Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek testeninska solata z majonezo

testeninska solata z majonezo

Kako naredite testeninske solate z majonezo, prosim?

Skuham večje makarone, skuhane prelijem z mrzlo vodo in počakam, da se odcedijo.
V to solato dam: sol, poper, peteršilj, česen, majonezo, tamar sir, rio mare, malo senfa, kislo smetano.

Zelo dobra kalorična bomba!

Skuham vecje makarone (v soljeni vodi) in jih ohladim. Nato dodam na kocke narezan sir (edamec) ter narezano sunko ter solatno majonezo. Je ful dobro in se bolj kaloricno.

Dodatki so lahko različni: gobice, tuna, olive, koruza, losos…

Ali pa na kockice narezane kumarice, jajček,…

Pri nas pa jo naredimo tako: testenine (tiste različnih barv), na kocke narezane kumarice, šunka (ali poli), sir in jajca. Potem pa še majoneza in kisla smetana (pol pol). ta velik je čisto nor na to solato.

Skuham manjšo oz. krajšo pašto: metuljčke, polžke, svedre…
dodam razkosano tuno rio mare, olive na kolobarje, kisle kumarice na majhne koščke, kakšno žlico graha (po možnosti ne iz konzerve), kuhano korenje na majhne koščke, dodam nekaj žlic majoneze, malo poprčka, malo paprike…
Isto naredim z rižem.

Pri nas damo makarone, morebitne ostanke koruze in graha iz konzerve, dve konzervi solate iz tune, sir, namesto majoneze pa kislo smetano – se mi zdi manj kalorično, kisle kumarice in kis od kumaric, pa še kaj po trenutnem navdihu 🙂
LP

moja solata vsebuje pisane peresnike, nastrgan korenček, kumarice, koruzo, grah, zeleno papriko,paradižnik, trdo kuhano jajce, včasih hrenovke ali poli, (oziroma kaj od vsega je v hladilniku) naredim toplo ter zabelim z navadnim jogurtom, malo majoneze in malo gorčice.

Kombiniram, kar imamo v hladilniku in omaricah:
obvezno svedri (moz ne je polzkov, peresnikov ipd), potem pa tuna, hrenovke, sunka, sir, gobice, olive, koruza, grah, kisle kumarice, sveze kumare, paradajz, paprike, zelena solata, korencek, kuhana cvetaca, brokoli,… in zacimbe. Vglavnem nekaj mesnega in neko kombinacijo zelenjave.

Z majoneznim prelivom je ta solata njami, njami, njami, ampak jo zaradi mojih moskih, ki jima tudi kozarec vode pridela spehec, delam s kisom in oljem.

Punce, hvala, pravkar sem zaužila obrok kalorične bombe, redno sobotno vaganje bo pokazalo rezultat.:-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close