Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZUNANJE STOPNIŠČE (KOVANO idr) CENA? KAKO?

ZUNANJE STOPNIŠČE (KOVANO idr) CENA? KAKO?

Imela bi svoj vhod. Problem je da sem v mansardi, pod mano je še 1. etaža – se pravi zunanje stopnice v 2. etažo.
Kako bi to najceneje naredila – kovano, leseno,…?
Je kdo to naredil pred kratkim in koliko je približno stalo?
Ne rabim nobene fensi variante.

10 k€

Kovane bodo najdražje.

Lesene ali betonske. Pa koliko bo dolžina nisi napisala. In če spodaj kdo stanuje, moraš pridobit soglasje.
Ali vhod že imaš? Bodo speljane na balkon?

Pozanimaj se pri proizvajalcih. Kakšne fiksne dobiš tudi v Obiju, Murkurju in ti jih potem samo en fiksira… Je veliko možnosti.

Par 100 eur pa kar računaj.

Pocinkane stopnice so najboljša rešitev za vse vremenske razmere in skorajda neuničljive, jih imamo tudi mi, žal pa sem pozabila, kdo jih je delal, malo poguglaj in povprašaj okoli cene. Priporočam.

Nekaj podobnega – http://www.domena.si/frmNews.aspx?NewsID=184

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pa iam kdo od vas v 2. etažo?

Mi jih imamo v 2 etažo, v mansardno stanovanje.

Joj, a maš kako fotko?
Imaš 2 podesta? Koliko si dala? Prosim opiši malo, če se ti ljubi.

Ne, nimamo dva podesta, ker ni bilo prostora, so pa zato malo daljše, pa nagnjene toliko, da ni ravno tako, kot bi po lojtri hodil, imamo pa “polne” stopnice in ne rešetkaste, tako da se z lahkoto hodi tudi bos po njjh. Če pogledaš zgoraj link, so nekako tako, kot na sliki do konca prvega dela in potem se nadaljuje v balkon, kjer je tudi vhod v stanovanje. Kdo točno jih je delal, bi morala malo pobrkljati, po moje da se bom jutri spravila med papirje, pa ti sporočim tukaj.
Bile so pa se mi zdi, da približno 6 let nazaj, okoli 4-5 tavžnt evrov, če preračunam iz takratnih tolarjev, z balkonom vred.
Ti pa povem, da je še najman vzdrževanja, ker jih ni potrebno barvati in ne rjavijo, ne “abšlesajo”, samo dva do trikrat na leto jih operem s fajn mokro coto in čistilom, splaknem in to je to.

Hvala. Sej ni treba ravno zaradi mene brskat po papirjih, cena me je predvsem približno zanimala, ker nisem imela predstave. Saj ne vem, kako naj ker je ravno tam kjer bi morale bit stopnice nadstrešek za moj avto…

No, pozanimala se bom že kdo jih je delal in približno, točno ceno, zarad nadstreška pa po moje tudi ni problem ga predelati, podaljšati, da so še stopnice pod streho. Malo razmisli v to smer, pa se tipkava. 😉

Ne, podaljšat ga ne morem nikamor, ker so okrog že druge stvari. Stopnice pa ne morejo bit pod streho – nadstreškom, ker je nadstrešek enkrat nižje kot bodo stopnice – nadstrešek je v višini prve etaže, stopnice morajo bit do druge etaže.
(pritličje, 1.etaža. 2.etaža, saj razumeš?)

Ja, ja, saj mi je jasno, kaj imaš v mislih, iščem po netu, da bi ti pokazala, kako sem mislila jaz.
Če ne gre drugače zaradi tega nadstreška, pa pač razmisli o dveh podestih, če imate zunaj dovolj prostora in se ogneš nadstreška.

http://www.metal-profil.si/Images/stopnice_konstrukcija.png mogoče na tak način?

Ja razmišljam, da bi dala krožne stopnice ob sprednjem vogalu hiše toliko da pridem do višine nadstreška, potem pa poševne. Ma vse skup je zakomplicirano…

Po moje, da če ti pride to pogledat kak strokovnjak od teh, ki delajo stopnice, da ni tako zelo komplicirano, ker dan današnji naredijo čuda stvari. 😉

Ja, saj bom verjetno koga poklicala, da preštudira, kako bo najlažje. Pa me bo kap ko bo povedal ceno. In bom morala počakat na boljše cajte…Sorodnik pa zna naredit zelo lepo stopnišče -zašvasat -zvarit in potem bi dala npr leseno ograjo, kot imajo oni. Ampak če mi je ta nadstrešek napoti 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close