Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dobra gostilna v LJ ali malo izven LJ

Dobra gostilna v LJ ali malo izven LJ

Na kosilo v Lj bi radi povabili manjšo skupino za slavje ob doktoratu.

Prosim, če predlagate dobro, preverjeno in ne predrago (tradicionalno, ne mehiško, kitajsko, italijansko ….) gostilno v LJ ali malo izven LJ, kjer bi bilo možno pojesti dobro, okusno kosilo.

slavkov dom

Meni je bilo zelo všeč v gostilni Breza BTC, je pa na Letališki 27. Spletno stran imajo sicer povsem zanič, ampak gostilna je bila meni čisto OK. Smo bili tam z večjo družbo, hrana pa itak njami.

Standard je itak Jurman.. Sam tam mi gre na jetra, ker je dostikrat gužva in imam vedno občutek da te kar grdo gledajo, če malce posediš po obroku in kej spiješ. Pa sej tako je verjetno povsod.:)

Čestitke za doktorat!

Maček v Gameljnah. Klasična gostilna, vedno zelo okusno in ok postrežba.

Tale je pa dobra za začetek dneva…me bo verjetno pokonci držalo do petka…

vse Kavalove .. Element je mal bol fensi, Angel in Kaval pa sta super, nikakor ne moreš pogrešit.

v LJ Sokol pri magistratu – tradicionalna slovenska

izven LJ Križna gora nad Šl. Loko … gostilna Pri Bostrjanu – slovensko.

eh, Pri Boštjanu 🙂

Se bom pridružila in še jaz vprašala- v soboto bomo z obiski malo pohajkovali po stari Ljubljani, po nabrežjih. Kje bi lahko kosili? Kaj priporočate ? Hvala.

Kje bi pa želela jesti? Kakšna slovenska ali kaj drugega?

Za avtorico – ja, Kavalove so OK, slovenske pa mogoče še Žabec in že predlagane.

Ni bistveno, lahko je eno ali drugo. Rada bi samo vedela, kje, po vaših izkušnjah, je dobro.

Predlagam da greš na burek na trubarjevi – odlično.

Tajska – Shambala na Križevniški ali Dabuda na Tomšičevi
Toskanska – Kavalino na Trubarjevi ali Allegria na Nazorjevi
Mehiška – Cantina Mexicana v Knafljevem prehodu ali Joe Penas na Cankarjevi
Slovenska – Sokol, Vodnikov Hram….

Večino najdeš na spletu – poglej, kaj vam ustreza. Za Shambalo priporočam rezervacije.

Za burek pa priporočam Nobla:)

Še River House ob Ljubljanici.
Za mehiško tudi Romeo ob Ljubljanici.
Indijska Namaste na drugi strani Ljubljanice.
Za Sushi Sushimama ali Moysushi.

Če se boste sprehajali, boste naleteli na kar nekaj ponudbe. Boste videli, kaj vam bo tam in takrat všeč, pa boste že nekaj izbrali.

Meni je v redu v Kavalu, sam je zmeraj gneča.
Ena dobra gostilna je tudi na poti iz Medvod na Katarino (nekje na sredini poti na vrh hriba) … mislim, da se začne ime na Č. Nisem pa že kar nekaj časa bila tam, tako da zadnje stanje ne vem. Pa še Joe Penas mi je všeč v Centru Lj.

Tudi jaz bi predlagala Gostilna Maček v Gameljnah

Krmilnice v stilu Jurman ti odsvetujem – gostilne, kjer pripravljajo najprej malice, so obupno zoprne in vedno nabito polne, občutek imaš da ješ na avtocesti, hrana pa je tako ali tako pretežno ocvrta ( od pomfrija, kalamarov, dunajcev- torej tipična slovenska hrana 🙂

Za kosilo predlagam sledeče:

Špajza, Gornji trg Ljubljana:

Še namig: odlično hrano imajo tudi v redstavraciji hotela City v Ljubljani / Dalmatinova ulica, v bližini RTV-ja, parking najdeš v bližini)-poglej menije spodaj na linku; so prijazni, ni gneče, zelo sprejemljive cene, vedno sveži prti ni malicarjev z zobotrebci v ustih za mizami – saj likof doktorata je le malce bolj svečan dogodek, a ne? 😉

Jaz bi pa priporočila Harfo. Me niso še nikoli razočarali. Nahaja se na Viču, v bližini centralne pošte. Nudijo odlična dnevna kosila, sicer pa imaš vedno možnost tudi a’la Carte.

