Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek skrajšan del čas – pasti in prednosti?

skrajšan del čas – pasti in prednosti?

koliko ste plačane tiste, ki delate skrajšan delovni čas (20ur v trgovini) in kako pokrijete razliko za pok. dobo. Na kaj moraš biti pozoren itd.

Trenutno sem zaposlena za 40 ur na teden + vsaj 20 nadur, za minimalno plačo, pa me zanima koliko bi sploh bilo razlike. Skrajšano zaposlitev pa bi rabila zaradi bolezni v družini, saj s sedanjo sliužbo to nikakor ne zmorem v službi pa tudi ni nobenega razumevanja.

ti konkretno pomagati..jaz delam 20 ur na teden ker imam male odtroke (do 6 leta najmlajšega je zakonska pravica). Dobim pol plače in celo malico in cel prevoz (tudi cel regres in celo božičnico). Razliko v dobi in zavarovanju mi krije država (ampak ne meni na TR da ne bo pomote :-)).
Moja polovička je mizerija ampak glede na to da je že tvoja cela plača najbrž mizerija ne bo velike razlike. Ne vem pa kakšen je tvoj konkreten primer in pravice.. .Upam, da se kdo najde in ti pomaga/svetuje.lp

prodajalko v NKD. 20 ur na teden, če mora delati v soboto, dobi kak dan čez teden prosto. plača 260 + malica + prevoz. zjutraj konča ob 11, popoldne do zaprtja trgovine, večkrat pa dela v vmesni smeni, od 12 do 16 in je zadovoljna.

Jaz delam 90 ur mesečno. Tako je odgovarjalo meni in delodajalcu. Delam 9 dni po 10 ur in to je to. Tako pokrijem najvišje luknje in navadno dneve, ko je največja gužva, v zameno pa sem 21 dni mesečno fraj. No fraj sem še več, če štejem še dopust.

Sicer pa plača je deljeno dva, število dni dopusta je isto, regres je deljeno dva. Malica in potni stroški so celi. Penzija polovična.
Sama si zaenkrat ne doplačujem delovne dobe, ker imam pri 37ih letih 19 let delovne dobe kar je čisto dovolj. Če bom uspela tako pogodbo obdržati dalj časa si bom pa začela doplačevati tudi delovno dobo.

Skrajšan delovni čas je super, če ti finančno znese in če ti delodajalec odobri urnik, ki ti odgovarja. Jaz recimo, če bi morala 5x na teden v službo za par ur bi raje delal polni delovni čas. Tako mi pa odgovarja in ne bi menjala 🙂

jaz dobim za polovični delovni čas 450€,

Zakaj pa ne koristis skrajsanega delovnega casa zaradi materinstva? Bi ti drzava placevala delovno dobo in prispevke,pa dobis cel regres.

Zakaj pa ne koristis skrajsanega delovnega casa zaradi materinstva? Bi ti drzava placevala delovno dobo in prispevke,pa dobis cel regres.[/quote]

Je več oblik skrajšanega delovnega časa. Avtorica ne navaja, da je mati.

Zakaj pa ne koristis skrajsanega delovnega casa zaradi materinstva? Bi ti drzava placevala delovno dobo in prispevke,pa dobis cel regres.[/quote]

Ker te možnosti nimam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close