Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MR – odprt tip/brez tunela

MR – odprt tip/brez tunela

Pozdravljeni!

Tukaj boste zagotovo vedeli in mi pomagali:-) Morda veste, kje v Sloveniji bi bilo možno opraviti magnetno resonanco, kjer ne bi bilo potrebno iti skozi “tunel”, temveč imajo MR odprtega tipa? Namreč zaradi določeniih zdr. težav ne morem iti v tunel, MR pa potrebujem. Do nedavnega so takšno MR imeli na Ptuju, sedaj je ni več.

Kakršna koli info. je več kot dobrodošla!

Najlepša hvala in prijazen pozdrav!

Če imaš MR glave, ni drugo kot v tunelu. Brez tunela pa je samo za MR hrbtenice in drugih delovtelesa.

Morda tole?

http://www.medicinski-center.si/magnetna-resonanca.html

Pozdravljena, jaz sem imela mr hrbetnice 14 dni nazaj in me je strah zaprtih prostorov kot ne vem kaj. Že v dvigalu ni mi prijetno. Svetovali so mi, da vzamem kakšen tablet za pomiritev. No res sem kakšni 2 uri prej vzela blaga pomirjevala (ne vem kako se jim reče, ima jih moja mama-Lexaurin???) in preden so me “zapeljali” v tunel, sem zaprla oči in jih tiste pol ure nisem odprla, pa je šlo vse lepo skoz.
LP

Mirijam, hvala!!!

Hvala tudi vsem ostalim, za pomiritev. Menda pa ja bo:-)

Lepo se imejte!

Če imaš MR v Ljubljani Medilab? Tam so zelo prijazni in se da komot zdržati. V roki imaš eni tipko za primer, če bi ti bilo kaj narobe, pritisneš in te potegnejo ven iz tunela.

Drugače pa traja cca 20 minut (MR glave, recimo)

Mene je dosti bolj kot sama preiskava skrbel izvid.
Tako da, kar pogumno in srečno, ne se bati slikanja.

Jaz sem bila januarja na MR hrbtenice in me je bilo strah, ker nisem bila zmožna ležati na hrbtu, sploh pa ne pol ure čisto pri miru! Po navodilu osebnega dr. sem vzela apaurin, ki pa mi pri bolečini ni nič pomagal, žal!
Tako, da sem se potrudila in šla v tunel, ležala pri miru, čeprav me je peklensko bolelo!

Imajo pa v LJ odprti MR, ti je mirjam že dala link!

Pa srečno!

Odprtega tipa imajo v Hočah zraven lekarne. Radiomed,si pa v enem tedni navrsti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close