Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ne želim več psa

ne želim več psa

P red leti si je hčerka omislila psa. Ker nimamo več denarja ostali smo brez službe se želimo znebiti psa. Če ga damo v zavetišče imamo0 kake stroške z njim? Pes se noče oziroma ni navajen voziti v avtu zato ne vem kako bi ga do zavetišča spravili, Hvala za vse odgovore.

Ja, na srečo imate stroške..

hčere si ne omislijo psa..strarši!

Dobra pravokacija. Upam.

Hčerka si ni omislila psa, sploh če je majhna. vi ste tisti krivec, zaradi katerega je pes prišel h bajti. in ko ste ga pripeljali ste tudi vedeli da je obveznost. in upam da ne bo trpel pes zaradi vaših kapric. sovražim neodogovorne ljudi. poleg tega obstaja cel kup portalov (bolha, salomon) kjer lahko poskušate psu najti novega odgovornega lastnika. in upam da bo pes imel z drugim lastnikom več sreče kot z vami.

No ja…..upam, da se hecaš. Če je pa res, kar si napisala, pomeni, da psa nimate, ker bi bil vaš ljubljenček, član družine. Sicer pa, če vam je v napoto, ga ne marate, potem je res najbolje, da ga oddate v zavetišče ali h komu, ki ga maral in skrbel zanj.
V avto pa ga boste ziher spravili. Pozanimaj se v zavetišču, ki ti je najbližji.

Jaz te razumem, saj če že za ostale družinske člane, ne veš kaj bi skuhal, da bi bilo ceneje, si res ne moreš privoščiti še psa, ker ta stane minimalno 50 € na mesec, kar ni malo. To je zame odgovornost, da psu omogočiš boljše življenje, kjer bo imel hrano in oskrbo. Pokliči v zavetišče in vprašaj.

ja imaš prav.pa še na socialno naj vpraša,če vzamejo tudi otroke ?

ja imaš prav.pa še na socialno naj vpraša,če vzamejo tudi otroke ?[/quote]

ste vsi ki se tukaj usajate, kaj pa če bi napisala, da je zbolela za rakom in ne more skrbet za psa, bi rekli, naj raje umre kot ga da stran.

če bi pa napisala, da ne more skrbet za bolno in ostarelo mamo, bi ji pa vsi svetovali, naj jo da hiro v dom. hinavci žlehtni

ja imaš prav.pa še na socialno naj vpraša,če vzamejo tudi otroke ?[/quote]

ste vsi ki se tukaj usajate, kaj pa če bi napisala, da je zbolela za rakom in ne more skrbet za psa, bi rekli, naj raje umre kot ga da stran.

če bi pa napisala, da ne more skrbet za bolno in ostarelo mamo, bi ji pa vsi svetovali, naj jo da hiro v dom. hinavci žlehtni[/quote]

Iz njenega tona pisanja je točno razvidno, da je ona ena zajebana pizda. Pes je živ bitje, ki čuti. Ne moreš se kar odločit, da boš pa šparal na njem, če je res to razlog bi pa najbrž vložila precej več truda v to, da bi mu našla primernega novega lastnika kot spisala en hladen, brezvezen post na MONu.

Piši na ljubljencek.si se bo ze kdo našel, ki ga bo imel rad.

Tudi jaz upam, da je provokacija …
Pa vseeno … Ena je omenila, da pes stane 50€ mesečno?? Lahko tudi 100€ in več … 🙂
Majhen pes se preživi (s kvalitetnimi) briketi že za 13€ mesečno. Večji pes (npr. labradorec) za 20€. Skratka, vsak pes je neprimerljivo manjši strošek od človeka, torej je potrebno oddati tudi otroke al kako? Ker jesti le morajo, ane, denarja pa ni niti za pasjo hrano :))

Dela je dovolj – greš pa čistit, kelnarit, pomagat na kmetijo ali komu na dom, likaš, pereš, … sprehajaš pse, … Ti garantiram, da boš zaslužila mesečno vsaj 20€, da lahko kupiš psu brikete.

Dajte že nehat s takšnimi bolanimi izgovori. Pač nočeš več psa in povej tako kot je. Daš oglase na net (vidim, da denar za internet pa še je :))), lahko pa pokličeš zavetišče in pridejo ponj. Ampak ta možnost je zadnja opcija, no. Sicer pa se plača 200€, če je pes lastniški. Če pa rečeš, da si ga našla, pa ne plačaš nič.
Lahko bi imela vsaj toliko vesti, da bi napisala, da oddajaš psa in da mu iščeš dober dom. Ampak ne. Ti se ga želiš le znebiti.

Pa ne pozabi, da se ti vse povrne …

Sej razumem, da nimate, ampak a kuža ni vaš družinski član?
Iz istega razloga jaz samo gledam muce iz zavetišča, ker si ne upam vzeti še enega, moram imeti za te, ki jih že imam…..

Kakšen je ta kuža in koliko je star.
Lahko bi enega rešil morda tudi jaz.

