomljivi in razcepljeni.

Najcenejši je v mullerju.

Meni je pozdravil razcepljene nohte. Na sklepih ne opazim izboljšanja, imam pa lepšo kožo na obrazu ( 45+ )

pa lep dan,

Mogoče bi morala povedati, da sem kar navdušena rekreativna tekačica z ITM malo nad mejo podhranjenosti. Vsak dan vsaj eno uro pridno obremenjujem kolena s tekom, kolesarjenjem (tudi v hribčke), preostalo telo pa z vajami – tako da nekaj mišic vsekakor je!

Hvala za prijaznost drugače, DenMuza, da bi bilo na forumu še več tako pozitivnih ljudi, kot si ti.

Spoštovani,

prav imate, Kolagen v prahu je naravna pomoč za vse, ki želijo ohraniti bujne in sijoče lase, čvrste nohte in mladostno kožo. V vašem primeru pa vam svetujemo uporabo izdelka Kolagenflex, ki vsebuje Fortigel, patentirano obliko kolagena (beljakovine) s posebej majhnimi molekulami. Molekule imajo to odlično sposobnost, da se absorbirajo v sklepe, kjer delujejo neposredno na hrustančne celice in tako prispevajo k obnovi sklepnega hrustanca. Za več informacij nas lahko kontaktirate na tel. št. 01/475 75 00 ali nam pišete na medex@medex.si

Ekipa Medex

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close