Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se naredi-polnjena francoska

kako se naredi-polnjena francoska

receptek? sem na kul.slo. gledala pa je treba dati ogromno margarine v sestavine-je to res nujno potrebno?

Nadevane francoske štruce

Izdolbene francoske štruce – domače.

Zmečkano trdo kuhano jajce.

Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh.

Zmešan nadev.

Polnjenje štruc.

Zavijanje štruc v aluminijasto folijo.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 2 štruci.

SESTAVINE:

– 2 francoski štruci
– 10 dag sira gaude
– 10 dag sira ementaler
– 20-30 dag šunke
– 7-8 večjih kislih kumaric
– 100 g masla
– 2 žlici kisle smetane
– 1 zravnana žlica gorčice
– 2 žlici majoneze
– ščepec popra
– 1 kuhano jajce

OPIS PRIPRAVE:

Francoske štruce ( ki jih lahko naredite tudi doma, recept zanje namreč najdete tudi TUKAJ na mojem blogu ) razpolovite. Odrežete jim krajček. Nato jih izdolbete, in si pri tem pomagate z leseno kuhalnico, tako da jo potiskate s paličnim delom v štručko. Kruh ki ste ga izdolbli, raztrgajte na manjše koščke in dajte v posodo. V posodo dodajte narezan sir, šunko in kumarce na manjše kocke. Nato dodajte še majonezo, gorčico, kislo smetano in maslo ogreto na sobni temperaturi. Jajce zmečkajte v pašteto z vilico in ga prav tako dodajte. Zmes še popoprajte in dobro zgnetite s prsti.
S to zmesjo nato na tesno nadevate štruce, tako da jih postavite pokonci in spodnji del pritiska na delovno površino in si s tem omogočite da jih lahko dobro nadevate. Nadevane nato dobro zvijte v aluminijasto folijo, jih malce sploščite in položite v hladilnik vsaj za dve uri. Priporočam da naredite nadevane štručke zvečer in jih čez noč pustite v hladilniku.

Nadevane štruce so idealne za razna praznovanje kot prigrizek.

kolko se jaz spomnim sploh nisem dajala margarine zraven. Probaj brez pa daj malo gorčice ali majoneze več, pa pazi na okus.

Maslo ali margarina (priporočam maslo) se doda v nadev zato, ker se na hladnem strdi in drži nadev skupaj. Če boš delala brez, bo nadev ob rezanju štruce razpadel in izpadel.

Jaz naredim osnovno maso iz zdenka sira, masla, kumarice, trdo kuhano jajce, šunka, pariška itd. Vse daješ po tvojem okusu. Lahko v en del daš sardine, lahko dodaš olive, kapre itd. Izdolbenega kruha jaz ne uporabim. Jaz dam francosko na dva ali tri dele, jo izdolben in napolnim vsak del z različno maso. Zavijem v alu folijo in dam v hladilnik. Režeš pa cca na 1 cm debele rezine, da se ti ne razpade.

Jaz sem naredila francosko solato, francosko štruco izdolbla- na manjše koščke zrezala ostanke tega kruha in ga zmešala z toliko francoske solate kot jo je šlo v noter v nadev. Vse skupaj zavila v alu folijo čez noč. Preden sem postregla, sem te štruce narezala na salamoreznico (cca.1 široke rezine). Vsi so bili navdušeni in je tudi takoj zmanjkalo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close