Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Testenine s pršutom

Testenine s pršutom

A je katera od vas že poskusila naslovno jed?
Rabim nasvet: kako narediti, da pršut ne bo tako slan? Naj ga prej mogoče malo pokuham v vodi, da ne bo tako slan? V restavraciji dobim tako lepo pripravljene testenine s pršutom–za prste polizat–pršut pa sploh ni slan, tako da se ga lahko normalno je. Zadnjič sem pri receptu uporabila Kraški pršut, pa je bil pršut obupno slan, tako da ga sploh jesti nisem mogla.

Ja kakšne testenine s pršutom pa? Teh receptov je mnogo, slanost omili tudi sladka smetana (no, jaz uporabljam Dukatovo za kuhanje, najboljša:). Najraje pa to verzijo delam z rdečo čebulo, pršutom in smetano.

Jaz pri takih jedel zgoljufam tako, da manj solim vodo v kateri se bodo kuhale testenine (riž), pa je potem ravno prav.

Pršut narežem na trakce, šalotko zelo na drobno; na olju in malo masla na hitro popražim čebulo, dodam pršut, malo potresem, prilijem 2 žlici belega vina; ko le-ta izhlapi, prilijem malo smetane za kuhanje, dodam poper. Kuhane testenine (ponavadi delam široke rezance) preložim iz vode (naj bodo kuhani al dente !) v omako, narahlo premešam in serviram.Potresem z naribanim parmetanom in , za tiste,ki jim je všeč, narezanimi kaprami.

Mislila sem na testenine s pršutom in smetano, ja. Torej je bolje uporabiti sladko smetano?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close