Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dodatek za pomoč in postrežbo,tudi treba vračat?

dodatek za pomoč in postrežbo,tudi treba vračat?

ve kdo iz prve roke, če bo treba ta dodatek potomcem tudi vračati, če ga prejema eden od staršev? Pa ne me takoj na gugl poslat, najprej vprašam tu, hvala.

ker ta dodatek gre iz zdravstvene blagajne, ne iz sociale.

Ta dodatek tudi slučajno ne gre iz zdravstvene blagajne ampak iz pokojninske, torej pokliči na ZPIZ in vprašaj.

Zaenkrat še ne, ker še ni socialni transfer.

Se pa predvideva, če ne bo sprememb, da gre tudi dodatek za tujo nego in pomoč leta 2013, iz ZPIZ-a na Center za socialno delo, po tem obdobju pa vprašanje kaj bo.

https://www.facebook.com/actio.si

Se ne vrača. To gre iz penzije, dobijo ga tisti, ki ne morejo več samostojno skrbeti zase, znese pa okoli 145 eur mesečno za tiste manj prizadete..
Ni odvisen od višine pokojnine, torej pripada tudi tistim z dobrimi penzijami.
Iz prve roke, oseba, ki ga dobiva ima čez 1000 eur penziona.
Že iz tega sledi, da ne gre za neko socialo, zato se ne vrača.

Imam eno vprašanje ,zato se obračam na vas v upanju,da mi pomagate .Imam sina starega 9 let in je otrok s posebnimi potrebami.Ima namreč downov sindrom.Hodi v oddelek vzgoje in izobraževanja .Zanima pa me ali mi poleg dodatka za nego pripada dodatek za pomoč in postrežbo???Hvala za odgovorlp Metka

Pozdravljeni,
zanima me,če lahko vsi otroci vedo,če oče prejema dodatek za pomoč in postrežbo.
Očetu pomagamo vsi,zato je taka informacija dobrodošla.
Sestra,ki živi z njim v delu hiše,se stalno baha da samo ona skrbi zanj,kar seveda ni res.
l.p. Mariza

zdravo mene zanima če gdo ve jaz sem dala not obrazec za dodatek in postrežbo 18 4 2013. dobila sem odlođbo da začne veljati z dnem 6.4.2013dalje . nisem še dobila nobenega nakazila..hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close