Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MLEKO BABYLOVE – PROSIM POMOČ

MLEKO BABYLOVE – PROSIM POMOČ

Zdravo!

Zanima me, če katera uporablja adaptirano mleko babylove? Dobila sem vrečko tega mleka, nimam pa dozirne žličke in navodil kako se pripravlja…drugače uporabljam aptamil 1, ki ima dozirno žličko (ena dozirna žlička je 4,5g)…torej na 30ml gre 1 dozirna žlička (4,5g)…koliko gramov in na koliko mililitrov pa se meša mleko babylove? nimam navodil, rada pa bi si pomagala z aptamilovo dozirno žličko…hvala

Če boš to mleko potem uporabljala kupi še en paket in boš imela žličko za točno mero. Na približno se to niti slučajno ne dela. Da bi pa uporabljala malo tega malo aptamil je pa zato majhnega otroka čisto preveč.

Zakaj pa to?
Ne moreš uporabljati enkrat eno, drugič drugo adaptirano mleko?

Za avtorico prvega posta pa (prepisano z navodil “babylove 1 Bio Anfangsmilch”):
1 merilna žlička, napolnjena do roba in poravnana z nožem, je 4,5 g mleka v prahu.
1 merilna žlička se meša s 30 ml vode.

Teh adaptiranih mlek ni dobro menjavati. Sploh pa ne na način, da uporabljaš malo enega, malo drugega, pa spet malo prvega.

Seveda ne. Otroku se izbere eno vrsto mleka in s to formulo potem nadaljuješ. Menjaš izključno v primeru, da otroku mleko ne odgovarja.

Eh ja, pri večini ni nobenega problema, če različna AM mešaš. Razen v primerih, ko gre za posebna mleka (AR ali AC) – teh primerih pač zmanjšaš tisti njihov učinek.
Če otrok sicer nima nobenih teža, brez problema mešaš mleka.

Sem sla preverit, kako je z menjavanjem AM.
Tole sem nasla:
http://med.over.net/forum5/read.php?259,7203640

Torej se zadevo lahko menja.

Heh, ne vem odkod vam te pametne, da se mleka ne sme menjat in mešat?Kaj potem mogoče rata strupeno? 🙂 Mogoče iz ust kakšnih pametnih sester, babic in pediatrov, ki so sponzorirani s strani nekaterih proizvajalcev AM? Aja, pa Novalac je res najboljši – tako so vsaj prepričani v lekarnah.. :-)))
Mah, najboljše je tisto mleko, ki ga otrok dobro prenaša. In, ne glede na to, da je sestava približno enaka pri vseh AM, imajo nekateri otroci z določenimi AM težave – zaprtje, krče, drisko oz. bolj tekoč kakec,… zato pač poskušaš, dokler ne najdeš enega, ki mu najbolj ustreza. Brez problema mu lahko zmešaš različni vrsti AM (gledati pač moraš na ustrezne količine in merice (čeprav jih je sedaj precej enakih) in to je to). Če otrok s tem nima nobenih težav, zakaj bi si jih delali sami?!?
Skratka – mi smo pri obeh otrocih brez težav menjali in kombinirali mleka – sta pila, kar si jima dal. Edino pri starejšem je v začetku Milumil delal težave, zato smo tega opustili. Sicer pa sta pila naša Babylove (super mleko), Milumil, Aptamil, Aptamil confort, Beba, Beba sensitive, Bebivita, BeutyBaby,…pa mogoče še kaj. Pri nobenem, razen v prvih dveh mesecih pri starejšem ni bilo težav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close