dvigovanje otroka
Jaz sem noseča 20 tednov in imam doma 17 mesečnico s cca. 11 kg. Tudi jaz se sprašujem isto, saj je velikokrat nemogoče izogniti se dvigovanju otroka. Pazim, da ni prepogosto, drugače pa preveč ne kompliciram. Mene bolj moti, ko se mi začne v naročju zvijati in plezati po meni, da moram velikokrat uporabiti vso svojo moč, da jo obdržim:-)))
Srečno nosečnost ti želim!
Tri letniku se da že lepo povedat, da ga pač ne smeš dvigovat, pa tudi spreten je že toliko da lahko s pomočjo pručk zleze povsod(skoraj). Če je navajen da si ga nosila bo potreben en pogovor potem pa vztrajnost in nepopuščanje. Naš je bil star 2 leti in 9 mes. na začetku moje druge nosečnosti. Nekaj časa je trmaril in tulil, potem pa se je navadil, da ga jaz pač ne dvigujem in ne nosim.
LP in zdravo nosečnost
Sem v 37 tednu- rizične nosečnosti, doma pa imamo 16,5 mesečnika. MAli je bil star 8-9 mesecev ko sem zanosila, s kilažo pri nadpovprečnih. Sedaj jih ima nekaj čez 12 kg.
Ja pa ne bi smela dvigovati, pa sem ga, pa ga še, pa kar pozabim na nosečnost, ampak je še tako majhen, da občasno brez tega ne gre.
Pa nobeni tega ne priporočam, sama imam občasno take bolečine v spodnjem delu, da zvezde vidim, ampak kaj ko sem sama trapa, pa si ne znam reči ne ne sebi, ne našemu palčku.
Res kot so rekle, pazi kako dviguješ, pa poskušaj čim manj. Jaz osebno nikoli nisem dvigovala iz počepa, in še sedaj tega praktično ,,ne znam,, pa me to fajn tepe.
lp Teja
Živjo!
Otroka imam dobre dve leti narazen. Pri drugi nosečnosti sem se zavestno izogibala dvigovanju in pestovanju v stoječem položaju.
Veliko sem uporabljala voziček in starejšega navadila, da je povsod hodil sam – tudi po stopnicah v četrto nadstropje – je šlo počasi, pa vendar – se mi zdi, da je zato še danes kot najstnik bolj spreten, ker se je moral zgodaj gibalno osamosvojiti – to mu je samo koristilo – mlajšega smo več pestovali in nosili, pa je potem še pri petih ali šestih pri daljši hoji vedno jamral in se hotel nositi – starejši nikoli
LP
Jaz sem 15-kilskega triletnika dvigovala, kadar je bilo pač treba – na primer iz banjice ali v sedež. Po stopnicah (tudi mi smo v 4. nadstropju brez lifta) se je hitro navadil hoditi sam. No, tu in tam sem ga morala odnesti z igrišča, kadar se je kam mudilo. V glavnem, težav ni bilo – hrbet me ni bolel, rodila pa sem teden čez rok. Če ga dviguješ in nosiš samo, kadar je nujno, po mojem ni nobene panike.
prednisone price australia prednisone for sale online prednisone 20mg prices
https://prednisonet.com canada buy prednisone online
prednisone canada pharmacy prednisone 40 mg can you buy prednisone over the counter in canada
Forum je zaprt za komentiranje.