Slavni slovenski Skladatelj in dirigent morilec. :-/
Kot otrok sem velikokrat gledala Žogico Marogico, ko sedaj izvem to: http://www.reporter.si/slovenija/dosje-bojana-adami{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8D-slavni-dirigent-neizprosni-morilec/8558
Še marsikaj, kar mi, ki nimamo opranih možganov, vemo, vi pa ne. Tudi, kako je npr. bilo na Sv. Urhu v resnici….
In še:
Kako neizprosno se igra usoda. Živahno mlado dekle Breda Kruh, ki naj bi bila po pripovedovanju Boruta Rusa takrat zaljubljena v Bojana Adamiča, saj je kljub starosti znal privabiti mladenke z igranjem na klavir, se je kasneje poročila, a je tudi ona tragično preminula. Izdihnila je pod kolesi moževega tovornjaka ob vzvratni vožnji, umrla je tudi njuna bolna deklica.
In prvi bodo poslednji …
Enkrat pa bo pisalo tudi, kaj se je dogajalo na relaciji Kućan – Kramberger, pa kolikosplavov je opravila Brigita Avsenik ….
A nista Avseniku dve hčerkici umrli v požaru, ko sta šla zvečer z ženo “na lepše” in sta punčki zanetili dragocene preproge in se potem zadušili? To sem jaz slišala od neke gospe in bila zaprepadena, da o tem Avsenik in žena nikoli nič ne rečeta? Da bi si pa ta gospa (družinska prijateljica) to izmislila, se mi pa tudi zdi čudno. A kdo ve kaj o tem?
Zakaj Spletno oko in zakaj norišnica? Sem kdaj napisal kaj neresničnega?
Slavku Avseniku sta umrli dve hčerki ja, tukaj v Ljubljani (na vogalu Staničeve ulice), ko sta šla v kino ali na neko predstavo. Brat se mu je obesil v Jeprškem gozdu tako da…vsaka družina ima tudi kakšno tragedijo.
Zanimivo, da se še vedno najdete taki (predvidevam, da udbovci in njihovi potomci), ki ste enostavno navajeni, da bolestno prijavljate, če kdo objavi resnico, ki za vas ni prijetna, pa v norišnico bi jih strpali, kot ste nasprotnike režima vsa leta po letu 1945 …..
Ne vem, zakaj je za nekatere (takoj briši!!!), resnica tako ogrožujoča? Resnica osvobaja, je nekaj, j, za čemer bi morali stremeti vsi …
Zakaj nekoga idealizirati, kovati v zvezde, ko pa smo vsi ljudje… Z grehi in napakami!
Nekateri (takoj briši!!!) očitno ne znajo in ne zmorejo živeti brez svojih “pravljičnih junakov”!
Morda, ker je od dogodkov minilo skoraj 70 let, morda imajo dovolj pogrevanja enih in istih tem, mora zato ker so bili tabeli izdajalci in bi jih nekateri danes radi postavili za osvoboditelje, morda ker smo poleg Mađarov edina država , ki bi malo potvorila dejstva, morda zato ker potomci izdajalcev poizkušajo z neko svojo resnico, vrag bi ga vedel zakaj .
Morda, ker je od dogodkov minilo skoraj 70 let, morda imajo dovolj pogrevanja enih in istih tem, mora zato ker so bili tabeli izdajalci in bi jih nekateri danes radi postavili za osvoboditelje, morda ker smo poleg Mađarov edina država , ki bi malo potvorila dejstva, morda zato ker potomci izdajalcev poizkušajo z neko svojo resnico, vrag bi ga vedel zakaj .[/quote]
Ja, dovolj je laži. Tudi tvojih. Dovolj je rdečega monopola nad zgodovino.
Prav je, da prihajajo takšne zadeve ven, na plano. Da sveže zardevajo tisti, ki so že bordo v obraz.
To, da sta zakoncema Avsenik tragično umrli hčerki, je napisal (tudi) g. Ivan SIVEC v knjigi, kjer je popisal življenjepis Slavka.
Nihče nič ne skriva. Ne razumem pa vas, da bi morala o tej najhujši tragiki staršev govoriti v
javnosti 50 in več let.
Zdaj se ne spomnim naslova knjige, ker je Sivčev opus res ogromen – lahko pa povprašate v knjižnici in vam bodo posodili knjigo.
Kar se pa g. ADAMIČA tiče. On je res imel ene sumljive mučke………vem to, da ga Dolenjci okoli Velikih Lašč niso nikoli marali. V nekaterih vaseh (Slivca) je imel ‘prepoved’ približevanja, sicer bi ga domačini ubili.
Forum je zaprt za komentiranje.