Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sindrom čeljustnega sklepa

sindrom čeljustnega sklepa

No, jaz sem ga podedovala. Ali ga ima katera?

Kako se spopadate s to tegobo?

Kaj pa je to?

zelo specifočen problem s čeljustjo oz. sklepom, saj se ob vsakem širšem odpiranju ust sliši glasen pok, saj ti “ven meče čeljustni sklep”.

V glavnem, zadeva je zelo nerodna in boleča, je nikakor ne moreš preprečit.

Zelo boli ob prehranjevanju trše hrane in kot poslovni ženski mi je še posebej neugodno ob poslovnih kosilih, kjer moram zelooo pazit, oz lahko jem le po majhnih grižljajih.

To zadevo pa sem podedovala po očetu. Pojavila pa se mi je šele po 20 letu.

Mogoče imam tudi jaz nekaj podobnega, vendar v blažji obliki. Saj me niti ne boli, samo sliši se, ko mi nekaj v čeljusti poči, če bolje odprem usta. Pa se to dogaja samo, če res močno odprem usta oz. čeljust premikam bolj levo ali desno.
Nisem ti kaj prida pomagala, pa vendar.

hvala za razlago.Mi je pa ravno zadnjič tako počilo in malo se mi je premaknilo, na pritisk pa šlo nazaj ampak je bolelo kot hudič še kar nekaj dni. Upam, da imaš to v lažji obliki.
Srečno

no, jaz imam vnet levi čeljustni sklep že kar 14 dni skupaj.

Pismo, je to nadležno.

Šit, to imam tudi jaz, pa sem mislila da sem si čeljust “znucala” ker sem zeellooooo velikoooooo žvečila žvečilne v življenju.

ja, punce… in kaj lahko sedaj naredimo, da tega ne bi bilo več?

al moramo to do konca življenja prenašat?

Tudi meni se to dogaja, samo me nič ne boli, tako kot pravi mijavka. Včasih poka ko hudič in je prav zoprno.

Meni se zatika, poka pa ne. To se je dogajalo moji mami, dokler je imela svoje zobe, zdaj je bolje.

Meni se najraje zatakne pri zobarju in ko sem ji 1x uspela razložiti, da zelo težko zaprem usta in da mi kar preskoči je rekla naj jezik obrnem v špico proti nebu. In glej ga šmenta, potem sem lažje zaprla usta.

No pa še malo smešne statistike (vendar hudičevo resnične).
Problem s čeljustnim sklepom se pojavlja pogosteje pri ženskah. Pet žensk na enega moškega ima probleme z njim in sicer zaradi prisiljene nenaravne drže pri izvajanju oralnega seksa!!!

Zdaj pa še vaja za pomoč pri težavah: konico jezika nasloni čim dalje nazaj na nebo (na konec trdega neba) in v tem položaju odpiraj in zapiraj usta – ne premočno – toliko da je prijetno. Vajo ponovi večkrat na dan po 1 do 2 minuti!

Čim manj težav in čim več zadovoljnega ljubljenja!

Potem bi jaz to morala imeti. Pa nimam.

jaz pa ne, pa imam

grrr

Nisem vedela, da se temu tako reče, tudi moj zobar očitno ne. Mi je pa predlagal, naj si dam izpuliti modrostnike. Enega sem si res in je pomagalo. Če moram zdaj pri zobarju dolgo časa močno zijati, sicer čutim rahlo bolečino v čeljusti, ampak poka in ven skače pa ne več. Pa še kaj drugega se počne brez problema, he, he. Andie

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close