Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gos in vrečka za peko

gos in vrečka za peko

Ecola, … pekli bomo gos 🙂 to je sedaj že dogovorjeno, vendar pa bi jo moj partner rad pekel v vrečki za peko. Jaz pa sem (ne vem zakaj) v dvomih. Sicer vrečke za peko redno uporabljamo in sem z okusom ter izgledom zadovoljna :), pri gosi pa me kar nekaj skrbi … da ne bo lepo zapečena, da bo preveč maščobe ostalo v vrečki … mah ne vem, … ali ima kdo izkušnje s peko tovrstne živalske vrste 🙂 v vrečki … 🙂

LP

B.

ne , ker te lepe živali ne bomo jedli ampak jo imamo ljubiteljsko na vrtu

Na, pa smo tam … pomislila sem na raznorazne komentarje, takšnih pa ne … a je možno, da bi enkrat na tem forumu ljudje odgovarjali na tisto kar človek vpraša in se ne bi vtikovali v tiste zadeve, kar se jih res ne tiče.

lp

B.

Se strinjam s teboj! Žal ti ne morem podati konkretnega odgovora, ker sama v vrečki pečem samo krvavice in so mi super, gosi pa še nisem. Mislim, da s peko v vrečki nimaš kaj zgrešiti, če boš videla, da je vse skupaj premastno enostavno proti koncu razpri vrečko in odstrani maščobo.

Veliko uspeha vam želim 🙂

jest jo imam letos prvič pečt v vrečki za peko, dobre pol ure pred koncem jo bom vzela iz pečice, odlila tekočino (če se bo vmes preveč nabrala bom prej prerezala vrečko) v steklen kozarec in nabrano maščobo odstranila ter ohladila in bo super za dodatke omakam ob priliki

gosko pa bom namazala z mešanico piva in medu ter še hrustljavo zapekla

no, pa če ni skrivnost kje si kupila gosko, teža in cena?

sem spraševala par dni nazaj pa nobenega nasveta, hvala

Jaz dam pekač v pečico, nad njega dam mrežo od pečice in gor gosko. Še vedno se mi je super spekla, maščoba pa gre v pekač
pa lp

nabrano maščobo odstranila ter ohladila in bo super za dodatke omakam

A se hecaš? Tega pa sploh ne morem verjet. OK, če ste doma brez službe, pa je treba šparat, pa da res nimate niti za olje, OK, še nekako. Ampak…res mi ni jasno.
Anela

Se gre za okus in ne za maščobo.

Anela.L
Veste, da ni daleč čas, ko bo marsikdo ali pa kar večina le še sanjala o maščobi od goske.
Ne veste kako se je živelo pred 30 do 50 let nazaj. Niti ne veste kaj še lahko doleti Vas. Ne se tako zgražat. Ni vsak pilot, ki visoko leta. To si zapomnite-
Pa lp

AnelaL., ni fora v šparanju, ampak zgolj v aromi.. predvsem v tradiciji, ki gre iz roda v rod

rojena sem na martinovo, torej 11.11.11 (za letos velja seštevek celo takole, če skrajšamo letnico na 11=11+11+11=6 delimo na dve enaki številki = 33 in točno toliko let bom imela 🙂

gosko tradicionalno pečem že dobrih 10 let…. in gre zgolj in samo za tradicijo moje stare mame, sicer pa je goska na jedilniku le ob tej priliki… dobrih 3 kg pride za točno 12 ljudi, kar pa všteva mojo družino (mi3je, moji starši, njegovi starši, moja sestra z možem in sinom ter dve najini sestri, ki sta zaenkrat še samski)

in ta “mast” se dodaja po malih dodatkih pri pečenkah, rižotah… vstavi po želji

NIHČE PA ŠE VEDNO NE POVE KJE KUPI GOSKO, TEŽA IN CENA

velike črke zanalašč, res bi rada dober nasvet, hvala že vnaprej, ker jutri moram v nabavo, do sobote mora v marinado……

1- Predno jo boste dali peči, si vzemite čas in jo dobro očistite, ker je kosmata ko vrag
2- Ne pečite je v vrečki, ker gos odda toliko maščobe, da jo boste morali še ven vlivat

Pri goski ni veliko maščobe. pecite jo brez vrečke 2-3-ure, odvisno kako velika je , počasi vanjo dajte 2 jabolka, poleg nje pa korenje čebulo, por česen.Ko je pečena jo vzemite ven, zelenjavo s paličnim zmeljite, dodajte malo moke kakšno začimbo po okusu in imate dobro omako. Še kruhovi cmoki in ste zmagale. Veliko dela, a dobro za večjo družbo, ali družino.

Kupi jo v Šparu, Tušu, Mecatorju……………Saj so zdaj povsod v akciji.

Teža – zgoraj ena piše, da imajo 3 kg težko za 12 ljudi. Jaz ti svetujem, da kupiš čim manjšo.

Jaz sem jo pred dnevi kupila v TUŠ-u. Za spremembo. In jo ne bom nikoli več.
Ni ga čez pečenega, filanega piščanca.

Gos ali raca pa ima preveč maščobe, težje prebavljivo meso, z okusom piščanca se tudi slučajno ne more primerjat in mnogo več odpadka (ena velika rit, neužiten vrat, težke kosti (se pravi, da pri raci polovico plačaš za odpadke….)

Mlinci pa rdeče zelje, kakšen kruhov cmok, no.

In da, gos IMA veliko maščobe, sigurno toliko, da se je ne peče v vrečki.

Povedala sem svojo dobro varianto in ne vem zakaj bi moralo biti rdeče zelje in mlinci. Tudi pri golažu je včasih polenta namesto makaronov. Goska je dobra in nima toliko odpadka in masti kot raca. Pri raci se nateče ogromno masti na koncu pa je malo mesa in jo dva lahko pojesta. Pri goski pa ni odpadka in je veliko mesa.

Zakaj mlinci pa rdeče zelje, ker je martinovo.
Zakaj zraven golaža eno ali drugo, vseeno, ker golaževega praznika še ne poznam. 😉

Od kdaj se pa golaž z makaroni je?

No, mene zanima, kako je zdaj s to gosko, ker je še nikoli nisem ne jedla, še manj pa pripravljala. Koliko je res maščobe in koliko na koncu ostane mesa? Pa kako jo začetnik najlažje pripravi – mislim tako, da bo dobra.
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close