Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek balkonske rože-za zelo vroč balkon:)

balkonske rože-za zelo vroč balkon:)

Moj balkon je obrnjen proti zahodu. (se mi zdi) Se pravi, sonce začne pripekati kot noro okoli 12-13 in potem sije in sije dokler ne zaide (20-21 poleti) vroče zan popizdit…

*rada pa bi imela balkonske rožice, lepe. KAtere bi uspevale???

Kaj menite o nageljčkih? (gorenjskih)kaj imate vi na takih balkonih??

HVALA.

Odlično se obnese okrasni feferon! Poskusi, ne bo ti žal.

http://www.mikavna.si/2010/04/nasveti-za-balkonsko-cvetje/

+ Nekaj predlogov kombinacij balkonskih rož za sončno lego

VERBENA + SIVI AFRIŠKI SMILJ
SUHA ROŽA + BRŠLJANKA ali DIASCIJA
GAZANIJA + SIVI AFRIŠKI SMILJ
GAZANIJA + HELIOTROP
SANVITALIJA + VERBENA
PELARGONIJA + RUMENA ZAJČJA DETELJICA ali MOLJEVKA

Pa še malo pobrskaj po netu.

Ravno danes sem nabavila za zelo sončen balkon (cel dan pripeka) zmajeva krila in bolivijske begonije. Lani pa sem imela viseče pelargonije, modri čudež, rumeni tangetes in so zelo dobro tudi prenašale vročino.

meni najbolj uspevajo surfinije, sedaj ko sem nabavila še korita z vodno rezervo, jih ni potrebno vsak dan zalivati. Sem že sadila tudi druge rože, vendar se vedno vračam nazaj k surfinijam.

Koliko pa zalivaš zmajeva krila? So mi zelo všeč. ampak se bojim, da bi se vse posušilo, ko me junija 8 dni ne bo doma, nimam pa nikogar, ki bi mi hodil zalivat (no, mogoče 1x vmes).

Sicer sem pa lani na terasi imela krasno dipladenijo, ampak se mi je čez zimo na hodniku posušila, najbrž sem preveč poredko zalivala 🙁

Na monu so odgovori za vse tegobe in vse letnice. 😉 Poskusi tisto s plastenkami obrnjenimi na glavo in plastenkami z nitkami.

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4822240

Tudi jaz sem imela na takem pripekajočem balkonu okrasne feferone. Korita, notri po tri sadike. Noro. Ko so začeli zoreti, so bili od zelene, rumene do rdeče obarvani. Peclji so obrnjeni navzgor in feferončki tudi. Vsi so zdržali do prve pozebe.

Vsi v vasi so pogledovali po balkonu in tuhtali kaj je to. Res so bili lepi.

Edino kar je, da jih je potrebnobno zalivt vsak dan. pa saj je ostale rože tudi potrebno.
V najhujši pripeki se je na balkonu segrelo do 40 stopinj, takrat pa sem zalivala dvakrat na dan.

Pri nas so rože na soncu od sončnega vzhoda pa do 17-18 ue, skratka balkon povsem neuporaben, ker na njem ne preživiš od vročine.
Smo sporobali z sufinijami- se ni obneslo, lansko leto z bolivijskimi begonijami- so bile čudovite, pa sem jih enkart malo preveč zalila in so mi takoj dušo spustile.
Tako, da ostajam na prverjeni varjanti- Zmajeva krila.

Kaj pa odpadli cvetovi zmajevih kril? Kaj umažejo dvorišče?

Verjetno da ga, ampak pri nas to nekako ni problem, ker direkt pod balkonom je drenaža iz kamenja, naprej pa trava, tako da odpadloih cvetkov sploh ni videti, razen po hujših nalivih.

Hvala za odgovor.
Pri nas pa je pod balkoni dvorišče s tlakovci in ravno to je krivo, da do sedaj še nisem imela teh lepih rož!

POZDRAV! Tudi jaz imam celi dan , okno na sončni stani , najboljše so BRŠLINK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close