Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek virusne bradavice

virusne bradavice

Hčerka (6 let) jo ima na peti. Poskusili smo zamrznit s tisto stvarjo, ki se kupi v lekarni (2-krat) pa ni nič boljše, celo še večja je. Zdaj sem slišala, da se na bel recept v Avstriji dobi neka stvar za mazanje teh bradavic, pediatrinja, pa mi je svetovala kirurško odstranitev, če nam jo doma ne bo ratal zamrznit. Ima kdo izkušnje, kaj ste naredili. ali v primeru kirurške odstranitve dobi otrok narkozo?

Tudi jaz sem imela par let nazaj bradavice na rokah in na podplatih,eno še celo tako veliko,da me je bolelo pri hoji.Zdravnica mi je dala napotnico za kirurško odstranitev,pa nisem šla.Nato mi je sodelavka povedala pravi recept,ki je učinkovalV lekarni sem kupila WARTNER.Vendar se nisem držala navodil iz škatlice,ampak sem penasti čepek držala na bradavici,dokler sem mogla.(PRECEJ DLJE;KOT JE NAPISANO)Proceduro sem ponovila spet čez dva dni,pa spet čez dva dni.Ker sem porabila že celo dozo,sem kupila še eno in čez en teden ponovila postopek.Počasi so vse bradavice izginile(sploh nisem vedela kdaj),ponovile se mi tudi niso več.VES POINT JE BIL V TEM;DA SE NISEM DRŽALA NAVODIL IN USPELO MI JE.Poskusite.Res priporočam,meni je uspelo.

kupiš plin za vžigalnike in zapliniš bradavico (raztezanje plina jemle energijo okolici). S malimi kleščami pritisneš nastavek v spreju, kot bi pipsal. Prek pete pa dati karton z luknjico skozi katero pipsate (zaslonka) velikosti bradavice, tako da plin deluje le na njo, ne pa na peto. Seveda to delati brez vira ognja v bližini, ker drugače plin eksplozivno zagori! Torej, treba malo z glavo mislit. To je najcenejša oblika zamrzovanja (5 Evrov).

Običajne bradavice na koži povzročajo virusi. To pomeni, da človek nekje v svojem bivalnem okolju v stik z virusom, za katerega je značilno, da na koži povzroča nastanek bradavičk. Inkubacijsko obdobje od okužbe do nastanka bradavic je od 2 – 4 mesece, lahko tudi dlje. Običajno nastanejo bradavice na prstih rok, redkeje na podplatih. Včasih jih opažamo v večjih skupinah, zlasti na predelih, kjer se koža poškoduje (praske, vreznine…). Ponavadi same po sebi ne povzročajo nobenih težav. Velikokrat se zgodi, da spontano izginejo, zlasti pri otrocih. Žal ne moremo predvideti, v katerih primerih in kdaj bo prišlo do tega. Nekoliko bolj trdovratne so bradavice ob nohtih in na podplatih. Bradavice lahko zdravimo na več načinov: · Vkolikor ne povzročajo posebnih težav, lahko čakamo, če bodo spontano izginile – nemalokrat pa dočakamo s tem le širjenje v okolico. · Z določenimi sredstvi bradavičke zmehčamo in zmanjšamo, imenujemo jih keratolitiki (salicylna kislina, urea,, kolodij). · Postopke, pri katerem z ostro žličko odstranimo zaroženelo bradavico imenujemo kiretaža. Običajno s tem ni možno odstraniti celotne rašče. · Najbolj ustaljeno je zamrzovanje s tekočim dušikom (ohlajenim na –196,5 st C). Je precej boleče, zlasti ob nohtih in na podplatih. Na mestu zamrznitve nastane mehur, ki se po nekaj dneh odlušči. Ugodna stran takšnega posega je, da za seboj praktično ne pušča trajnih posledic, zlasti ne brazgotin. Običajno se postopek ponavlja vsake 3 tedene, dokler se bradavica povsem ne odstrani. Lahko se zgodi, da se na robovih zamrznjenega žarišča čez čas pojavijo nove bradavice. · Elektrodisekacija – bradavice odstranimo s pomočjo elektrode. Poseg je boleč, ponavadi zahteva lokalno anestezijo. Po posegu je vidna krasta, kasneje nežna brazgotina (zlasti, kadar je poseg obsežen). · Kirurški poseg – pri otrocih se ga ne poslužujemo, saj je velika verjetnost, da bodo bradavičke spontano izginile. V poštev pride za posamične trdovratne bradavice. Takšen poseg za sabo pušča brazgotino. · Poseg z laserjem – CO2 ali nekaterimi vaskularnimi laserji. Tudi takšen poseg ni neboleč. · V zadnjem obdobju je v tujini registrirano zdravilo imiquimod, ki deluje spodbujevalno na lokalni imunski sistem in s tem omogoča odpravljanje bradavic. Zaenkrat se uporablja le za genitalne bradavice, raziskovalci pa poročajo tudi o uspešnem zdravljenju navadnih bradavic. · V strokovni literaturi se pojavljajo tudi prispevki, ki opisujejo nekatere druge metode uspešnega zdravljenja bradavic, rutinsko se zaenkrat ne uveljavljajo.

mamo pa izkušnjo z bradavicami na nogi. Sama sem hodila h pedikerki dve leti, saj sem imela bradavico na peti že kar globoko vraščeno in pedikerka se je res potrudila in redno čistila ter zamrzovala. To je bila posledica predolgega odlašanja na odstranitev.

