Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zimske gume poleti

zimske gume poleti

Ker delam letno z avtom cca 10.000 km , sem razmišljala, da bi z zimskami gumami vozila tudi poleti, ker so gume stare a še vedno dobre, neobrabljne (npr.v 5-tih letih naredim z zimskami gumami cca 15.000 km).Kaj pravite na to.?. Hvala.

Pametno to sigurno ni, zavorna pot je daljša…, lega slabša….vendar za normalno in umirjeno vožnjo nekih hudih razlik ne bo, no razen večje obrabe gum ker zimska guma je namenjena temperaturam pod 7 stopinj celzija.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Jaz sem že tudi prakticiral tako, ker sem vedel da so zimske gume dobre samo za eno sezono in zato sem jih v poletni sezoni ponucal do prve zime. Moraš pa vedet, da ti bo gume hitro pobralo, še posebej v poletnem času.

Potem bi morali gume že danes zamenjati, ker se podnevi temperatura dvigne nad 7 stopinj celzija.

Potem bi morali gume že danes zamenjati, ker se podnevi temperatura dvigne nad 7 stopinj celzija.[/quote]

Ja, samo zjutraj pa ni…..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Potem bi morali gume že danes zamenjati, ker se podnevi temperatura dvigne nad 7 stopinj celzija.[/quote]

A se asfalt tudi ogreje čez dan na 20 stopinj?

Hja, tako vreme je res malo neugodno, ampak še vseeno glede na jutranje in nočne temperature ni za letne gume.

Ja, tako naredijo mnogi in za normalno vožnjo ni problema.

V zadnjih letih tudi jaz uporabljam zimske gume čez celo leto; ker ne naredim več toliko kilometrov, se profil še ohrani, če bi jih šparala za naslednjo sezono, bi pa material že sam po sebi toliko otrdel, da ne bi bile več varne. Zato raje kupim en komplet kvalitetnih gum kot pa dva srednjega kakovostnega razreda.
Pomembno je, da gume redno obračaš, da se obrabijo enakomerno.
Sicer je res, da so gume z razlogom zimske in poletne, vendar mislim, da pri običajni vožnji ni kakšnih posebnih težav — na dežju verjetno celo bolj primejo zimske ?
Obstajajo pa tudi celoletne gume, a o njih ti ne vem povedati kaj več, mogoče kdo drug?

V zadnjih letih tudi jaz uporabljam zimske gume čez celo leto; ker ne naredim več toliko kilometrov, se profil še ohrani, če bi jih šparala za naslednjo sezono, bi pa material že sam po sebi toliko otrdel, da ne bi bile več varne. Zato raje kupim en komplet kvalitetnih gum kot pa dva srednjega kakovostnega razreda.
Pomembno je, da gume redno obračaš, da se obrabijo enakomerno.
Sicer je res, da so gume z razlogom zimske in poletne, vendar mislim, da pri običajni vožnji ni kakšnih posebnih težav — na dežju verjetno celo bolj primejo zimske ?
Obstajajo pa tudi celoletne gume, a o njih ti ne vem povedati kaj več, mogoče kdo drug?

A se asfalt tudi ogreje čez dan na 20 stopinj?

Hja, tako vreme je res malo neugodno, ampak še vseeno glede na jutranje in nočne temperature ni za letne gume.[/quote]

Ne…..

Že obrabljena fraza, ampak resnična: gume so edini stik avta s podlago in na njih ni pametno šparat. In tuakj se ne gre za umirjeno vožnjo ter normalne razmere, temveč za par procentov situacij, ko boljši oprijem s podlago lahko pomeni preprečitev prometne nesreče. Kakorkoli, jaz se s tem ne igram.

pri nas imamo zimsko – letne že vrsto let, pa ne delamo malih razdalj, smo normalni vozniki

deset let sem nonstop vozla z zimskimi gumami, pa niso bile hin, res pa je, da dnevno nisem naredla več kot 10 km

a to misliš gume za celo leto? Kako pogosto jih pa menjate in kako se obnesejo na mokri ali zasneženi cesti?

a to misliš gume za celo leto? Kako pogosto jih pa menjate in kako se obnesejo na mokri ali zasneženi cesti?[/quote]

Mislim, da so to M+S, kolikor vem pa to piše na vsakih zimskih….

Ne – M+S pomeni Mud + Snow in to je oznaka za tip profila. To oznako morajo imeti zimske gume, seveda pa lahko tudi tiste za vso sezono.

Te celosezonske gume (All season) so sicer čisto OK za nezahtevno vožnjo, problemi so pa v ekstremnih situacijah – v snegu (sploh na klancu), v bolj hladnem in precej vročem pa daljša zavorna razdalja, ipd.

pravim: ne ga srat

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close