bio OREHOVO olje – zanima me uporabnost
Dober večer vsem skupaj! Zanima me, kako ve uporabljate orehovo olje. Recimo za solate ali pa na koncu kuhanja na rižoto. Še kaj drugega? Verjetno se ga ne sme pregrevat? Imate še kakšno drugi olje, recimo konopljino, laneno…? Prej sem dobro leto uporabljala kokosovo olje oz. ga še zdaj, tako za peko kot surovega, pa tudi za po koži ga imam, ker kupujem samo kvalitetna olja.
Vsa našteta olja so neverjetno koristna. Vsebujejo namreč učinkovino, ki že stoletja izjemno zdravilno učinkuje na lahkoverne – visoko ceno. Nekateri ljudje uporabljajo možgane, drugi pa si kupujejo čudeže. Končni rezultat je vedno enak. Vsi so bili enako bolni in enako zdravi. Razlika je samo v tem, da so prvi čas in denar zapravljali za lepšanje svojega življenja in življenja svojih dragih, tisti drugi so ga pa panično zapravljali za čudežne zvarke. Ko po enem letu ugotovijo, da njegov čudež definitivno ne deluje, si hitro omislijo drugega. In tako naprej v začaranem krogu do konca. Mi vas je žal ljudje da verjamete, da krojijo vašo usodo stvari, ne pa vi sami.
Hvala stekleni kugli. Itak si nameravam še kaj več prebrat na netu, mislila sem na vaše osebne izkušnje. Ko vidim da imate dostikrat temo o hrani (kaj boste danes kuhale ipd.).
Žal mi je – ti pa verjetno ne veš, da vsaka hrana s svojimi lastnostmi vpliva na človeka. Je pa tako, da bolj je naravno, dlje časa rabiš konzumirat do želenega učinka, je lažje potem seči po tabletah, ane.
Imata prav. Človeštvo je milijon let zdržalo brez lanenega, konopljinega in orehovega olja. Ampak danes pa je nenadoma postalo nujno potrebno za vajin obstanek. Pa drago mora biti, ker sicer vama ne bo koristilo. Hitro v trgovino, pa kupit vsakega po 5 litrov, preden ga zmanjka.
Se oproščam. Orehovo olje so uporabljali že v petdesetih letih. Moški so si z njim mazali lase, da so bili bleščeče mastni. To je bilo takrat hit.
Podpišem se pod oba tvoja prispevka. Tudi meni se zdi človeška neumnost brezmejna.
No ja, če bi že bila tako trapasta, da bi zaradi “zdravilnih učinkovin” kupila kakšno drago reč….npr. orehovo olje, bi z njim pokapljala kakšen dober sir in ga postavila na mizo. Nepojedeno bi nato vse skupaj razdelili med kužke in muce. Preostanek pa bi zlila med bio odpadke. Za lase mazat ne pride v poštev, ker je moj t’astar že čisto plešast.
Hmmm, mogoče pa oehovo olje, ki je tako zdravo, polijem tudi po travi. Tistega sončničnega pa menda ne smem. Hja, kdo bi vedel.
Podpišem se pod oba tvoja prispevka. Tudi meni se zdi človeška neumnost brezmejna.
No ja, če bi že bila tako trapasta, da bi zaradi “zdravilnih učinkovin” kupila kakšno drago reč….npr. orehovo olje, bi z njim pokapljala kakšen dober sir in ga postavila na mizo. Nepojedeno bi nato vse skupaj razdelili med kužke in muce. Preostanek pa bi zlila med bio odpadke. Za lase mazat ne pride v poštev, ker je moj t’astar že čisto plešast.
Hmmm, mogoče pa oehovo olje, ki je tako zdravo, polijem tudi po travi. Tistega sončničnega pa menda ne smem. Hja, kdo bi vedel.[/quote]
a, pol si ti tud plešasta, verjetn tud v sivičkah svojih razgretih, pa še kje bi se našlo, bedna si!
Hmmm, mogoče pa oehovo olje, ki je tako zdravo, polijem tudi po travi. Tistega sončničnega pa menda ne smem. Hja, kdo bi vedel.[/quote]
a, pol si ti tud plešasta, verjetn tud v sivičkah svojih razgretih, pa še kje bi se našlo, bedna si![/quote]
Nekako se mi zdi, da je vseeno bolje biti plešast, kot pa polpismen. In imeti v zakupu vse pritikline, ki vzročno pripeljejo do takšnega stanja.
V glavnem, če nekdo misli da mu bi neka hrana naredila čudeže, lahko v to verjame, saj ima vso pravico.
Jaz pač rada uživam v dobri, zdravi in ekološko neoporečni hrani. Samo zaradi preprostega vprašanja o uporabnosti določenega olja, nekoga označit za nekritično ovco, je pa čisto mimo.
Sicer je pa na dotičnem linku vse dobro razloženo, če le bereš s kritičnim očesom.
a, pol si ti tud plešasta, verjetn tud v sivičkah svojih razgretih, pa še kje bi se našlo, bedna si![/quote]
Nekako se mi zdi, da je vseeno bolje biti plešast, kot pa polpismen. In imeti v zakupu vse pritikline, ki vzročno pripeljejo do takšnega stanja.[/quote]
če bi ti bila polpismena, še nekak bi šlo
ma, ti si totalno nepismena – plešasta v sivičkah, kapiti bibito senjorito, non kapito
Forum je zaprt za komentiranje.