Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Temenice – 2 leti in pol

Temenice – 2 leti in pol

Moj fantek je star 2 leti in pol in nikakor se ne moreva znebiti temenic. Problem je tudi v tem, da ima zelo goste lase, a temenic je kar veliko. Kaj ste ve delale?

Kaj misliš s tem? Ima ponikalnico?

Obstaja en poseben šampon, milsim da od avene izrecno za temenca. Sicer pa najbolj pomaga, če daš na lasišče olje ali maslo, pokriješ s kapo in pustiš vsaj 2-3 ure, da se prepoji in odstopi. Glavico očitno umivata premilo in prelahno 🙂

Pri nas so se pojavljale, pa ne prav močno, do 5 leta. Pri gostih laseh je to res težko. Pa še naš je tam do tretjega leta pri pranju glave kričal ko jeshar, in je bilo temeljito pranje glave bolj utopija. Jaz sem mu namazala lasišče z olivnim oljem. Kar močno in utrla do kože. Počakali slabo uro, brez kape. Potem pa glavnik in nežno “zdrgnit”. Toliko, da so odstopile od kože, potem pa temeljito pranje glave.

našemu se tudi skos pojavljajo. je tudi toliko star. imamo šampon od mustele proti temenci. ta šampon pustiš malo dlje gor potem ga pa spereš. jaz mu potem fino glavico zdrgnem z brisačo, pa gredo kar dol. čeprav čisto pa tudi ne. se mi zdi, da je kar začaran krog s temi temenci.

Naša jih je imela pri 6 letih še vedno. Z ničemer jih nismo trajno odpravili. Pomagalo je – in to zelo hitro, že po drugem umibanju – ko smo ji lase umili s šamponom Head&Shoulders proti prhljaju. Pri tako majhnem pa moraš zelo paziti, da ta šampon ne pride v oči, če boš poskusila z njim.

Pri nas je vedno pomagalo, če smo ga po lasišču na debelo namazali z mandljevim oljem in pustili kaki 2 do 3 ure na laseh, potem smo pa glavico umili še z Mustelinim šamponom proti temenci.

sem zadnjič končno našla silikonski glavniček v baby centru!
potem sem mu z olivnim oljem fajn namazala lasišče in čez nekaj minut sčesala – je šlo zelo lepo.
prej pa nikakor, tudi z nobenim šamponom. ko je bil še dojenček sem mu kvečjemu z nohtom počasi temence za temence dol spravla.
no, poskusi ta glavniček, nam je res pomagal!

jaz sem mu glavico z oljem namazala, ali pa s kremo
pustila gor..potem je zaspal, sem delala na tem, da je na meni zaspal
da sem sedela v polležečem položaju, roki prosti…no, pa glavniček, tisti za uši sem imela, pa mu lepo vse dol s česala, ko je spal….
ko je bil buden sem mu lepo laske razčesala, da ga ne bi kej cukal ko je spal….
joj kok sem zmeden napisala…upam da zastopte…

no, mogoče še to…ker gre krema dost težko dol…sem to delala v petek, ko ni šel v vrtec…do pon. je bila glavica že dobr sprana…

Mustelin šampon proti temencam.

Tudi mi uporabljamo Mustelin šampon oz. peno. Ena “flaška” je za zelo dolgo časa.
Smo pa imeli probleme s temenci predvsem zaradi večkratnega jemanja antibiotikov. Vsakič je bilo temenc ogromno.
Zdaj je že dolgo vse v redu.
Tudi diši blazno lepo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close