Jurman je standard instant krmilnice, kjer (menda) privabljajo zgolj z velikimi porcijami. Ni pa to standard za kolikor tolk solidno oštarijo.
In ne, če greš v kakšno bolj spodobno gostilno, te ne bo noben postrani gledal, če ne boš na brzino zmetal hrane vase in spokal. Če je pri Jurmanu tako, ne pomeni, da je tako kar povsod.

Ja, Špajza je tudi super, ampak je malo dražja.

Z Žabcem pa je bilo mišljeno Pri Žabarju:)

Jurman nikakor za tak dogodek.

Najboljša gostilna v okolici Ljubljane je Gostilna Janežič na Pšati (Lj-Šentjakob). Ima prijeten ambient, sposobne natakarje in dobro kuhinjo. Povrhu pa so cene kar dostopne. Ni fensi šmensi, ni nobenega novodobnega spakovanja, skratka lahko priporočim.

kaj pa Platana? Baje se tudi tam dobro je, oz. se dogovoriš za karkoli. Pozna kdo?

Kopač na Brezovici pri LJ. Stara gostilna,daleč na okoli slovi po dobri hrani in postrežbi.Cene normalne,edino kar je ,da se je treba naročit,ker imajo skoz polno in ni šans,da se kar tako mal urineš,če prideš nenapovedan.

Kopač na Brezovici pri LJ. Stara gostilna,daleč na okoli slovi po dobri hrani in postrežbi.Cene normalne,edino kar je ,da se je treba naročit,ker imajo skoz polno in ni šans,da se kar tako mal urineš,če prideš nenapovedan.

Joj, verjamem, ampak ne hvala , četudi je tako dobro tipična slovenska hrana “pohaje”- pri njih je vedno taka gneča petek in svetek, krmilnica, da grem raje drugam, kjer imam mir pred obreganjem mimohodnikov mimo mize, ker so postavljene preveč skupaj in opletanjem z oblačili okrog moje hrane in so decibeli v zraku dosti nižji, kot kjerkoli drugje. In zaradi gneče pretirano vroče in natrpano ozračje. Mi radi jemo v miru – čeprav je račun morda za par eur višji.

Nam je prijetno in odlično kulinarično tudi pri Dvor Jezeršek, proti Brrniku. Sploh ne snobiš, dobra in res domača kuhinja, z vsemi elemti domačnosti, vključno z res domačimi sokovi ( grozdniše posebno spomni na čase izpred 30 let, ko smo ga kuhali po domovih in domačijah), pa jeseni, ko prideš jest, za dobrodošlico dobiš pehar spečenega kostanja na mizo -so stvari, ki štejejo 🙂
Četudi so kdaj polni, imaš mir pri jedi in se v miru in primerni glasnosti lahko pogovarjaš. Luštno je tudi, ko lahko lahko uživaš v hrani zunaj, varno je tudi za otroke, ker imajo travo, kjer se lahko žogajo ali igrajo karkoli drugega, brez težav. Pa tud tipično slovensko jed , ki na njihovem jedilniku med tipičnimi slovenskimi jedmi ne bodo našli alternative za ocvrto, torej “pohaje” naredijo za tiste -dosti bolje, kot na Pšati – preverjeno.

Gostilna Pri Bitencu na Toškem čelu – streljaj iz LJ – odlična domača hrana, krasen ambient in razgled – http://www.gostilnica.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close