Vodna postelja
Jaz imam pa posteljo podjetja Blue iz Škofje Loke. Po dobrem letu se mi zdi čisto ok. Ni pa neko čudo – kaj pa vem, ni neke tako hude razlike, čeprav opažam, da me, če spim pri mlajšem sinu na navadnem jogiju, potem vse boli. Res pa nisem imel nobenih težav v začetku in bi, če bi še enkrat kupoval, dal manj dušenja. Kaj čmo – eni uživamo ob pozibavanju 🙂
Smo jo kupili ravno zaradi mojih težav z hrbtenico. Ne morem prehvalit spremembe, saj se zbudim naspana in posledično spočita za opravljanje svojega dela.
Imamo pa lectus – že 7 let. Problem je na dopustu, ko se nikakor ne morem prebiti skozi noč brez protibolečinskih tablet.
Zdaj pa dilema – ob morebitni ločitvi – komu bo pripadala vodna postelja?
Se strinjam s tistim, ki pravi, da po nekaj spanjih na vodni postelji ne morejo objektivno oceniti. Namreč, vsak mora sam ugotoviti trdoto vodne postelje, ki mu najbolj ustreza. To se uravnava s količino vode. Ko namreč po dveh, treh spanjih ugotoviš, da je postelja premehka vanjo natočiš npr. 5-10 litrov vode in spet spiš trikat, štirikrat in potem, če ti še ni dovolj, ponovno napolniš posteljo z dodatno količino vode, oz. če ti je pretrda, vzameš par litrov vode. Tako to gre. Jaz sem rabil približno 3 tedne, da sem ujel trdoto, ki mi najbolj ustreza, ter tudi temperaturo postelje. Tudi ta temperatura je pri meni kar pomembna, saj že 1 stopinja preveč pomeni, da mi bo lahko prevroče. Meni je bil v začetku filing kot da lebdim, sedaj po 2 letih mi ja pa postelja kot postelja. Spimi zelo v redu, ampak se pač navadiš.
Meni po 15 letih še vedno super. Moti me, da je težka, se ne da pohištva prestavljat po želji 😉
Kupi dvojedrno, če spita v postelji dva, sicer se zelo čutijo gibi partnerja. Posebej, če je eden precej težji kot drugi.
Ima pa hči odličen jogi, pa moram reči, da je spanje primerljivo. Sin povprečnega, na tem težko spim, vse boli, tišči, če spim na boku, mi celo noge zaspijo….
Forum je zaprt za komentiranje.