Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dermatix, silikonski gel.

Dermatix, silikonski gel.

ali je gel dermatix primeren tudi za brazgotine obrnjene na noter?

Obojne.
Vprašaj še zdravnico, kirurga, farmacevta, …

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- Ponudba oblačil, obutve, opreme in igrač za malčke: http://www.mojalbum.com/marsha.

za zastarane brazgotine je primeren ta gel?…ali je bolj za sveže brazgotine?

lp

Meni je pomagal tudi pri 10 let stari …

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- Ponudba oblačil, obutve, opreme in igrač za malčke: http://www.mojalbum.com/marsha.

Kaj pa ubistvu sploh naredi silikon? zapolni brazgotino, poskrbi, da postane take barve kot je ostala koža…?

Zdaj je na trgu tudi Remescar mazilo, ne vem pa, če je boljše/slabše od Dermatixa.
Koliko stane Dermatix??

v vsakem primeru brazgotina ostane, čas je tisti, ki je pač ne zabriše. bom pa rekla, ker je dremtix zelo prodajan zato, ker si tudi ljudje želijo čimrej rešiti brazgotin, da je vseeno, če se mažete z ribjim oljem ali mastno kremo, kjer si dodobra vtirate slednje, važno, da je mastno, v del, ki ga želite odpraviti. dovolj je nekajkrat na dan., nekaj kar je brazgotinasto, pač ne bo šlo nikdar ven, tako kot ne, ko ste se kot mali nekje bolj porezali, pa imate še zda tako na mali uč vidno, da se je nekaj tam dogajalo. rekla bi v ta nasvet, da niso potrebne drage maže, če želiš pojenjanje brazgotin. poskusite z ribjo kremo, ki odpravi vse mogoče. pri brazgotinah je bistvo, da jih mehčaš, da ne ostane punkl al kako se reče. če je pa navznoter, pa morda bi pomagalo isto, s tem, da ob tem mehčanju kožo malo razteguješ, da se tisti del raztegne, ki sili notri. če je toliko moteč, da se je pa posedlo notri, je pa edino, da ti tisti, ki je šival pomaga. poskušaj s tem, da dobro namastiš in z masažo krožiš izven šivov, da kožo raztezaš ven, da bo tudi posedeni del šivov splaval ven. ne biti groba. masiraj z gibi ven, kot bi masirala nekaj, kar je trdo. torej, ga ne smeš s kladvom, da bo nankrat grobo ravno hehe.

pri teh brazgotinjenjih je res dobro, da je mastnost in da je masiranje, pa je vseeno, če je draga krema dermatix, jo imaš še sedaj po nekaj letih, tako da to ni merilo. če kupiš kremo samo zato, ker naj bi pomagala, potem pa samo namažeš in pričkauješ čudežev, tudi taka krema ne bo pomagala.

sem se enkrat tudi pošteno urezala, nisem šla k zdravniku, viselo mi je pa vse malo naokrog. no, ker me je potem motilo, ker se je zaraslo tako malo na hribčku pri rezu, mi je zdravnik rekel, naj si mažem z vtiranjem z mastno kremo (kar nivea ni) in masiram tako, kot bi počasi želel zgladiti grudice, kupčke, pač z občutkom, vsak dan, seveda večkrat na dan. sem bila presenečena, da je vsaj v tem delu zginilo pri meni vsaj v tednu dni. pri prstu nič vidnega. zgleda kot lepotna “pika”

ribja mast,. ki se jo dobi v lekarni je pa že tako zdravilna. pa res ne govorim samo zaradi primera prsta, ker sem imela razrezano telo v večjih količinah. želim povedati, če vam je samo firma všeč, jo pač kupite. v vsakem primeru, če ste imeli pač neke večje brazgotine, bodo te ostale. se pa tega ne bo odpravilo, kot ne celulita, ko ga enkrat dobiš. razen, bodibilderk, kar je že druga štorija.

če govorite o tem, o barvi, vsekakor reza nič ne bo zakrilo in tudi hudih rezov pač nobena krema, niti dermatix ne bosta zabavala, da bi izbrisala vse sledi.

sama ti priporočam, da je bistvo, da se ti notri ne poseda, da z masažo kožo usmerjaš ven, ker ti pada notri. kot sem že prej omenila. če pa ne bi šlo in bi ti notri res padalo pa kar vprašaj zdravnika, ki ti je delal to. ker včasih je tudi šiv tisti, ker je odvisno, kako ti je zašil.

sicer pa, lahko najprej vprašaš, ker opažaš spremembe, če se ti bo ta šiv notri posedal, ampak vprašaj operaterja, potem pa naprej ukrepaj. brez veze, če ne vemo, ali je to novo, staro, pa nismo kompetentni kirurgi, zdravniki, sestre, da bi vedeli na pamet, ker nismo medicine preštudirali, kaj ja in kaj ne.

če ne pa masiraj z gibi v smeir masaže, kot da kožo vlečeš iz dreka zelo nežno z masažo, iz šivov ven.

Meni npr. ni pomagal Contratubex, niti silikonski obliži Silgel. Dermatix pa je brazgotino posvetlil in nekoliko “zmanjšal” (veliko manj opazna).
Morda se lahko dogovoriš tudi za injekcije kolagena direktno v brazgotino. Tudi te sem prejemala. Je pa res, da je masiranje zelo pomembno – zelo vlažno kremo (Nivea, Solea) in pol masiraš – ampak ne se božat, pač pa masirat, tako da že boli.

Lep pozdrav. Odgovarjam na vprašanje glede Dermatixa.. Pred meseci sem imel hudo prometno nesrečo, s tem poškodbo glave in še marsičesa.. Zaradi večjih predelov poškodb je bilo potrebno šivanje glave, čela itd… Sam sem mislil da bodo brazgotine ostale. Ampak po priporočilu doktorja sem kupil kremo contratubex ki se jo dobi v sosednji Avstriji in v sorazmerju uporabljal tudi kremo Dermatix, nanesel sem jo pred spanjem.. S contratubex kremo pa sem si čež dan masiral brazgotino… okrog 30 šivov v predelu čela navzgor. In sedaj po 4 mesecih je brazgotina vidno izginila.. Tako da priporočam vsaj 5 krat dnevno masiranje brazgotine. Seveda z vztrajnostjo in pozitivo si upam trdit da bo po 6, 7 mogoče 8 mesecih skoraj da nevidna. Ne rečem da ribja krema ni dovolj dobra, ampak mislim da so potrebne sestavine ki jih dermatix kot silikonski gel sigurno ima.. Znatno vpliva na obnovo kože. Z moje strani vsekakor priporočam.. MIslim da 40 evrov ni taki strošek , glede na to da si vsak želi čim manj vidnosti brazgotin.

Dermatix je super, res. Contratubex pa pri meni sploh ni imel učinka, se pa dobi tudi pri nas, že pred 10imi leti se je. Stal je okrog 5.000 SIT. Za Dermatix sem pa dala 52€, ampak se je splačalo. Masaža je pa seveda zelo pomemben faktor, pa močna, ne neko božanje in zraven Solea ali Nivea.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close