Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kava se mi je zakisala!

Kava se mi je zakisala!

Resno. Pijem kavo z okusom lešnika iz Cafeterie pa mi ima čuden kiselkast okus, isto mi je že zadnjič mama pravila, da se ji zdi nekam kisla. Še nikoli se mi nobena kava ni skisala, torej spremenila okusa. A to pomeni, da je že predolgo odprta (imam jo v kovinski posodici, morda to narobe?)?

Itak je nimam veliko, bom stran zabrisala pa novo kupila, samo sprašujem, če se kava lahko zakisa. Vem da obstajajo kave, ki imajo že naravno aromo bolj kiselkasto, no, tale jo definitivno ni imela pa tudi jaz ne maram kiselkastih kav.

O[sup]2[/sup] je kriv.

Torej je res predolgo stala v svoji kantici? No, saj ko bom šla po drugo, bom vprašala tam, morajo vedet.

Mi je bilo pa čudno, da toliko bralcev, a nihče ne ve odgovora. Zdaj al ne pijejo kave al pa ne vedo, hehe

hej

jaz ne pijem teh kav, ki jih omenjaš.

Navadna kava (mleta) ali kakršna koli granulirana (ala Nescafe), nobena se mi NIKOLI ni skisala. Če kave dolgo nisem spila, pa je bila odprta, je izgubila svojo aromo, tudi okus, vendar kislega oksua ni dobila.

lp

kava lahko skisa v primeru, da jo takoj po mletju shranimo v zaprto posodo, zato se mora kavo vsaj kako minuto po mletju pustiti odprti posodi.

O sami kvaliteti kave sploh ne dvomim, meljejo pa jo v Cafeteriji (Stari trg 3, LJ), torej v lokalu samem.

Drugače je to mešanica srednje in latinskoameriških kav, srednje pražena z okusom lešnika odlična kava. Poleti je še posebej pasalo kot ledena kava, mmm

Vedeti moraš, da je “lešnikova” ali katerakoli zrnata kava, ki jo kupiš, dodatno “oplemenitena” z umetno aromo lešnikov, oz. “česarkoliže ima okus po”. Pa naj bo to Barcaffe aoi pa katerakoli druga, tista v zrnju, ali pa že zmleta in vakuuumsko pakirana! In res je, da ob stiku s kisikom, oz. če predolgo stoji kuhana v stiku s kovino kafetjere – pa naj bo ta rostfrei ali pa še slabše -bakrena, še najslabše pa iz aluminija (!!) ti umetno dodani okusi popolnom aspremenijjo okus, ali pa izpuhtijo in kava ima kisel, malce pokvarjen okus….. Tako pač je pri umetno aromatiziranih kavah.

Se opravičujem za napačni navedek, kava je iz lokala CAFETINO in ne Cafetiera 🙂 Bom povprašala tam, od koda dobavljajo in koliko so tiste arome naravne.

Če pomisliš, da stane 50g eko mlete burbonske vanilije 13 evrov, si lahko misliš, kako so drage naravne arome. Je pa taka vanilija raj doma in okus je božanski. In lahko jo dodam “pravi” kavi.

tudi meni postaja nescaffe v stekleni vazi, originalna, zdaj poleti kisla po določenem času. Ker ni poceni, ne vem, kako to preprečiti. Je škoda pol vaze metat stran.

Meni so vse te mlete kave preveč kisle

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close