Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plinski žar – vulkansko kamenje?

Plinski žar – vulkansko kamenje?

Pozdravljeni

Kupujem plinski žar, potrebujem ga za na morje. Uporabljal se bo večino vikendov. Ko gledam ponudbo so navadni pilinski žari in plinski žari z vulkanskim kamenjem – kaj je boljše?

Hvala za nasvet 🙂

Meni osebno je plinski z dodatkom vulkanskega kamenja super zadeva, praktično ni razlike od klasičnega žara na oglje. Klasičen plinski žar ja pa kot ponva….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Pa mogoče veš, moramo to kamnje kaj menjat?

Hvala in lp

Ja, to kamenje se menja, sicer ne pogosto…, ko se začne recimo drobit…ga zamenjaš. Ni drago…

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Ne tu se pa ne strinjam s tabo……..je razlika v okusu, vsaj jaz jo okusim…..meni osebno boljše pečeno nad vulkanskim kamnom. Mi menjamo kamen vsako sezono. Dve vrečki mislim, da je ena cca 8 eurov. Ravno v soboto smo spet obračal……njami.

Žar z vulkanskim kamenjem je super! Čisto drug okus hrane. Zelo priporočam. Menjamo, ko se vidi, da kamenje ni več tako kompaktno.

Ne tu se pa ne strinjam s tabo……..je razlika v okusu, vsaj jaz jo okusim…..meni osebno boljše pečeno nad vulkanskim kamnom. Mi menjamo kamen vsako sezono. Dve vrečki mislim, da je ena cca 8 eurov. Ravno v soboto smo spet obračal……njami.[/quote]

Morda je res bolj sočno….

Ima kdo predlog za tak žar s tem kamenjem? Nekaj kar lepo izgleda (torej tudi kot okras na balkonu) in je kvaliteta na nivoju?

Najdražji in najkvalitetnejši so znamke Weber, ne zaostaja tudi Campingas.

Je pa takšen žar res odličen, zelo blizu ta pravemu pečenju na oglje, a ni dima, le toliko, kot se kadi iz hrane in seveda tekočina, ko zalivaš. Hrano prav tako lahko zalivaš kot pri pečenju na oglje.

Kamenje pa se menja takrat, ko se začne drobit ali ko se olje na kamenju prižiga, kar pomeni, da je prepojeno z oljem in ga je treba menjat. Mi ga menjamo enkrat na sezono.

Kje se to kupi v Sloveniji?

Kje se to kupi v Sloveniji?[/quote]

Hm, najdražja opcija te zanima? Je mož kak tajkun?

Imamo Campingaz plinski žar na vulkansko oglje že 3. sezono in je super! Enostaven za pripravit in pospravit, imajo jih pa v Obiju in Bauhausu.

Če iščeš žar ti priporočam tole stran http://www.flamula.si/zari, sicer so cene malo navite ampak boš videl da se nakup izplača 🙂 Pa upam da najdeš kaj uporabnega !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close