Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čokoladni obliv za torto

čokoladni obliv za torto

Prosim, povejte kako narediti čokoladni obliv za torto, da se ne strdi, Jaz kupim čokoladno kuverturo, ki jo raztopim nad paro in namažem, vendar rata tako trda, da se lomi, ko jo režem. Torej, v čem je trik?

Vzemi 10 dkg jedilne čokolade (najlepše se naredi iz Gorenjke), med topljenjem ji primešaj 1 dl sladke smetane. Polij po torti. Zadostuje za zgornjo plast torte, če boš mazala tudi ob obodu, moraš maso podvojiti. Ta obliv se lepo strdi, vendar se pri rezanju ne lomi. Ko režeš, nož pomakaj v vročo vodo.
Kuverture so vse bolj trde in so primerne za drobno pecivo, ki se ne reže – naprimer pomakaš vanjo kakšne piškote…

15 dag masla

15 dag jedilne čokolade

10 dag sladkorja

1 celo jajce

sladkor in celo jajce penasto vmešamo, dodamo stopljeno maslo, v katerem smo stopili čokolado in še vroče na hitro zamešamo.

takoj prelijemo po torti.

Ali pa stopljeni čokoladi dodaj nekaj belega olja. Se tudi ne lomi pa še lepo se sveti.

še slikca:)

Ojoj, a to je delala tvoja hči v vrtcu al’ ti?

Če je preliv z maslom ali margarino, se bo strdil (z jajcem še nisem poskusila).

Zelo dober je tisti s sladko smetano, pogosto jaz uporabim kar navadno jedilno olje, kot je nasvet zgoraj.
Da je preliv gladek, je potrebno biti previden pri temperaturah. Če pregreješ olje ali sl. smetano, se “zažge” in preveč zgosti…

Najbolje je topiti v vreli smetani (odstavljeno iz ognja) ali na vročem olju in dobro mešati, dokler se ne raztopi.

Ojoj, a to je delala tvoja hči v vrtcu al’ ti?[/quote]

Očitno ti še take ne zmoreš, ker se ti že v štartu vse skisa ….

Joj si slaba-v duši!!!
Ti najbrž še jajca ne znaš razbit:)))

neGdo je ful pameten

neGdo je ful pameten[/quote]

Se pridružujem “gdo je to delu” – jaz se ne bi javno hvalila s tako katastrofalnim prelivom!!! Tudi jaz pečem torte, pa mi rata vse sorte – enkrat lepše, drugič manj lepo (v takem primeru prekrijem z nasekljanimi orehi ali mrvicami, m&msi, …), vedno pa dobro. Nikoli pa ne bi take bedne slike prilimala…

In še odgovor na prvotno vprašanje: segrevanje čokolade in dodatka (sončnično olje, smetana,..) na nizki temperaturi – vodna kopel se temu reče – je nujni pogoj.Dodatka mora biti dovolj, da je čokolada tekoča in se lepo preliva. Ali pa druga varianta: segreješ smetano do vretja, odstaviš in nežno zamešaš na koščke nalomljeno čokolado ter mešaš, dokler se ne stopi. Maslo ni priporočljivo, ker se v hladilniku strdi, boljša je smetana ali olje. Kot čokolada pa je Gorenjka najboljša – sem poskusila Dorino in Mannerjevo, pa mi nista tako všeč.

neGdo je ful pameten[/quote]

Se pridružujem “gdo je to delu” – jaz se ne bi javno hvalila s tako katastrofalnim prelivom!!! Tudi jaz pečem torte, pa mi rata vse sorte – enkrat lepše, drugič manj lepo (v takem primeru prekrijem z nasekljanimi orehi ali mrvicami, m&msi, …), vedno pa dobro. Nikoli pa ne bi take bedne slike prilimala…

In še odgovor na prvotno vprašanje: segrevanje čokolade in dodatka (sončnično olje, smetana,..) na nizki temperaturi – vodna kopel se temu reče – je nujni pogoj.Dodatka mora biti dovolj, da je čokolada tekoča in se lepo preliva. Ali pa druga varianta: segreješ smetano do vretja, odstaviš in nežno zamešaš na koščke nalomljeno čokolado ter mešaš, dokler se ne stopi. Maslo ni priporočljivo, ker se v hladilniku strdi, boljša je smetana ali olje. Kot čokolada pa je Gorenjka najboljša – sem poskusila Dorino in Mannerjevo, pa mi nista tako všeč.[/quote]

Ti si nora!!!

O moj bog! Enkrat na vsake toliko casa pregledam stvari, ki se mi zdi jo zanimive, ampak tale primitivizem je pa visek vsega!

Čokoladni preliv za slaščice ima čudovito lastnost, da se nikoli ne zlomi.

https://znam.si/recepti-in-hrana/sladice-in-sadje/cokoladni-preliv-za-slascice/ 

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close