Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Japonke in japanke

Japonke in japanke

Japonke so prebivalke Japonske, japanke pa obutev za prosti čas.

Mone pametne, razgledane.
Saj ni čudno, da vaši otroci rinejo v gimnazije.
To je bilo pred kratkih napisano – da naj se veselimo japonk – v naslovnici brezplačnika.

Je pa res, da nas Slovencev morda ne moti asociacija na OPANKE?

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7813449

V Sloveniji so še vedno japonke (z malo pisano) poletno obuvalo.Japonke z veliko, prebivalke Japonske. Japanke pa počefurčen izraz za obutev.

japanke so po busansko, japonke pa po slovensko

Japanke je srbsko oz. hrvaško, japanke pa so po slovensko.

Ti mona, ki samo misliš, da si pametna:))) Hahaha, svašta, no:)))

JapOnke, pardon:)

JAPONKE!!! Si boš zapomnila? Ker pri nas je država še vedno Japonska ne Japan (japanke).

Pred 50 leti, ko smo prvič dobili te natikače, smo jim rekli japanke in nihče nikoli japonke.

To je bilo verjetno takrat, ko smo gradili cesto bratstva in jedinstva:-)))

Ne, takrat jih pa še ni bilo, malo kasneje, koje cesta že bila :-))))

SVAŠTA, res !!!!!!!!

Jaz še danes uporabljam izraz japanke. In tko smo pred leti vsi govorili, pol so pa kr japonke ratale. Kar nekaj :))

Tudi jaz. In tako bo tudi ostalo. Naj živijo japAnke !

Pred 50 leti, ko smo prvič dobili te natikače, smo jim rekli japanke in nihče nikoli japonke.[/quote]

Nekateri pa mislite da nas Primorcev ni. Ker mi smo nosili JAPONKE tudi že pred 50 leti. Torej ne nihče ampak MI smo jim in jim še rečemo japOnke. To je torej stvar narečja.

Pred 50 leti, ko smo prvič dobili te natikače, smo jim rekli japanke in nihče nikoli japonke.[/quote]

Nekateri pa mislite da nas Primorcev ni. Ker mi smo nosili JAPONKE tudi že pred 50 leti. Torej ne nihče ampak MI smo jim in jim še rečemo japOnke. To je torej stvar narečja.[/quote]

Isto v Ljubljani, pred 45 leti, samo japonke, nikoli japanke.

Nekateri pa mislite da nas Primorcev ni. Ker mi smo nosili JAPONKE tudi že pred 50 leti. Torej ne nihče ampak MI smo jim in jim še rečemo japOnke. To je torej stvar narečja.[/quote]

Potrdim da je res. O japankah sem prvič slišala ko sem prišla na študij v LJ in se mi je slišalo ful grdo. Še danes je isto.

Nerazgledani pač ne vedo, kako se imenuje dežela Japonska pri nas in kako južno od Kolpe. Kajti iz imena te dežela izhaja tudi poimenovanje obutve. Jaz sem mladost preživela v blokovskem naselju, kjer je bilo dosti družin in otrok iz juga in se še danes spomnim kako so vsi govorili japAnke, ampak mene je mama učila, da je pravilno japOnke, ker je ime države JapOnska in od tam izhaja ta obutev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close