Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako odpreti d.o.o.

Kako odpreti d.o.o.

Mene pa zanima, kje lahko pogledam kako se ustanovi d.o.o. oz. čim več podatkov o tem.

Hvala
Astra

Zakon o gospodarskih družbah…..
Družbeniki sprejmejo Akt o ustanovitvi (lahko se naredi pri Notarju) v katerem je ime firme, naslov, dejavnost, osnovni kapital in njegova razdelitev po družbenikih. Potem se predloži ta akt na Sodišče v sodni register, poleg tega pa še potrdilo o plačani sodni taksi ter potrdilo o plačilu osnovnega kapitala na začasni račun (ki se ga odpre pri banki, nanj se vplačajo sredstva, podpiše se pogodba z banko, predloži se kopija akta o ustanovitvi, vloga za odprtje in verjetno tudi osebni dokument). Na sodišče se predloži še (vsaj včasih je bilo tako) potdilo, da družbenik nima s.p.-ja od Davčne oziroma če ima potrdilo, da ima poravnane obveznosti in pa če že ima d.o.o. potem potrdilo banke o poravnanih obveznostih.
Po vpisu v sodni register dobiš izpis in imaš d.o.o. Po tem pridejo še druge tehnične stvari, obvestilo za Ajpes, odpre se redni tr, naredi se žig, na davčni izpostavi zaprosiš za davčno številko, če hočeš biti zavezanec za DDv pa vlogo daš tudi na DDV register,……, pa verjetno še kaj……

Hvala danajana za vaš odgovor.

Jaz bi rabila še več podatkov…..
Hči potrebuje za seminarsko nalogo vse od ustanovitve d.o.o., vodenja, zaposlovanja, obračunavanja plač…..itd. Zanima me če obstaja kakšen link, kjer je to napisano.

Najlepša hvala.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Najlepša hvala.

lp Astra

Jaz sem se držala te strani

če želiš hitro odpreti d.o.o., brez osnocnega kapitala je trenutno najcenejši ponudnik OFD d.o.o.

lp

Jast bi zelel odpret eno firmo d.o.o i Kje dobim precizne podatke za upravljati sz zidarstvom in vodo-instalacijami? ce prevzamem delavce,po zakonu kako znam koliko bo bla njegova placa?

mene pa zanima če lahko odprem d.o.o. če imam blokiran račun in sem dolžan dursu 4000e.?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close