Ko se je hčeri naredila bradavica na prstu na nogi, sva po nasvetu farmacevtke v lekarni, redno vsak večer bradavico prekrili s koščkom gaze, na katero sem kanila nekaj kapljic propolisa. Neverjetno, kako je propolis zatrl bradavico. Svetovala mi je, naj enako poskusim tudi s sokom limone (ali eno ali drugo).

Jaz sem jih odpravila s tisto tekočino za bradavice iz lekarne. Sicer piše tam na navodilih, da bi naj šle v enem tednu (ali nekaj takega), kar ni res. Sem jih pa z dokaj rednim mazanjem (recimo 4x/teden) odpravila v kakih 2 mesecih.
Delala sem tako, da sem jih mazala (na podplatu sem jih imela 7!) nekaj dni zapored in potem sem po namakanju nog, ko se je na mestih kjer sem mazala koža “napihnila”, porezala s škarjicami… pa spet ponavljala z mazanjem, namakanjem, rezanjem…. Po cca. 2 mesecih jih ni bilo več 🙂

Je pa treba bi tej tekočini pazit, ker se na zraku spreminja v gel in zato stekleničko čim manj časa imeti odprto 🙂

Tudi mi smo poskusili vse, res vse… pa ni pomagalo nič dokler nisem kupila DUOFILM v Italiji. v enem tednu jih ni bilo več.

Poskusi

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7592318,7592425#msg-7592425

Naroči jo k dermatologu. Ponavadi sta potrebna dva obiska, pa je zadeva pase. Kirurška odstranitev naj bo zadnja možnost odstranitve.

tista tekočina, ki se hodi iskat v Avstrijo se da dobit tudi pri nas http://www.acetocaustin.si, samo previdno – je tekočina precej močna (torej delaj po navodilih 1x na teden, nič več); sicer pa ga je sestra šla kupit v Avstrijo (ker hga pri nas takrrat še ni bilo) in ji je to svetval dermatolog (Acetocaustin) lp

Pozdravljeni!
Sama sem z veseljem kupila Acetocaustin v lekarni pri nas, ker sem prebrala, da je učinkovit. Vendar pa se bojim oz. opozarjam, da sama previdnost pri nanosu ni dovolj. Imam več pecljatih majhnih bradavic na vratu in dekolteju. Natančno sem upoštevala navodila, okolico bradavice namazala z vazelinom, vendar je tekočina očitno prodrla tudi skozi le-tega. Tako da imam opekline na velikem področju okoli bradavic, pordelo kožo in grdo otečeno. Peče in srbi in kakor da se raznaša. Nekaj zelo majhnih bradavic je postalo belih, kasneje so počrnele, se posušile in po nekaj dneh odpadle. Nekateri odsvetujejo mazila za opekline, tako da ne vem, kako naj zdravim to, ali naj obiščem zdravnika. Mislim, da je Acetocaustin učinkovitejši pri virusnih bradavicah z večjo ploskvijo, kjer lahko z lopatko namažeš bradavico.
LP

Acetocaustin je zakon, sem.se resla vseh. Vendar sem se namazala na 2 dni in tudi malo po zdravi kozi ceprav se slisi noro ampak v enem tednu se jih resis

Jaz sem imela eno na vratu in eno na zgornji ustnici.
Najprej mi jo je dermatologinja žgala z dušikom al vodikom, ne spomnim se, kaj je blo, bolelo. Na vratu je izginila in se ni ponovila.
Nato se mi je čez 1 leto pojavila na zgornji ustnici, kjer pa dušik ni pomagal.
Sem šla nazaj in spet plačala, da mi jo je uničila z elektriko, to je pomagalo.
Nisem več kužna, ampak ostala mi je brazgotinica.

Tega nasveta nikar ne upoštevaj, sploh pa ne na otroku. Tako eksperimentiranje velikokrat naredi več škode kot sama diagnoza. Sploh zamrzovanje lahko pusti na koži trajne poškodbe. In kaj je tako strašnega pri kirurškem odstranjevanju? Stvar odrežejo in je. Kolikor vem se to izvaja z lokalno anastezijo.

Probala sem skoraj vse. Nič ni pomagalo. Potem pa sem ugotovila, da jih je treba kar s korenino ven ruvati (kri mi je res lila). Če se samo režejo, potem še bolj rastejo. Nato sem pa vato namočila v čisti alkohol, al špirit ali 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ne vem točno, ki se ga dobi v lekarni in to vato dala čez bradavico in od tedaj dalje imam končno mir. Od vseh receptov mi je pomagala fizična odstranitev in čisti alkohol čez.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close