Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je s Sašo Gerdej?

Kaj je s Sašo Gerdej?

Nekje sem zasledila, da je bolna, pa da je neodgovorna in res nič ne razumem. Pravkar se je vrnila na sceno, zdaj pa tole. Pa tako mlada je še…

Brala sem, da ji na Prvi TV že od pomladi dolgujejo plačo. Je brez denarja, preživeti ji pomaga mama. Zbolela je za rakom na materničnem vratu. Zdravljenja si ne more privoščiti, ker nima urejenega zdravstvenega zavarovanja po krivdi delodajalca. Upa, da ji bo to končno uredil in da bo vzdržala do tedaj in da bo potem lahko šla na zdravljenje.
Meni je bila vedno simpatična in mislim, da je prav dobra moderatorka raznih pogovornih oddaj. Škoda, ker nikakor nima sreče v tem poslu. Najhuje je pa, da je še tako hudo zbolela. Upam, da se ji bodo končno razmere uredile.
LP

Kolikor mi je znano, je za to boleznijo bolehala že pred leti, sedaj se ji je spet ponovila. Prva ji je sedaj ponudila, da se vrne. Upam, da Saška ne bo več tako naivna in da bo ponovno odšla kot zmagovalka iz boja s to boleznijo.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Malo moram piskerček dat zraven. Ni po krivdi delodajalca – neurejeno zdravstveno zavarovanje. Zavarovana ni po svoji krivdi, ker ni redno zaposlena, si mora to sama uredit. Če nimaš prihodkov, ti to celo država plačuje. Se pač ni pobrigala. Dela honorarno – je samostojna. Je pa res, da ji TV pač ni plačala honorarjev in punca nima dohodkov…
Ja, tak je lajf samostojnih novinarjev, kulturnih delavcev, športnikov… Dobiš keš ko ga dobiš in če ga dobiš… Totalna svinjarija, da si osnovnih stvari ne moreš zrihtat… (samo zdravstveno ne spada zraven – ker ti ga lahko plača država, če nimaš dohodkov)

LP
T

Nova Tanja,
čisto tako pa ni. Država plača osnovno, s katerim si nič ne moreš pomagat. Preverjeno – nič! Sam moraš plačevat nekje med 4 in 5.000 na mesec za osnovno dodatno ali nekaj takega, ne vem točno, kako se reče. Če tega ne plačuješ, si v zdr. domu samoplačnik.

Kupiš si eno cunjo manj, kakšno škatlo cigaret manj, pa imaš za dodatno zavarovanje.

Točno.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Dodatno zavarovanje ne pride v poštev pri raku, ker je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vse plačano iz obveznega.
Ni res da si samoplačnik. Delno si samoplačnik npr za poškodbo 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pri bolezni 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Na oddji pri Mariu se je sama hvalila, da je razvajena, in da rada spi celo dopoldne.

Če si pri 40. letih brez zavarovanja in brez službe, kdo je za to kriv? Jaz imam pri cca enaki starosti čez 20 let delovne dobe in 20 let vstajanja zgodaj zjutraj, medtem ko gospa Saša lepo spančka.

Drage punce, saj imate prav, da je razvajena in da je sama kriva, ampak dajmo pustit človeka, ki je resno zbolel, pri miru in ji zaželimo, da se pozdravi.

Jaz ji globoko zelim, da se ji zadeve uredijo, samo se vedno trdim, da bi morala za obvezno zavarovanje sama poskrbet. I’ve been there. Za onkologijo ne rabiš dodatnega.

T

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close