Avtorico razumem. Pes ni poceni. Tu ni samo hrana ampak še drugi stroški. Če ste res v stiski je najbolj pošteno da ga daste v zavetišče.
Se še spomnim časov, ko so odvečne pse in mačke lovci streljali. Kaj bi pa rekle na to ve mladenke?

“Majhen pes se preživi (s kvalitetnimi) briketi že za 13€ mesečno. Večji pes (npr. labradorec) za 20€. Skratka, vsak pes je neprimerljivo manjši strošek od človeka, torej je potrebno oddati tudi otroke al kako? Ker jesti le morajo, ane, denarja pa ni niti za pasjo hrano :))

Dela je dovolj – greš pa čistit, kelnarit, pomagat na kmetijo ali komu na dom, likaš, pereš, … sprehajaš pse, … Ti garantiram, da boš zaslužila mesečno vsaj 20€, da lahko kupiš psu brikete.”

Pse in mačke mučijo in pobijajo še danes. In kakšno vezo ima to s to temo?

A ni hecno, kako se za ljudi vedno najde rešitev, za živali pa ne. Dejmo jih pobit, ane. Je najbolj easy.

Lahko te je samo sram, da se lahko takole naveličaš živega bitja, ki je član družine. Ne morem verjeti kakšni primitivci ste eni. Zapomni pa si le to, da se dobro povrne z dobrim, slabo pa s slabim. In tudi zate raste palica, slej ko prej.

Za njo je že zrasla palica zato pa so v krizi in bi jo radi rešili.
Tudi dela ne dobiš ravno za vsakim vogalom.
Da so uboge živali streljali pa mislim tako, da so ko so se odločili da mora žival na drugi svet so poklicali lovca da je naredil konec.
Sicer pa imam živali rada in našo mucko sem vzela v azilu za zapuščene živali.

Na tvojem mestu bi malo premislila v zvezi s stroški. Popolnoma sem prepričana, da te vzdrževanje hčere pri življenju stane veliko več kot vzdrževanje psa. Iz ekonomskega vidika bi bilo po mojem precej bolj upravičeno, da namesto oddaje kužka v zavetišče, oddaš hči v posvojitev. Verjetno si si tudi hči, ki si je potem omislila živo igračko, dala izstaviti takrat, ko je bila ekonomska situacija boljša. Skratka, jaz glasujem za oddajo hčere v posvojitev ali kakšen primeren zavod. Potem bo kuža lahko imel vse.
Hura za kužke!

psa imate torej že nekaj let. Pa ga nimate nič rai? Ni postal vaš “družinski član” ?

Če ni denarja oddaj moža ali koga drugega…..

Provociraš?
Mi imamo psa in smo v podobni situaciji. Kupujem mu najcenejše brikete, ki jih ima celodnevno na voljo, hrano pa mu kuham od tistega, kar mi jemo, prilagodim mu le toliko, da ni začunjena, se pravi, prej vzamem iz lonca za psa, potem začinim za nas.
K veterinarju gre samo na cepljenje. Ima težave z alergijo na pršice in vam povem, da ga ne upam peljat k veterinarju, ker bi bil ta strošek za nas finančna polomija. Čistim ga, umivam, krtačim, ne pustim mu ležati na tkaninah, mažem z raznimi žavbami, ne vem kaj vse, vem da je veterinarsko zdravljenje potrebno, ampak smo v situaciji, ko še za sebe ne plačujem dopolnilnega zdr. zav.

Bom pa vprašala: kje v Ljubljani ali okolici je najcenejši veterinar in koliko približno stane zdravljenje alergije na pršice (pozabila sem, kako točno se reče, ko ima pes zaradi tega temne lise po koži, po uhljih, med prsti in se praska)?

Roni, najbolje da gres ti sama v azil.

če bi pa napisala, da ne more skrbet za bolno in ostarelo mamo, bi ji pa vsi svetovali, naj jo da hiro v dom. hinavci žlehtni[/quote]

Iz njenega tona pisanja je točno razvidno, da je ona ena zajebana pizda. Pes je živ bitje, ki čuti. Ne moreš se kar odločit, da boš pa šparal na njem, če je res to razlog bi pa najbrž vložila precej več truda v to, da bi mu našla primernega novega lastnika kot spisala en hladen, brezvezen post na MONu.[/quote]

a vaši stari starši, starši pa niso živo bitje, ne čutijo, ko jih spokate v dom?

Če ni denarja oddaj moža ali koga drugega….. – heheheeh pralnica … ta stavek mi je pa definitvno polepšal dan 🙂

zakva pa je sploh mela psa če si ga ni želela? kle je nrdila že prvo napako. drugo napako je nrdila de je psa kupila hčerki. njena hčerka ni bla zmožna samostojno skrbet za psa, ker otroci tega ne zmorejo, in se ne zavedajo odgovornosti zato bi pišoča mogla vedet de je pol bla vsa skrb za psa na njej.  tretjič, če nisi finančno preskrbljen za naslednjih 15 let nimaš psa kej met. zakva si ga je omislila če je vedla de bo ostala brez službe? ona ni razmislila osnovnih stvari predno je psa pripeljala domou.  zakva se takšni osebki sploh najdejo? ravno zato je v zavetišču tok zapuščenih psov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close