Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tesnila za okna

tesnila za okna

Mi lahko kdo svetuje, kako je s Tesa tesnili za PVCokna?
Namreč okna imam stra 6 let in ne tesnijo. Guma, ki je vgrajena v okvir, zgleda ohranjena, vendar še vedno imamo “prepih”. Ali je bolje dolepiti tesnila, ali naj zamenjamo gumirana tesnila, ki so v utoru?

Hvala za nasvete!

Bolje zamenjati.
Pa je spet par let mir.

Ali lahko to zamenjam sama, pač kupim tesnila, ki se dajo v utro (kje, še ne vem) ali je potreben mojster za to? Je težko vstavljati tesnila noter? Je potreben kakšen pripomoček ali se da vstaviti samo s prsti? imam 3mm narejen utor.

čigava okna pa imaš? pri nas je garancija 10 let, tudi na tesnenje. obrni se na proizvjaalca oken in od njega zahtevaj podatek kje se kupijo tesnila. v kolikor so tesnila ok je pa najbrž treba nastavit pante, dvignit krila.

Preselili smo se v stanovanje pred enim letom, lastnica pred nami jih je zamenjala, tako da ne vem proizvajalca. Ko sem probala tisti poskus s liatom papirja, ki ga daš med okno in nato zapreš, pri nas list z lahkoto potegneš, nobenega napora, tudi če list dvakrat prepogneš, toliko lufta je umes. Našla sem na netu http://www.rosil.si/kontakt.html, a je ta ponudnik drag? morda še kakšen poceni… ali pa samo kje lahko kupim tesnila, merkur jih nima….

Se pa te dni tako zelo čuti mraz, da se komaj stanovanje ogreje na 21 stopinj.

ta rosil izdeluje tesnila, ki se vgrajujejo v lesena okna. dej poglej njihovo stran do konca no. tam imajo škatlasta dvojna okna, v katerih štoke nareidjo nov utor za tesnilo in ga vgradijo. ti imaš pvc okna z že narejenimi utori, novega ti nima kam delat.
glej, jaz dleam schücova okna. pri nas je tako, da se dveh zuanjih tesnil ne da menjat, so tovarniško zalepljena na profile. srednje se da zamenjat in ga tudi imam, prodajam ga pa ne, ker ima tako garnacijo prav iz razloga odličnih tesnil.
če si iz okolice maribora ali pomurja bi se lahko oglasila pri tebi in pogledam ta okna. če pa si od kje daleč pa ne vem … poglej si na netu različne proizvajalce oken in primerjaj svoja okna z njihovimi pa boš videla čigava imaš. težko da je sploh kaj narobe s tesnili, najbrž so krila zamaknjena. če pa so tesnila pa jih kar tako ne moreš kupit, moraš poznat proizvajalca. naj te pa potolažim, da je profilov oken kakih 5-6, proizvajalcev pa 100. 🙂 poglej k mik-u, ajm, satler, simer, novak e 92 in arcont. ti imajo različne profile. en bo sigurno tvoj.

Kdo pa je izdelal stekla ?
To piše na vmesnem profilu v notranjosti stekla.

stekla nimajo nič s tesnili in krili. 🙂

Vprašal sem zato, da bi bilo mogoče lažje najti proizvajalca oken.

Vprašal sem zato, da bi bilo mogoče lažje najti proizvajalca oken.[/quote]

ne pomaga ta podatek. nam stekla dobavalja enkrat isolieglas, drugič reflex, v prejšnji firmi pa smo jemali celo termoglasova stekla, pa inventisova … odvisno kaj potrebujem, kje imajo boljše cene in certifikate, ki jih potrebujem.

Ojej, na vse to moram biti pozorna?!!! Sem klicala na rosil in so rekli, če že imam utor na PVC oknih, da si lahko njihova silikonska tesnila sama vstavim. žal nisem iz Mb, tudi približno blizu ne, tako da zelo hvala…. Grem pa sedaj brskat po proizvajalcih… O, kaj vse človek ne ve, pa ena sama ženska tle na monu obvlada:) Hvala Katerinna73 in Ribi, za vsa pojasnila:)

ROSIL D.O.O. na bravničarjevi 9 v Ljubljani imajo vsa tesnila za okna in vrata,silikonska samo vzorec nesete s sabo in dobite!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close